Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Μαρινέλλα: Παραμένει κρίσιμη η κατάσταση της υγείας της – Το νέο ιατρικό ανακοινωθέν

Μαρινέλλα: Παραμένει κρίσιμη η κατάσταση της υγείας της – Το νέο ιατρικό ανακοινωθέν

Η Μαρινέλλα νοσηλεύεται σχεδόν δύο 24ωρα σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου «Υγεία» έπειτα από εγκεφαλικό επεισόδιο.

«Σταθερή και κρίσιμη» παραμένει η κατάσταση της υγείας της Μαρινέλλας, σύμφωνα με το νέο ιατρικό ανακοινωθέν που εξέδωσαν οι θεράποντες ιατροί της σπουδαίας ερμηνεύτριας.

Υπενθυμίζεται πως η Μαρινέλλα κατέρρευσε επάνω στη σκηνή του Ηρωδείου, κατά τη διάρκεια συναυλίας της, την Τετάρτη (25/9). Όπως έγινε γνωστό, λίγες ώρες μετά τη μεταφορά της στο νοσοκομείο, η καλλιτέχνις είχε υποστεί «σοβαρό αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο (αιμορραγία)».

Το νέο ιατρικό ανακοινωθέν:

«Μετά από σχεδόν 40 ώρες νοσηλείας στην ΜΕΘ του Νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ λόγω σοβαρού αγγειακού εγκεφαλικού επεισοδίου η κατάσταση της κα. Παπαδοπούλου Κυριακής (Μαρινέλλα) παραμένει σταθερή και κρίσιμη. Οι θεράποντες ιατροί Ηλίας Κ. Πολιτάκης – Ηλίας Ανδριανάκης – Κωνσταντίνος Σπέγγος».

Την ίδια ώρα οι γιατροί έχουν τονίσει ότι ιδιαίτερα κρίσιμα θεωρούνται τα επόμενα 2-3 24ωρα. Το θετικό είναι πως ο οργανισμός της ανταποκρίνεται στη φαρμακευτική αγωγή και πως έχει ανοίξει τα μάτια της.

Μαρινέλλα: «Δεν ήρθε η ώρα μου ακόμα»

Σύμφωνα με τον ANT1 η Μαρινέλλα αφού ανέκτησε επαφή με το περιβάλλον, ψιθύρισε στην κόρη της Τζωρτζίνα πως «δεν ήρθε ακόμα η ώρα μου».

Σημειώνεται πως η Μαρινέλλα λίγες ώρες πριν τη συναυλία της στο Ηρώδειο είχε παραπονεθεί για έντονο πονοκέφαλο.

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη μίλησε για την πορεία της υγείας της σπουδαίας ελληνίδας τραγουδίστριας αναφέροντας —μεταξύ άλλων— πως ακόμη κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι θα γίνει, και τόνισε κι εκείνη πόσο σημαντικά είναι τα επόμενα 24ωρα.

«Έσπασε αγγείο και εκεί τα πράγματα δυσκολεύουν»

«Η διάγνωση είναι ότι έκανε εγκεφαλική αιμορραγία (…) που σημαίνει ότι έσπασε αγγείο και εκεί τα πράγματα δυσκολεύουν. Τα εγκεφαλικά χωρίζονται, αυτά που είναι αιμορραγικά και αυτά που είναι ισχαιμικά. Το πιο σοβαρό είναι το αιμορραγικό. Η ουσία είναι ότι δεν μπορούμε να πούμε ούτε σήμερα ούτε αύριο, ήδη έκλεισε το πρώτο 24ωρο, θα περιμένουμε 2 – 3 και μετά για την σταθεροποίηση, εκεί εστιάζουμε. Σημαίνει ότι δεν επεκτείνεται η αιμορραγία, δεν έχει κάνει άλλη επιπλοκή. Περιμένουμε να δούμε μέχρι το τρίτο 24ωρο απεικονιστικά πού βρίσκεται, αν είναι στάσιμη», είπε αρχικά η κ. Παγώνη.

«Έχουμε έναν φόβο»

«Είναι κρίσιμες και δύσκολες ώρες, κανένας δεν μπορεί να προβλέψει τι πρόκειται να γίνει. Θα περιμένουμε. Οι συνάδελφοί μου κάνουν ό,τι μπορούν, η φαρμακευτική αγωγή είναι συγκεκριμένη σε αυτές τις περιπτώσεις, από εκεί και πέρα ο οργανισμός περιμένουμε να ανταπεξέλθει», πρόσθεσε.

«Έχουμε έναν φόβο. Τα άτομα νέας ηλικίας αγωνίζονται πάνω σε αυτά τα θέματα τελείως διαφορετικά από έναν άνθρωπο που είναι μεγαλύτερης ηλικίας, όμως ο κάθε οργανισμός είναι ιδιαίτερος, ο κάθε οργανισμός παλεύει και εγώ πιστεύω ότι πρέπει να περιμένουμε να δούμε τα επόμενα 24ωρα την σταθεροποίηση και μετά την εξέλιξη», συμπλήρωσε.

«Ας αφήνουμε τον ασθενή λίγο στην ησυχία της να παλέψει. Καταλαβαίνω την αγωνία, την αγάπη του κόσμου, αλλά αυτές οι στιγμές είναι πολύ κρίσιμες για έναν οργανισμό», σημείωσε η κ. Παγώνη.

Οι δηλώσεις της Ματίνας Παγώνη:

Φωτιά στη Μέση Ανατολή

Ισραήλ: Ανάληψη ευθύνης για τις επιθέσεις σε Τελ Αβίβ και Ασκελόν από τους Χούθι

Οι Χούθι συνεχίζουν τις επιθέσεις στο Ισραήλ, ενώ δηλώνουν την υποστήριξή τους σε Παλαιστίνιους και Χεζμπολάχ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024