Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o

Η «σφαγή» του Ολυμπιακού το 2000 στη Λιόν (vid)

Τέταρτη επίσκεψη του Ολυμπιακού στη γαλλική πόλη Λιόν με τις μνήμες να ξυπνούν για την διαιτησία του Μπένκο στις 7 εκείνου του Νοέμβρη…

Έχουν περάσει κοντά δυο δεκαετίες. Ο Ολυμπιακός επιστρέφει στη Γαλλία για να αντιμετωπίσει τη Λιόν για την πρεμιέρα της League Phase του Europa League. Αυτή θα είναι η τέταρτη φορά (και σε τρίτη διαφορετική διοργάνωση) που οι Πειραιώτες θα αντιμετωπίσουν τους «λιονέ». Πρώτη ήταν το μακρινό 1963 για το Κυπελλούχων με τη γαλλική ομάδα να κερδίσει 4-1 και να προκρίνεται παρά την ήττα με 2-1 στη ρεβάνς όπου σώθηκε από γκολ του Ντιναλό.

Η αναμέτρηση όμως που έμεινε στην ιστορία ήταν εκείνη της 7ης Νοεμβρίου του 2000. Εκτη αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Ολυμπιακός μένει από το 2ο λεπτό πίσω στο σκορ από γκολ του Λαϊγκλ. Είναι καλύτερος και αξίζει τουλάχιστον την ισοπαλία που θα του έδινε την πρόκριση στους «16».

Τραγική διαιτησία

Ο Αυστριακός Γκίντερ Μπένκο στο τελευταίο ματς της καριέρας του «σφάζει» τους «ερυθρόλευκους». Τους αρνείται δυο καθαρά πέναλτι πάνω στον Γκάμπριελ Άλβες και ένα κανονικό γκολ του Ζιοβάνι (για ανύπαρκτο οφσαϊντ).

O Ολυμπιακός έχανε την πρόκριση με 9 βαθμούς στην ισοβαθμία! Αρκούσε η ισοπαλία που του τη στέρησε ο Αυστριακός. Για να μείνει όμως στους 9 βαθμούς, έπρεπε να χειρουργηθεί διαιτητικά στον αγώνα της τελευταίας αγωνιστικής στη Γαλλία H Λιόν πέρασε χάρη στο εκτός έδρας γκολ στη μεταξύ τους ισοβαθμία (2-1 ο Ολυμπιακός στο ΟΑΚΑ, 1-0 η γαλλική ομάδα στο «Ζερλάν»).

Αυτός ο αγώνας παραμένει στη μνήμη των φιλάθλων του Ολυμπιακού, τόσο για την αγωνιστική προσπάθεια όσο και για την τραγική διαιτησία και τις δίκαιες διαμαρτυρίες που ακολούθησαν.

Ο Ολυμπιακός επέστρεψε το 2005 στο «Ζερλάν». Πάλι φάση ομίλων του UCL. Από νωρίς ο Ζουνίνιο Περναμπουκάνο βάζει μπροστά τη Λιόν με απίθανο φάουλ, αλλά ο Παντελής Καφές ισοφαρίζει στο τελευταίο δεκάλεπτο με φοβερή λόμπα. Κι όμως οι Γάλλοι πήραν τη νίκη με γκολ του Γκοβού στο τελευταίο λεπτό (2-1).

Φωτιά στη Μέση Ανατολή

Νέα πυραυλική επίθεση των Χούθι κατά του Τελ Αβίβ

Ο πύραυλος που εκτόξευσαν οι αντάρτες Χούθι κατά του Τελ Αβίβ «αναχαιτίστηκε μ’ επιτυχία από το σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας Arrow», σύμφωνα με τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024