Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Φάμελλος: Πρέπει να γίνει ντιμπέιτ – Έβαλα υποψηφιότητα για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν πάει άλλο

Φάμελλος: Πρέπει να γίνει ντιμπέιτ – Έβαλα υποψηφιότητα για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν πάει άλλο

Ο Σωκράτης Φάμελλος τάχθηκε υπέρ της διεξαγωγής ντιμπέιτ ανάμεσα στους υποψήφιους πρόεδρους του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. ««Ο ΣΥΡΙΖΑ με τον Κασσελάκη συρρικνωνόταν», είπε

Πρέπει να ξαναχτίσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ο υποψήφιος πρόεδρος Σωκράτης Φάμελλος, μία μέρα μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του για την ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο Σωκράτης Φάμελλος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open, τάχθηκε υπέρ της διεξαγωγής ντιμπέιτ ανάμεσα στους υποψήφιους πρόεδρους του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, τονίζοντας πως «πρέπει να ακουστούν απόψεις και όχι να κλειστούμε μέσα στα γραφεία, η συζήτηση πρέπει να γίνει έξω. Θα μπορούσε να γίνει και καλύτερα από το μοντέλο του ΠΑΣΟΚ. Θα μπορούσε να γίνει μια συζήτηση για την καθημερινότητα και την επιβίωση και μια συζήτηση για το μέλλον. Να γίνουν και πολλαπλές συζητήσεις».

«Έβαλα υποψηφιότητα γιατί δεν πάει άλλο»

Όσον αφορά τον λόγο που αποφάσισε να βάλει υποψηφιότητα, ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης τόνισε ότι «νομίζω πως δεν πάει άλλο. Αυτό είναι η απάντηση. Πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε καλύτερο γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κάτι πολύ σημαντικό για την χώρα και την ελληνική κοινωνία και δεν μπορούμε να το αφήσουμε χωρίς να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε. Δεν έχω σκεφτεί ακόμα συνθήματα, δεν έχω σκεφτεί κάτι που να ξεπερνάει αυτό που βγαίνει από την ψυχή μου και τη συνείδησή μου. Από την μια πλευρά δεν πάει άλλο και από την άλλη, πρέπει να είμαστε όλοι μαζί. Πρέπει να υπάρχει ΣΥΡΙΖΑ την επόμενη ημέρα. Τον έχει ανάγκη και ο χώρος των ιδεών. Αυτό που με ανησυχούσε περισσότερο είναι ότι υπήρχε μια απαξίωση του κόμματος και στο χώρο των ιδεών που εκπροσωπούμε».

Ερωτηθείς εάν η πρόσκληση αυτή αφορά και τα στελέχη της Νέας Αριστεράς, απάντησε «δεν μιλάω για άλλα κόμματα. Μιλάω για τον κόσμο που νιώθει τον ΣΥΡΙΖΑ σπίτι του. Τα στελέχη αυτά δεν νιώθουν τον ΣΥΡΙΖΑ σπίτι τους. Είναι δικιά τους επιλογή».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ με τον Κασσελάκη συρρικνωνόταν, είχε πολλές εσωτερικές συγκρούσεις»

Απαντώντας για τη φράση που είπε η Όλγα Γεροβασίλη «αν εκλεγεί ο Κασσελάκης, τελείωσε ο ΣΥΡΙΖΑ», ο Σωκράτης Φάμελλος υποστήριξε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αποφασίσει να αλλάξει σελίδα γιατί πέρασε από δύσκολες συμπληγάδες που αποτυπώνονται σε αυτό που βλέπετε εσείς αλλά υπάρχει και μια εσωτερική ζωή που έχει πολλές πληγές. Η Κεντρική Επιτροπή αποφάσισε να κάνει μομφή στον πρόεδρο και να άρει την εμπιστοσύνη, αυτό σημαίνει πως υπήρχε ένα θέμα στην πολιτική απόδοση, λειτουργία».

Συνέχισε λέγοντας πως «ναι, ο ΣΥΡΙΖΑ με τον πρώην πρόεδρο συρρικνωνόταν, είχε πολλές εσωτερικές συγκρούσεις, ένα πρόγραμμα που είναι μια από δω μια από κει, αποσπασματικό. Ήταν αρνητική η εξέλιξη και αυτό δεν ήταν μόνο για τον ΣΥΡΙΖΑ κακό. Όσο ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πάει καλά, τόσο η κοινωνία δεν έχει ένα στήριγμα για όλα τα καθημερινά προβλήματα. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει επάρκεια, τότε κάνει πάρτι ο κ. Μητσοτάκης. Και ποιος δεν πάει καλά; Ο πολίτης. Ο ΣΥΡΙΖΑ ναι, το τελευταίο διάστημα δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της κοινωνίας».

Σε σχόλιο πως όλα τα στελέχη φταίνε για την κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και όχι μόνο ο πρόεδρος, ο Σωκράτης Φάμελλος τόνισε ότι «εγώ σέβομαι το σπίτι μου και τους κανόνες του. Από την πρώτη μέρα που ήρθε ο πρώην πρόεδρος εγώ είπα πως σέβομαι και υπηρετώ αυτό που αποφάσισε δημοκρατικά η βάση του κόμματος. Είναι το καταστατικό μας, άλλο που αρνείται τώρα να σεβαστεί το καταστατικό. Εγώ δεν έχω αλλάξει ποτέ γραμμή σε αυτό. Έχω ένα μειονέκτημα. Δεν μπορώ να συζητάω έξω αυτά που συζητάμε στις συνεδριάσεις μας. Αν έχω κάποιο παράπονο το λέω εκεί. Αυτή η ιστορία είναι μια σελίδα που έχει γυρίσει. Ο κόσμος έξω λέει φτάνει, μας κουράσατε. Και η άρση της εμπιστοσύνης δεν έγινε για να έχουμε έναν ΣΥΡΙΖΑ καλύτερο;».

«Πρέπει να ξαναχτίσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ»

Ακόμη, επισήμανε πως «υπάρχει πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την επόμενη μέρα, υπάρχει και κατατίθεται», καθώς «ο δημοκρατικός χώρος πάντα ήθελε να φτιάχνει και όχι να καταστρέφει. Πρέπει να ξαναχτίσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ».

Για το αν θα αξιοποιήσει τους συνυποψηφίους του την επόμενη μέρα, σε περίπτωση που κερδίσει, είπε «η θέση του προέδρου δεν είναι αξίωμα και δεν είναι εξουσία. Είναι ευθύνη. Η ευθύνη είναι να έχουμε ένα σοβαρό σύγχρονο κόμμα και σε ένα σοβαρό και σύγχρονο κόμμα κανείς δεν λείπει και κανείς δεν περισσεύει. Όλα τα στελέχη είναι απαραίτητα».

«Να συμβάλλουμε σε μια προοδευτική κυβέρνηση»

Ακολούθως, μιλώντας για το εάν η δική του υποψηφιότητα μπορεί να βάλει τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ σε τροχιά εξουσίας, την ώρα που οι δημοσκοπήσεις δίνουν στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης 7%, απάντησε «θεωρώ πως η δική μου υποψηφιότητα μπορεί να συμβάλλει στο να υπάρχει προοδευτική απάντηση και σε κυβερνητικό επίπεδο. Δεν είμαι σίγουρος και κανείς δεν είναι σίγουρος. Διεκδικώ να υπάρχει ΣΥΡΙΖΑ την επόμενη μέρα, να είναι σύγχρονος και προοδευτικός και δυναμικός και να έχει έναν διακριτό χώρο στην πολιτική και τις ιδέες ώστε να συμβάλλουμε και εμείς, -γιατί από την δύναμή μας τώρα φαίνεται πως χρειάζονται συμμαχίες και συνεργασίες- και να συμβάλλουμε πρώτα από όλα εμείς σε μια προοδευτική κυβέρνηση. Ήθελα να δω μια άλλη στάση για το ΠΑΣΟΚ για την απλή αναλογική πριν από έναν χρόνο».

Τέλος, για τον Αλέξη Τσίπρα σχολίασε πως «αν θέλει να πει κάτι, έχει το πολιτικό κεφάλαιο και την επάρκεια να τα πει. Δεν υπάρχει κανένα χρίσμα και θα τοποθετηθεί στις εκλογές. Πιστεύω πως θα έρθει να ψηφίσει, όπως όλοι μας. Δεν θα μιλήσω εκ μέρος του».

Φωτιά στη Μέση Ανατολή

«Βράζει» η Μέση Ανατολή: Εντολή Νετανιάχου να συνεχιστεί ο πόλεμος με τη Χεζμπολάχ - Πώς αντιδρά η Δύση

Έγιναν δεκάδες πλήγματα εναντίον θέσεων της Χεζμπολάχ στον Λίβανο, η οποία άνοιξε μέτωπο με το Ισραήλ την επόμενη της επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024