Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Ανδρουλάκης: Είναι αμετανόητοι στη ΝΔ – Χρεοκόπησαν την Ελλάδα το 2009 και τώρα τη χρεοκοπούν θεσμικά

Ανδρουλάκης: Είναι αμετανόητοι στη ΝΔ – Χρεοκόπησαν την Ελλάδα το 2009 και τώρα τη χρεοκοπούν θεσμικά

Ο Νίκος Ανδρουλάκης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα προβλήματα του ΕΣΥ αλλά και στα πανεπιστήμια και αναρωτήθηκε «πού είναι τα μεγάλα ιδιωτικά πανεπιστήμια για τα οποία μας μιλούσε ο κ. Πιερρακάκης;»

«Τα δύσκολα είναι πίσω μας και τα περάσαμε. Το δύσκολο ήταν να φύγουμε από τις μυλόπετρες. Όταν ανέλαβα το κόμμα, ο συσχετισμός δυνάμεων ήταν: 41% η ΝΔ, 32% ο ΣΥΡΙΖΑ, 8% το ΠΑΣΟΚ. Μετά τις ευρωεκλογές, το ΠΑΣΟΚ είναι στο 13%, ο ΣΥΡΙΖΑ στο 15% και η ΝΔ στο 28%. Χρειάζεται δουλειά, συνέπεια, να μείνουμε στον δρόμο του ορθού λόγου, της υπευθυνότητας, του προγράμματος και νομίζω ότι όλα θα πάνε καλά. Είμαι πολύ αισιόδοξος. Τα δύσκολα είναι πίσω μας, τα καλύτερα είναι μπροστά μας», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3.

Ερωτηθείς για την κοινοβουλευτική στάση του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Ανδρουλάκης επισήμανε πως «δεν θα γίνουμε συνένοχοι στην κατάρρευση της αγοραστικής δύναμης του ελληνικού λαού, στα σκάνδαλα του κ. Μητσοτάκη και στη διαφθορά του Μαξίμου».

«Στη ΝΔ είναι αμετανήτοι και πρωταθλητές στη διαφθορά»

«Είναι πρωταθλητές στη διαφθορά, ας μιλήσουμε ωμά. Είναι αμετανόητοι. Χρεοκόπησαν την Ελλάδα το 2009, την παρέδωσαν με 15% έλλειμμα και τώρα τη χρεοκοπούν θεσμικά. Είναι δυνατόν να κάνουν τέτοιες επιθέσεις στις ανεξάρτητες αρχές; Όπως έκανε ο κ. Πολάκης, τα ίδια έκανε και ο κ. Γεωργιάδης. Έχει καταρρεύσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας, πληρώνουμε τα περισσότερα χρήματα μαζί με τους πολίτες της Βουλγαρίας για την υγεία μας στην ΕΕ», τόνισε χαρακτηριστικά.

Αναρωτήθηκε «πού είναι τα μεγάλα ιδιωτικά πανεπιστήμια για τα οποία μας μιλούσε ο κ. Πιερρακάκης;» και προειδοποίησε ότι «αν η Νέα Δημοκρατία κάνει στη δημόσια παιδεία ό,τι έκανε και στη δημόσια υγεία, φανταστείτε ποιο θα είναι το μέλλον του ελληνικού λαού».

«Δεν δέχομαι ότι το ΠΑΣΟΚ δεν πήγε καλά»

Ο Νίκος Ανδρουλάκης επανέλαβε ότι στην επερχόμενη εσωκομματική κάλπη αποφασίζεται το ύφος, το ήθος και ο προσανατολισμός της επόμενης κυβέρνησης. Προσδιόρισε μάλιστα ως δικές του προγραμματικές προτεραιότητες την άνοδο του βιοτικού επιπέδου των πολιτών, την ισχυροποίηση του κοινωνικού κράτους, την αντιμετώπιση του δημογραφικού και την περιφερειακή ανάπτυξη.

Τέλος, κληθείς να αναφέρει τους τομείς στην κομματική λειτουργία, που θα ρίξει το βάρος του, ο κ. Ανδρουλάκης ανέφερε ότι «πρέπει επικοινωνιακά να είμαστε πιο επιθετικοί. Δυστυχώς, πολλά πράγματα από αυτά που κάναμε, δεν πέρασαν. Διότι προφανέστατα η Νέα Δημοκρατία ελέγχει το μιντιακό τοπίο».

«Οργανωτικά, παρόλο που κάναμε μεγάλες προσπάθειες, στα αστικά κέντρα δεν τα καταφέραμε. Το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να είναι δεύτερο κόμμα αθροιστικά σε όλη την Περιφέρεια μαζί με τη Θεσσαλονίκη και τέταρτο στην Αθήνα. Κάτι δεν πάει καλά. Πρέπει να βελτιώσουμε την παρουσία μας στην Αθήνα. Χρειαζόμαστε στο Λεκανοπέδιο πιο ανταγωνιστικά ψηφοδέλτια, πιο καλή επικοινωνία και πιο καλή οργάνωση. Και πρέπει να το κάνουμε άμεσα. Δεν πήραμε 13% οριζόντια. Δεν δέχομαι ότι το ΠΑΣΟΚ δεν πήγε καλά, όταν είναι πράσινη η μισή Κρήτη και είμαστε δεύτερο κόμμα σε όλη την Περιφέρεια, ενώ στο λεκανοπέδιο δεν έχουμε ανέβει ανάλογα», σημείωσε καταληκτικά.

Φωτιά στη Μέση Ανατολή

Ισραήλ: Ανάληψη ευθύνης για τις επιθέσεις σε Τελ Αβίβ και Ασκελόν από τους Χούθι

Οι Χούθι συνεχίζουν τις επιθέσεις στο Ισραήλ, ενώ δηλώνουν την υποστήριξή τους σε Παλαιστίνιους και Χεζμπολάχ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024