Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Αντιδράσεις και συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη «βασιλική δεξίωση» στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο

Αντιδράσεις και συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη «βασιλική δεξίωση» στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο

Από την πρώτη στιγμή ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων εξέφρασε την αντίθεσή του σε αυτή την απόφαση ενώ σχετική ερώτηση στη Βουλή κατέθεσαν και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η παραχώρηση άδειας στην πρώην βασιλική οικογένεια Γλύξμπουργκ να διοργανώσει το γαμήλιο δείπνο της Θεοδώρας στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο στο κέντρο της Αθήνας.

Από την πρώτη στιγμή ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων εξέφρασε την αντίθεσή του σε αυτή την απόφαση ενώ σχετική ερώτηση στη Βουλή κατέθεσαν και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

«Τα δημόσια Μουσεία δεν είναι χώροι γαμήλιων δεξιώσεων»

Μάλιστα σήμερα στις 7 το απόγευμα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Ρηγίλλης έξω από το ο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο όπου σε λίγη ώρα είναι προγραμματισμένο το «βασιλικό δείπνο».

«Στην Ελλάδα δεν υπάρχουν “βασιλικές οικογένειες”. Τα δημόσια Μουσεία δεν είναι χώροι γαμήλιων δεξιώσεων», τονίζει ο Σύλλογος, που προχωρά στην κινητοποίηση, αφού δεν εισακούσθηκε το αίτημά του να ανακληθεί η απόφαση για παραχώρηση του χώρου.

«Καλούμε όλα τα σωματεία, όλα τα δημοκρατικά κόμματα, κάθε δημοκράτη πολίτη να αντιδράσει σε αυτή την εξέλιξη», τονίζει ο ΣΕΑ.

Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας συμμετείχαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Αριστεράς.

«Η παραχώρηση του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου (ΒΧΜ) στην οικογένεια Γλύξμπουργκ για την τέλεση «βασιλικής» γαμήλιας δεξίωσης της κόρης του έκπτωτου μονάρχη είναι μια πρόκληση για τα δημοκρατικά αιθήματα όλων των πολιτών. Την Παρασκευή θα είμαστε όλοι εκεί» αναφέρεται σε ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ.


Αξίζει να σημειωθεί ότι το ο γάμος ανάμεσα στη Θεοδώρα, κόρη του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου και τον Αμερικανό δικηγόρο Μάθιου Κουμάρ, είναι προγραμματισμένο για το Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, στις 17.30 στη Μητρόπολη Αθηνών, εκεί που έγινε ο γάμος των γονιών της Θεοδώρας.

Όπως έχει γίνει γνωστό το Pre wedding dinner των 250 ατόμων έχει προγραμματιστεί να γίνει σήμερα στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο.

Ο χώρος παραχωρήθηκε έναντι αντίτιμου στην τέως βασιλική οικογένεια της Ελλάδας και μάλιστα με την υποχρέωση να καλύψει η οικογένεια τη συντήρηση των κήπων του μουσείου (με ανανέωση φυτών και συντήρηση του εξοπλισμού).

Φωτιά στη Μέση Ανατολή

Σόου Νετανιάχου με χάρτες - Προκλητική ομιλία με αναφορές στη Βίβλο και απειλές κατά Ιράν

Πριν ανέβει στο βήμα ο Μπενιαμίν Νετανιάχου πολλοί διπλωματικοί αντιπρόσωποι αποχώρησαν από την αίθουσα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024