Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Λίβανος: Γαλλία και ΗΠΑ προτείνουν προσωρινή κατάπαυση του πυρός 21 ημερών

Λίβανος: Γαλλία και ΗΠΑ προτείνουν προσωρινή κατάπαυση του πυρός 21 ημερών

Για τη δημιουργία πλατφόρμας από κοινού με τις ΗΠΑ, η οποία προβλέπει προσωρινή κατάπαυση του πυρός ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χεζμπολάχ, έκανε λόγο ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας.

Η Γαλλία, από κοινού με τις ΗΠΑ, προτείνει προσωρινή κατάπαυση του πυρός, διάρκειας 21 ημερών, για να διεξαχθούν διαπραγματεύσεις ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χεζμπολάχ, δήλωσε χθες Τετάρτη ο νέος επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας κατά τη διάρκεια της κατεπείγουσας συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την κρίση.

Το σχέδιο εκεχειρίας θα δημοσιοποιηθεί «πολύ σύντομα» και «υπολογίζουμε στην αποδοχή» του

«Τις τελευταίες ημέρες, συνεργαστήκαμε με τους αμερικανούς εταίρους μας για τη δημιουργία πλατφόρμας (που προβλέπει) προσωρινή κατάπαυση του πυρός 21 ημερών για να επιτραπεί η διεξαγωγή διαπραγματεύσεων», εξήγησε ο Ζαν-Νοέλ Μπαρό (φωτογραφία, επάνω, από το Reuters/Brendan McDermid).

«Η πλατφόρμα αυτή θα δημοσιοποιηθεί πολύ σύντομα» και «υπολογίζουμε στην αποδοχή της από τις δυο πλευρές», συνέχισε, επιμένοντας πως η γενίκευση του πολέμου Ισραήλ – Χεζμπολάχ δεν είναι «αναπόφευκτη» και καλώντας «όλα» τα μέρη να δεσμευτούν «αποφασιστικά» στην ειρηνική επίλυση της σύγκρουσης, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Διπλωματική αποστολή στον Λίβανο

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν κάλεσε το Ισραήλ «να σταματήσει την κλιμάκωση στον Λίβανο» και τη Χεζμπολάχ να σταματήσει τις επιθέσεις της στο ισραηλινό έδαφος. «Δεν μπορεί και δεν πρέπει να γίνει πόλεμος στον Λίβανο», υπογράμμισε.

Ανέφερε ακόμη ότι ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας θα ταξιδέψει το Σαββατοκύριακο στον Λίβανο, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του Παρισιού με στόχο ν’ αποφευχθεί «περιφερειακή ανάφλεξη».

Φωτιά στη Μέση Ανατολή

Περισσότερους από 220 στόχους της Χεζμπολάχ ισχυρίζονται ότι έπληξαν οι IDF το τελευταίο 24ωρο

Μεταξύ των στόχων που επλήγησαν ήταν υποδομές, εκτοξευτές ρουκετών που είχαν χρησιμοποιήσει σε πρόσφατες επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ και αποθήκες όπλων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024