Σπουδαία νίκη για τη Βιγιαρεάλ που επικράτησε με 2-1 στη Βαρκελώνη της Εσπανιόλ χάρη σε δύο γκολ του Αγιόθε Πέρεθ. Η ομάδα του Μαρθελίνο άφησε πίσω της τη βαριά ήττα από την Μπαρτσελόνα και ανέβηκε προσωρινά στην τρίτη θέση.

Μόλις στο 6′ η Βιγιαρεάλ έφτασε κοντά στο γκολ όταν ο Ακχομάχ έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, η μπάλα κόντραρε και κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του Γκαρσία. Στο 45+1′ η Εσπανιόλ άνοιξε το σκορ όταν ο Τεχέρο εκτέλεσε πλασαριστά το φάουλ προς τον Γιόφρε, ο οποίος με σουτ έκανε το 1-0.

Η απάντηση της Βιγιαρεάλ ήρθε πριν το ημίχρονο και συγκεκριμένα στο 45+5′ με κεφαλιά του Αγιόθε Πέρεθ, έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Μπαένα. Στο 51′ το «κίτρινο υποβρύχιο» απείλησε με δυνατό σουτ του Ακχομάχ και στο 63′ πήρε το προβάδισμα όταν ο Μπαένα βρήκε με κάθετη τον Αγιόθε Πέρεθ, ο οποίος υποδέχτηκε ωραία την μπάλα και με πλασέ έκανε το 1-2.

Εσπανιόλ: Γκαρσία, Ολιβάν (72’ Ουνουβάρ), Καμπρέρα (46’ Σέρχι Γκόμεθ), Κουμπούλα, Ελ Χιλάλι, Τεχέρο (64’ Ρομέρο), Κραλ, Λοθάνο (72’ Γκράγκερα), Γιόφρε (80’ Καρδόνα), Βελίζ (72’ Τσεντίρα), Πουάδο

Βιγιαρεάλ: Κόντε, Κίκο Φεμενία, Κόστα (74’ Ναβάρο), Αλμπιόλ (35 Μπαγί), Καρδόνα, Γκέιγ, Κομεσάνια, Ακχομάχ (80’ Τεράτς), Μπαένα (66’ Ντένις Σουάρεθ), Μπάρι, Αγιόθε Πέρεθ (74’ Πεπέ)

Χωρίς νικητή στα Κανάρια

Ούτε τώρα κατάφερε η Λας Πάλμας να πανηγυρίσει την πρώτη της νίκη στη σεζόν καθώς έμεινε στο 1-1 με την Μπέτις. Από ασίστ του Ροσάδα στο 9′ ο Μολέιρο έκανε το 1-0 για τους γηπεδούχους και στο 45′ ήρθε το 1-1 με τον Λο Σέλσο από ασίστ του Ντιαό.

Λας Πάλμας: Σίλεσεν, Ροσάδα, Χουάνμα, Α.Μουνιόθ, ΣΙνγκράβεν (46’ Ραμίρεζ), Λιοντίς (75’ Μουνιόθ), Εσούγκο (75’ Πεχίνο), Ροντρίγκεθ, Μολέιρο (83’ Γιανουζάι), Σάντρο (44’ ΜακΜπέρνι), Σίλβα

Μπέτις: Σίλβα, Ρουίμπαλ, Γιορέντε, Νάταν, Περόντ, Ρόκα (64’ Αλτιμίρα), Λο Σέλσο (82’ Λοσάδα), Τζόνι, Εζαζούλι (75’ Άβιλα), Φορνάλς, Ντιαό (64’ Μπακαμπού)