Οι εποχές που η ιδανική απασχόληση καθορίζονταν μόνο από την εργασιακή σταθερότητα και τις απολαβές, έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Πλέον, έννοιες όπως ενσωμάτωση, συμπερίληψη και ισορροπία μεταξύ προσωπικής και επαγγελματικής ζωής διαμορφώνουν το «τοπίο» στην αγορά εργασίας και ορίζονται από τους υποψήφιους εργαζόμενους ως αναγκαίες προδιαγραφές για έναν περιζήτητο  εργοδότη.

Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στις νέες γενιές εργαζομένων, Μillennials και Gen Zers, που δίνουν μεγαλύτερη βαρύτητα στην εργασιακή κουλτούρα, αναζητώντας θέσεις απασχόλησης που τους επιτρέπουν να αναπτύσσονται, όχι μόνο επαγγελματικά, αλλά και προσωπικά. Άλλωστε, για αυτό οι εταιρείες που κατανοούν και προσαρμόζονται σε αυτές τις ανάγκες, δίνοντας μία πιο ανθρώπινη διάσταση στην εργασία, εν τέλει κερδίζουν το ενδιαφέρον και την αφοσίωση των πιο ταλαντούχων επαγγελματιών.

Σε αυτές τις εταιρείες συγκαταλέγεται και η Johnson & Johnson MedTech η οποία για τρίτη συνεχή χρονιά διακρίθηκε ως Κορυφαίος Εργοδότης ανάμεσα σε 22 εταιρείες στην Ελλάδα από το Top Employers Institute, τον παγκόσμιο οργανισμό που αναγνωρίζει τις βέλτιστες πρακτικές στον τομέα του ανθρώπινου δυναμικού.

Ένα ισορροπημένο περιβάλλον εργασίας που επιτρέπει στους εργαζομένους να «ανθίσουν»

Τα τελευταία 50 χρόνια που η εταιρεία διατηρεί μία δυναμική παρουσία στην Ελλάδα, πρωτοπορεί και ηγείται στον τομέα του Ανθρώπινου Δυναμικού. Μάλιστα, οι τομείς στους οποίους έχει βελτιωθεί σημαντικά με βάση την αξιολόγηση του Top Employer Institute, είναι: Diversity & Inclusion, Talent Acquisition, Work Environment, Leadership και Employee Listening. Αυτό αποδεικνύει πως πρόκειται για έναν εργοδότη που προάγει συνεχώς τη συμπερίληψη, ενθαρρύνει τους εργαζομένους να καλλιεργήσουν τα ταλέντα και της δεξιότητές τους, να ανελιχθούν επαγγελματικά, χωρίς να κάνουν εκπτώσεις στην ποιότητα ζωής τους, στον προσωπικό τους χρόνο ή στα ενδιαφέροντά τους.

Πώς το επιτυγχάνει αυτό; Έχοντας διαμορφώσει ένα συμπεριληπτικό και ισορροπημένο περιβάλλον εργασίας το οποίο επιτρέπει σε κάθε εργαζόμενο να εξελιχθεί σε κάθε επίπεδο. Στην J&J Medtech, οι εργαζόμενοι ενθαρρύνονται να υιοθετούν μια υγιή ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής, αναγνωρίζοντας ότι η προσωπική ευημερία τροφοδοτεί την επαγγελματική ανάπτυξη.

Οι εργαζόμενοι έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν νέες δεξιότητες και βαθύτερες γνώσεις και να οδηγήσουν οι ίδιοι την επαγγελματική τους ανάπτυξη,  μέσα από αξιοκρατικές διαδικασίες και συντονισμένα προγράμματα mentoring. Παράλληλα, η εταιρεία προσφέρει μία σειρά παροχών που απευθύνονται σε γονείς – και όχι μόνο -, αλλά και στοχευμένα προγράμματα που ενισχύουν ουσιαστικά την ευεξία των εργαζομένων και αφορούν τόσο στη σωματική όσο και την πνευματική υγεία, όπως η διαπροσωπική συμβουλευτική υποστήριξη.

Μάλιστα, όπως ανέφερε και η Μαρία Δρακοπούλου, Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού της εταιρείας, «Οι τρεις συνεχείς διακρίσεις που έχουμε λάβει από το Top Employers Institute επιβεβαιώνουν τις προσπάθειές μας για τη δημιουργία ενός σύγχρονου εργασιακού  περιβάλλοντος που εστιάζει στην εξέλιξη των εργαζομένων. Επιπλέον, μας κάνουν ιδιαίτερα υπερήφανους, γιατί αντανακλούν την ισχυρή αφοσίωση, το πάθος και το ταλέντο των ανθρώπων μας, ενώ παράλληλα μας παρακινούν ώστε να διασφαλίσουμε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα στο μέλλον».

Είναι σημαντικό να αναφέρουμε πως η Johnson & Johnson MedTech αναδείχθηκε ως Top Employer Greece 2024 έπειτα από αξιολόγηση, στην οποία σημείωσε ακόμη μεγαλύτερη πρόοδο σε σχέση με την περσινή χρονιά. Συνεπώς, αν θέλεις και εσύ να γίνεις μέλος μίας ομάδας που θα σε εμπνέει και θα σε παρακινεί καθημερινά να βρεθείς στη δική σου επαγγελματική κορυφή, η Johnson & Johnson MedTech είναι ο εργοδότης που μπορεί να σου προσφέρει τη θέση απασχόλησης και την εξέλιξη που ονειρεύεσαι.

https://www.careers.jnj.com/