Ούτε η Χετάφε κατάφερε να σταματήσει την αρμάδα του Χάνσι Φλικ. Ένα γκολ του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι χάρισε την έβδομη σερί νίκη στους «μπλαουγκράνα» που επικράτησαν με 1-0 στο «Μονζουίκ» των Μαδριλένων και επέστρεψαν στο +4 από τη δεύτερη Ρεάλ.

Η Χετάφε ήταν η ομάδα που απείλησε πρώτη όταν στο 8’ ο Πέρεθ έκανε την κεφαλιά από θέση βολής, αλλά ο Πένια μπλόκαρε. Χωρίς να δημιουργήσει ευκαιρία, η Μπαρτσελόνα κατάφερε να σκοράρει στο 19’ όταν ο Κουντέ έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο τερματοφύλακας της Χετάφε δεν εκτίμησε καλά τη φάση και ο Λεβαντόσφακι έκανε από κοντά το 1-0 με το έβδομο γκολ του στο πρωτάθλημα.

Στο 31’ ο Πολωνός σκόραρε ξανά, αλλά το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ και δύο λεπτά μετά είδε τον Σόρια να του στερεί το γκολ με ωραία επέμβαση. Ένα σουτ του Γιαμάλ ήταν η τελευταία καλή στιγμή σε ένα ημίχρονο με λιγοστές ευκαιρίες.

Υποτονικά ξεκίνησε και το δεύτερο ημίχρονο, με τον Γιαμάλ στο 59’ να φτάνει κοντά στο γκολ, αλλά ο Σόρια με τρομερή επέμβαση έβγαλε το υπέροχο σουτ του 17χρονου άσου. Ο Έρικ Γκαρθία στο 78’ αστόχησε ολομόναχος και τέσσερα λεπτά μετά ο Κουντέ βρήκε με μαγική μπαλιά τον Ραφίνια, αλλά και αυτός δεν βρήκε στόχο με κεφαλιά.

Η Μπάρτσα δεν «καθάρισε» το ματς και λίγο έλειψε να το πληρώσει, αλλά στο 90+4′ ο Πένια έκανε «τσάφ» από θέση βολής.

Οι συνθέσεις:

Μπαρτσελόνα: Ινιάκι Πένια, Κουντέ, Κουμπαρσί (88’Φορτ), Ινίγο Μαρτίνεθ, Μπαλντέ (88’Ζεράρ), Κασαδό, Έρικ Γκαρθία, Πάμπλο Τόρε (63’Φεράν Τόρες), Γιαμάλ, Ραφίνια, Λεβαντόφσκι (76’Πέδρι).

Χετάφε: Σόρια, Ιγκλέσιας, Ντζενέ (87’Ρίκο), Αλντερέτε, Μπεροκάλ, Άλεξ Σόλα, Αλενιά (63’Μαγιοράλ), Μιγιά, Γέλου (63’Αραμπάρι), Κάρλες Πέρεθ, Ούτσε (79’Γιλντιρίμ).