Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Ερμιόνη: «Παιχνίδι του κουρείου» βαφτίζει την επίθεση με φαλτσέτα ο 17χρονος

Ερμιόνη: «Παιχνίδι του κουρείου» βαφτίζει την επίθεση με φαλτσέτα ο 17χρονος

Τι λέει ο δικηγόρος του ενός από τους κατηγορουμένους για την επίθεση στο 12χρονο παιδί στο προαύλιο του σχολείου στην Ερμιόνη.

Σε μεγάλη μάστιγα έχουν εξελιχθεί τα περιστατικά ανήλικης παραβατικότητας, που πολλές φορές λαμβάνουν χώρα ακόμα και μέσα σε σχολικό περιβάλλον με δράστες μαθητές. Την περασμένη Τρίτη, στο προαύλιο του σχολείου στην Ερμιόνη, 12χρονος μαθητής δέχεται επίθεση από δύο 17χρονους μαθητές του Λυκείου. Ο ένας βγάζει μια φαλτσέτα, του ξυρίζει το…  ανύπαρκτο μουστάκι και του παίρνει το χαρτζιλίκι, 2 ευρώ.

Η δικαιολογία που προβάλλει ο 17χρονος με τη φαλτσέτα μέσω του δικηγόρου του είναι επιεικώς απαράδεκτη. Έπαιζαν, λέει, το παιχνίδι του κουρείου… Συγκεκριμένα, ο δικηγόρος του, Βασίλης Δελής, μιλώντας στο MEGA δήλωσε ότι «η θέση του εντολέα μου είναι σαφής και κατηγορηματική από την αρχή. Επεσήμανε ευθύς εξαρχής ότι όλα συνέβησαν στο πλαίσιο ενός αστεϊσμού, ο οποίος ενδεχομένως ξέφυγε των προβλεπόμενων ορίων, όπως έχει γίνει ξανά στο παρελθόν σε τέτοιου είδους ηλικίες λόγω της ανωριμότητας».

Σε… αστεϊσμό αποδίδει ο 17χρονος με τη φαλτσέτα την επίθεση στον 12χρονο μαθητή μέσα στο σχολείο στην Ερμιόνη

«Είχε φαλτσέτα επειδή του αρέσει η… κομμωτική»

Στην συνέχεια, ο δικηγόρος ανέφερε ότι ο εντολέας του «δεν επιθυμούσε να τρομάξει κανέναν και η φαλτσέτα, τη μέρα που έλαβε χώρα το συμβάν, ευρέθη συμπτωματικά στα πράγματά του και από παραίνεση άλλου συμμαθητή, έπαιξαν το ‘παιχνίδι του κουρείου’».

Ακολούθως πρόσθεσε ότι ο 17χρονος «κατά τις εξωσχολικές του δραστηριότητες έχει μια ροπή στην κομμωτική και επιθυμεί να ακολουθήσει αυτόν τον επαγγελματικό προσανατολισμό», οπότε «την προηγούμενη ημέρα είχε κάνει κάποιο κούρεμα» και η φαλτσέτα «είχε μείνει στην τσάντα του». Όπως πρόσθεσε στη συνέχεια, ο 17χρονος αυτό το κάνει ερασιτεχνικά και δεν παίρνει χρήματα προς το παρόν.

Όσο για τα δύο ευρώ που πήρε ο 17χρονος από τον 12χρονο, ο κ. Δελής επέμεινε ότι αυτό έγινε εν είδει αστεϊσμού στα πλαίσια του παιχνιδιού.

«Καμία άσκηση βίας»

Ό,τι έγινε έγινε «έπειτα από συμπωματική παρουσία του φερόμενου ως παθόντα στο συγκεκριμένο σημείο, χωρίς καμία άσκηση βίας, με την απόλυτη συναίνεσή του και σε κάθε περίπτωση πρόκειται για μια πρόσφορη ενέργεια, δεδομένου ότι ο 12χρονος δεν έχει καν μουστάκι για να ξυριστεί. Οπότε μόνο ως παιχνίδι θα μπορούσε να ληφθεί αυτό», τόνισε ο δικηγόρος του 17χρονου στην Ερμιόνη για τον οποίο «διετάχθη ο περιορισμός του σε ειδικό κατάστημα κράτησης νέων» μετά την ολοκλήρωση της ανακριτικής διαδικασίας.

Καλλιακμάνης: «Παράλογα πράγματα»

Από την πλευρά του, ο επίτιμος πρόεδρος αστυνομικών Ν/Α Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης σχολίασε την υπόθεση λέγοντας: «Γιατί δυο παιδιά είχαν φαλτσέτα μέσα σε σχολείο, για ποιον λόγο πήγαν να ξυρίσουν δύο παιδιά, υπήρξε και άλλη καταγγελία, αυτό είναι ένα ζήτημα. Ο πατέρας αυτός του παιδιού που είχε τη φαλτσέτα, δεν μπορεί να λέει ότι του γιου του του άρεσε η κομμωτική και γι’ αυτό κρατούσε πάνω του μια φαλτσέτα στο σχολείο. Αυτά είναι παράλογα πράγματα».

Και πρόσθεσε: «Να κυκλοφορούν παιδιά με φαλτσέτες… Η φαλτσέτα είναι ένα όργανο πολύ επικίνδυνο. Όταν πας να ξυρίσεις τον άλλον, όταν δεν ξέρεις, λίγο να σου ξεφύγει και να πάρεις μια κεντρική αρτηρία, έφυγε ο άλλος από τη ζωή με συνοπτικές διαδικασίες».

Φωτιά στη Μέση Ανατολή

Νέες φονικές επιθέσεις του Ισραήλ σε Λίβανο και Συρία - Ομοβροντία ρουκετών από τη Χεζμπολάχ

Σε τεντωμένο σχοινί βαδίζει ολόκληρη η Μέση Ανατολή - Ισραήλ και Χεζμπολάχ συνεχίζουν τις εχθροπραξίες, με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου να απορρίπτει πρόταση για εκεχειρία

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024