Το φεστιβάλ της Κοινωνίας των Πολιτών πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στη Θεσσαλονίκη, με περισσότερους από 50.000 επισκέπτες και τη συμμετοχή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, 100 οργανώσεων και φορέων της κοινωνίας. Την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου, στο Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, έλαβε χώρα το συνέδριο έναρξης, με ομιλητές τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Στέλιο Αγγελούδη, τον Συνιδρυτή της ΑμΚΕ ΙΑΣΙΣ, Νίκο Μπαλτά και εκπροσώπους από διάφορους τομείς, όπως η Υφυπουργός Τουρισμού, Έλενα Ράπτη, και η Υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Κατερίνα Παπακώστα-Παλιούρα.

Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, που συνεχίστηκε το Σάββατο στις Ομπρέλες της Νέας Παραλίας, πραγματοποιήθηκαν μια σειρά από εκδηλώσεις, όπως εκπαιδευτικά εργαστήρια για ενήλικες και παιδιά, αθλητικά δρώμενα, θεατρικές και χορευτικές παραστάσεις, ζωντανές συναυλίες, εργαστήρια επανάχρησης, καθώς και απονομές βραβείων. Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η εκπαίδευση σε θέματα ψυχικής υγείας, πρώτες βοήθειες και διαχείριση φυσικών καταστροφών.

Διακρίθηκαν

Οι απονομές των βραβείων περιλάμβαναν τιμητικές διακρίσεις σε τέσσερις κατηγορίες, με αποδέκτες τον Βασίλη Σφακιανόπουλο για τη δράση του κινήματος Save Your Hood, τη Μάγδα Σλαφτσάκη από το Πρόγραμμα Προσφέρω, τον Άρη Λαζάρου από το Σωματείο Φίλων του Ιστορικού Κέντρου Θεσσαλονίκης και τον Σύλλογο Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματικές Ασθένειες «Λάμψη».

Το Connected We Stand Festival 2024 τελούσε υπό την αιγίδα πολλών φορέων, μεταξύ των οποίων το Υπουργείο Υγείας, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Το φεστιβάλ αποτελεί πλέον θεσμό που συνδυάζει τη δράση, την κοινωνική προσφορά και την αλληλεγγύη.