Μια ιστορία γεμάτη ελπίδα, αλληλεγγύη και νίκη κρύβεται πίσω από ένα φαινομενικά απλό ροζ κορδελάκι. Πρόκειται ουσιαστικά για το παγκόσμιο σύμβολο του αγώνα κατά του καρκίνου του μαστού. Η δημιουργία του έχει ως στόχο να ενθαρρύνει την πρόληψη, να τιμήσει τις γυναίκες που έδωσαν μάχη και να στηρίξει αυτές που συνεχίζουν να δίνουν.

Η ιστορία του ξεκινάει από τις Ηνωμένες Πολιτείες το 1991, όταν η Charlotte Haley, μια επιζώσα από καρκίνο του μαστού, εμπνεύστηκε από το κίτρινο κορδελάκι που χρησιμοποιούσαν οι υποστηρικτές των Αμερικανών στρατιωτών στον Πόλεμο του Κόλπου. Πίστεψε ότι ένα παρόμοιο σύμβολο θα μπορούσε να ενώσει γυναίκες και να αυξήσει την ευαισθητοποίηση για τον καρκίνο του μαστού.

Συνεργαζόμενη με το Ίδρυμα Susan G. Komen, η Haley δημιούργησε και μοίρασε 600.000 ροζ κορδέλες σε συμμετέχοντες σε έναν μαραθώνιο για τις επιζήσασες από καρκίνο του μαστού στη Νέα Υόρκη. Η απήχηση ήταν τεράστια. Το κορδελάκι έγινε αμέσως σύμβολο ελπίδας και αλληλεγγύης, αγγίζοντας τις καρδιές εκατομμυρίων γυναικών σε όλο τον κόσμο.

Σήμερα, το ροζ κορδελάκι κοσμεί μπλουζάκια, καπέλα, τσάντες, κοσμήματα και πολλά άλλα. Φοριέται με περηφάνια από γυναίκες όλων των ηλικιών, από επιζώσες έως οικογένειες και φίλους που στηρίζουν τον αγώνα. Κάθε κορδελάκι φέρει μαζί του ιστορίες θάρρους, επιμονής και νίκης. Είναι υπενθύμιση ότι ο καρκίνος του μαστού μπορεί να αντιμετωπιστεί, ότι η πρόληψη σώζει ζωές και ότι η αλληλεγγύη μας δίνει δύναμη.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» βρίσκεται στην πρώτη γραμμή αυτού του αγώνα, προσφέροντας ψυχολογική στήριξη, ενημέρωση και πληροφόρηση σε χιλιάδες γυναίκες. Με τις δράσεις του, ο Σύλλογος συμβάλλει στην αλλαγή της κοινωνικής αντίληψης για τον καρκίνο του μαστού και ενθαρρύνει όλες τις γυναίκες να μιλήσουν ανοιχτά για την εμπειρία τους. Ενωμένοι, μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα δίκτυο στήριξης και ελπίδας, όπου καμία γυναίκα δεν θα νιώθει μόνη στην αντιμετώπιση αυτής της πρόκλησης.

Φέτος, η εταιρεία Cosmomed αναλαμβάνει μια σημαντική πρωτοβουλία, υποστηρίζοντας ενεργά τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής». Με την καμπάνια «Κάθε ροζ γάντι filoskin, μια νίκη ενάντια στον καρκίνο του μαστού», στοχεύει στην ευαισθητοποίηση και την ενίσχυση του πολύτιμου έργου του Συλλόγου.

Με κάθε Ροζ Γάντι filoskin που θα αγοράζουμε τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο, συμβάλλουμε στην ενίσχυση του «Άλμα Ζωής», γιατί μέρος των εσόδων διατίθεται απευθείας στον Σύλλογο, συμβάλλοντας στις προσπάθειές του για την υποστήριξη των γυναικών με καρκίνο του μαστού.

Τα Ροζ Γάντια Ατομικής Προστασίας filoskin θα τα αναζητήσουμε στα φαρμακεία.

Μάθε περισσότερα στο https://cosmomed.gr/