Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Αταμάν: «Η φετινή σεζόν θα είναι ακόμα πιο δύσκολη»

Αταμάν: «Η φετινή σεζόν θα είναι ακόμα πιο δύσκολη»

Όσα είπε ο Εργκίν Αταμάν στη συνέντευξη Τύπου του Super Cup

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Εργκίν Αταμάν, βραβεύτηκε ως ο κορυφαίος για τη χρονιά που μας πέρασε και στις δηλώσεις του εν όψει του Super Cup μίλησε για τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο και το πάθος των Ελλήνων για το μπάσκετ.

Δείτε αναλυτικά όσα είπε ο Αταμάν:

«Πέρασε ένας χρόνος από τότε που ήρθα στην Ελλάδα. Είδα το πάθος που έχουν οι Έλληνες για το μπάσκετ και είναι μεγάλη τιμή να έχω αυτό το βραβείο. Ευχαριστώ τους παίκτες και τους συνεργάτες μου. Αλλά περισσότερο ευχαριστώ τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο για την στήριξη και όλα τα εφόδια που μας έδωσε.

Είναι πολύ σημαντικό πως για αυτή την επιτυχία είχαμε τρεις Έλληνες και ο ένας αναδείχθηκε MVP του Final Four. Είναι πολύ σημαντικό για το ελληνικό μπάσκετ».

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε και στη φετινή σεζόν αλλά και στα όσα έγιναν πέρυσι: «Η ανησυχία μου για την ομάδα και τους παίκτες είναι ότι πρέπει να ξεχάσουμε την περσινή σεζόν. Πρέπει να έχουμε κίνητρο και να είμαστε συγκεντρωμένοι. Δυστυχώς δεν είχαμε καλή προετοιμασία, τόσο πνευματικά όσο και σωματικά. Όμως έχουμε καλό ρόστερ, έμπειρο ρόστερ και θα αρχίσουμε από αύριο τα επίσημα παιχνίδια. Πρέπει κάθε μέρα να καταλαβαίνουμε ότι η σεζόν ξεκινάει και πάλι με μεγάλους στόχους».

Αναφερόμενος στην απόφασή του ν’ αφήσει εκτός τον Τσεντί Οσμάν, δήλωσε: «Έχουμε τραυματίες και επιλέξαμε έξι ξένους να πάρουν μέρος σε αυτό τουρνουά. Είναι μεγάλη σεζόν αλλά τώρα είναι εύκολο να διαχειριστούμε τους έξι ξένους. Στη συνέχεια θα είναι δύσκολο».

Σλούκας: «Τα πόδια μας να πατάνε στην γη – Είμαστε στόχος για όλες τις ομάδες»

«Θέλω να ευχαριστήσω όσους με ψήφισαν και με ανέδειξαν MVP. Είναι πολύ τιμητικό αυτό το βραβείο για έναν παίκτη. Αν δεν υπήρχε όμως ομαδική επιτυχία και συλλογική δουλειά, δεν θα ήμουν εδώ, οπότε θέλω να ευχαριστήσω τον προπονητή μου, τους συμπαίκτες και όσους βοήθησαν τον Παναθηναϊκό. Η περσινή σεζόν ήταν πολύ επιτυχημένη για εμάς και ελπίζω να έχουμε φέτος την ίδια τύχη.

Γενικά είμαι πολύ αισιόδοξος ως άνθρωπος. Η περσινή χρονιά είχε πολλές διακυμάνσεις και πολλές εντάσεις, αλλά στο τέλος ανταμειφθήκαμε. Μυστικά δεν υπάρχουν. Οφείλουμε να δουλέψουμε σκληρά και οφείλουν τα πόδια μας να πατάνε στο έδαφος. Με τη βοήθεια της τύχης ελπίζω να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών.

Εμείς ως πρωταθλητές Ελλάδας και Ευρώπης, θα νομίζει κανείς ότι είμαστε έτοιμοι, αλλά έχουμε ακόμα πολύ δρόμο και πρέπει να δουλέψουμε σκληρά. Το σημαντικότερο είναι να έχουμε τα πόδια μας στη γη. Είμαστε στόχος για όλες τις ομάδες.

Οφείλουμε να δείξουμε σεβασμό στην προσπάθεια των άλλων ομάδων, δηλαδή του Περιστερίου και του Άρη. Ένας αγώνας αιωνίων είναι πάντα ιδιαίτερος, ειδικά όταν κρίνει έναν τίτλο, τον πρώτο τίτλο της χρονιάς.

Αυτό θα το συζητήσουμε στο τέλος της χρονιάς. Το 2009 και ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός είχαν πολύ καλά ρόστερ, κάτι που φαίνεται να υπάρχει και φέτος. Παίκτες με ταλέντο και προσωπικότητες, καλούς προπονητές. Όμως θα φανεί στο τέλος της χρονιάς, ανάλογα με την πορεία των ομάδων».

Φωτιά στη Μέση Ανατολή

Πρώτη οργισμένη αντίδραση Ιράν - «To Ισραήλ ξεπέρασε όλες τις κόκκινες γραμμές»

O υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Αμπάς Αρακτσί, προειδοποίησε πως το Ιράν δεν θα μείνει αμέτοχο, σε περίπτωση πολέμου πλήρους κλίμακας στον Λίβανο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2024