Το εύκολο γκολ είναι ευλογία στο ποδόσφαιρο και ιδιαίτερα με το νέο φορμάτ των ευρωπαϊκών διοργανώσεων (όπου παίζεις διάφορα παιχνίδια εντός και εκτός έδρας χωρίς επαναληπτικούς) είναι ακόμα πιο επιτακτικό για να κάνει μια ομάδα τη ζωή της εύκολη.

Αποδείχθηκε και στα παιχνίδια του Αγιαξ με τη Μπεσίκτας (4-0), της Τόττεναμ με την Καραμπάγκ (3-0), της Λάτσιο με την Ντινάμο Κιέβου (3-0) και της Στεάουα με τη Ρίγα (4-1). Ενώ αντίθετα δεν το είχαν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Ρόμα, αμφότερες έμειναν στο 1-1 στην έδρα τους με Τβέντε και Μπιλμπάο.

Όμως και στα παιχνίδια των ελληνικών ομάδων οι αντίπαλοί τους βρήκαν εύκολα γκολ, η Γαλατάσαραϊ το πρώτο και το τρίτο όπως παραδέχτηκε και ο κόουτς του ΠΑΟΚ Ραζβάν Λουτσέσκου και η Λυών μέσα σε έξι λεπτά έλυσε το γόρδιο δεσμό στο ματς με τον Ολυμπιακό με δύο γκολ.

Την ίδια στιγμή ο ΠΑΟΚ είχε τουλάχιστον δύο μεγάλες ευκαιρίες στο 0-0 να προηγηθεί αυτός και να βάλει έξτρα πίεση στους γηπεδούχους. Αρχικά όταν ο Κωνσταντέλιας έφυγε στην κόντρα, δεν είδε τον Ζίβκοβιτς που ήταν μόνος στα δεξιά και όταν έδωσε στον Τσάλοφ η άμυνα της Γαλατά είχε γυρίσει, αλλά ο Ζίβκοβιτς στη συνέχεια βρέθηκε απέναντι στον Τούρκο τερματοφύλακα, σούταρε αλλά ο αντίπαλός του τον νίκησε.

Ο επόπτης σήκωσε οφσάιντ για τον Κωνσταντέλια στο ξεκίνημα της φάσης η οποία ήταν όμως οριακή και το πιθανότερο είναι να μετρούσε το γκολ αν έμπαινε καθώς ο παίκτης του ΠΑΟΚ δεν είχε περάσει ακόμα τη σέντρα κάτι που ο VAR θα το έπιανε στην τρίχα.

Η κλασική ευκαιρία όμως ήταν στο φινάλε του ημιχρόνου όταν ο Κωνσταντέλιας έφυγε μόνος του πλάσαρε αλλά ο Τούρκος κήπερ έκανε μεγάλη απόκρουση κρατώντας το 0-0.

Οι ευκαιρίες του Ολυμπιακού

Αντίστοιχη εικόνα και στη Γαλλία, όπου η πρώτη μεγάλη ευκαιρία του αγώνα ήταν για τον Ολυμπιακό με τον Ροντινέι να ξεμαρκάρεται να «πυροβολεί» αλλά ο κήπερ των γηπεδούχων έκανε μεγάλη απόκρουση.

Και ακόμα και μετά το δοκάρι των Γάλλων (με κόντρα) στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου οι Ερυθρόλευκοι ήταν αυτοί που άγγιξαν το γκολ σε τεράστια ευκαιρία του Ρέαμτσουκ και αργότερα επίσης μεγάλη στιγμή με τον Ελ Κααμπί να μην προλαβαίνει για λίγο να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα. Και οι δύο αυτές φάσεις στο 0-0 ενώ λίγο μετά οι Γάλλοι βρήκαν δίχτυα. Και όταν χάθηκε και το τρομερό ψαλιδάκι του Κωστούλα για την ισοφάριση ήρθε το 2-0 στην κόντρα.

Με τέσσερις σημαντικές ευκαιρίες (οι δύο κλασσικές) σε ένα απαιτητικό ευρωπαϊκό παιχνίδι εκτός έδρας που δεν έγινε καμία γκολ είναι δεδομένο ότι θα στοιχίσουν ακριβά όπως και έγινε.
Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ με βάση την εικόνα του παιχνιδιού σαφέστατα και δεν άξιζε να χάσουν με δύο γκολ διαφορά, όμως το ποδόσφαιρο είναι αμείλικτο ιδιαίτερα σε αυτό το επίπεδο και είπαμε το εύκολο γκολ είναι ευλογία.

Εάν το βρουν στα επόμενα παιχνίδια, έχουν τα φόντα να προχωρήσουν.