Επιχειρηματολογεί η κυβέρνηση υπέρ της άποψης ότι «η Νέα Δημοκρατία είναι μία» (δια στόματος του κυβερνητικού εκπροσώπου), είναι σίγουρο δείγμα ενότητας δεν είναι οι συνεστιάσεις. Ούτε η ενότητα είναι μία έννοια που λέγεται ή προβάλλεται. Αν «η Νέα Δημοκρατία είναι μία» ή φαίνεται ως μία θα αποδειχθεί το επόμενο διάστημα. Οι βουλευτές της ΝΔ φαίνονται αποφασισμένοι να κινητοποιήσουν την κυβέρνηση, ως προς το έργο της και την αποτελεσματικότητα της.

Μασάζ πάντως γίνεται. Το κατά πόσο εν τέλει τα «μασάζ» θα πιάσουν είναι κάτι που θα φανεί το επόμενο διάστημα μέσα στην κοινοβουλευτική αρένα. Και αυτό διότι το Μαξίμου φαίνεται να επιθυμεί πλέον να μειώσει το χάσμα μεταξύ κυβερνητικών στελεχών και βουλευτών. Ήδη, η ΝΔ ξεκίνησε κύκλο ενημέρωσης των μελών της κοινοβουλευτικής ομάδας, σε μια προσπάθεια να καταλαγιάσει τις- όποιες- αντιδράσεις εκδηλώθηκαν στο εσωτερικό της, μετά την ερώτηση των 11 και την αποπομπή Σαλμά.

Το Μέγαρο Μαξίμου μετά το κοινοβουλευτικό τράνταγμα προς την κυβέρνηση επιχειρεί να στείλει το μήνυμα της ενότητας και τελευταίως οι διαρροές για δείπνα υπουργών -βουλευτών (μετά τη διαγραφή Σαλμα και ερώτηση των “11”), για μασάζ κι άλλα παρόμοια έχουν την τιμητική τους. Όπως επίσης δεν μένουν απαρατήρητες οι παρουσίες σε κοινές εκδηλώσεις των πρώην πρωθυπουργών κ.κ. Αντώνη Σαμαρά και Κώστα Καραμανλή.

Οι δύο πρώην πρωθυπουργοί και πρόεδροι της «γαλάζιας» παράταξης» έδωσαν το «παρών» σε παρουσίαση βιβλίου του Ιδρύματος Καραμανλή. Συγκεκριμένα, παραβρέθηκαν στο Αμφιθέατρο της Πινακοθήκης – Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτσου για την παρουσίαση του βιβλίου «Καραμανλής – Η πολιτική ως δημιουργία», του Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου.

Η επανεμφάνιση έρχεται λίγες μέρες μετά την ερώτηση των έντεκα «γαλάζιων» βουλευτών για τα κόκκινα δάνεια και τη διαγραφή του Μάριου Σαλμά αλλά και λίγο πριν την έναρξη της συζήτησης για το πρόσωπο που θα προταθεί για την προεδρία της Δημοκρατίας. Παρά τις επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων, οι κ.κ. Καραμανλής και Σαμαράς δεν προχώρησαν σε δηλώσεις σχετικά με το εάν υπάρχουν εσωκομματικά προβλήματα στη ΝΔ την ίδια ώρα που στο Αμφιθέατρο βρίσκονταν κυβερνητικοί αξιωματούχοι και βουλευτές.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαμηλώνει το γεγονός των δείπνων και αναφέρει ότι είναι κάτι που γίνεται στην ΝΔ. «Κατ’ αρχάς, δεν νομίζω ότι το «σεμνά και ταπεινά» είναι ασύμβατο με το να πάνε 10 – 15 άνθρωποι να φάνε σε ένα εστιατόριο ή σε μία ταβέρνα{…..} Θα σας πω απλά, επειδή νομίζετε ότι κάτι έγινε ξαφνικά, επειδή έτυχε να το γνωρίζω – τυχαίνει να το γνωρίζω επειδή ήμουν Γραμματέας της Νέας Δημοκρατία είναι κάτι το οποίο το κάναμε και τα προηγούμενα χρόνια ως κόμμα. Είχα τη χαρά να βρεθώ με το σύνολο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας σε διάφορες συγκεντρώσεις, κάποιες εκ των οποίων ήταν και έξοδοι για φαγητό. Δεν νομίζω ότι είναι κάτι κακό αυτό».

Ο δράκος, ο Σαμαράς και ο Καραμανλής

Ο κ. Παύλος Μαρινακης λέει ότι δεν υπάρχει δράκος. Και αυτό αφορά περισσότερο τις απόψεις των δυο πρώην πρωθυπουργών. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ερωτηθείς σχετικά, είπε ότι οι δύο πρώην πρωθυπουργοί έχουν δικαίωμα να λένε ότι θέλουν και η κυβέρνηση δεν κρίνει τις απόψεις τους.

Σε άλλο σημείο τόνισε ότι η Νέα Δημοκρατία είναι ανθεκτική, γιατί έχει μάθει να συνομιλεί σε όλα τα επίπεδα και κυρίως στα Όργανα. Προσέξτε: Δεν υπάρχει κάποιος δράκος στο παραμύθι, που να λέει ότι είναι κάτι διαφορετικό οι πρώην Πρόεδροι της Νέας Δημοκρατίας. Και συνεχίζει όλο νόημα: Το γεγονός ότι εκφράζονται διάφορες απόψεις, δεν σημαίνει ότι η Νέα Δημοκρατία έχει πάρα πολλές εκφάνσεις ή έχει πάρα πολλές εκδοχές. Μία είναι η Νέα Δημοκρατία. Προχωράει μπροστά. Αναφερόμενος στο εάν η ΝΔ είναι συνεπής με την ιδρυτική διακήρυξη του Κωνσταντίνου Καραμανλή είπε ότι «αλίμονο εάν η ΝΔ δεν ήταν συνεπής και πιστή στην ιδρυτική διακήρυξη» και προσέθεσε ότι «στη ΝΔ -όπως είπε κι ο πρωθυπουργός- είμαστε όλοι Καραμανλικοί».