Με αλλεπάλληλα ανακοινωθέντα μέσω Telegram, οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν αρχικά την ενεργοποίηση «σε διάφορους τομείς του κεντρικού Ισραήλ» σειρήνων του συστήματος αεράμυνας, προτού εξηγήσουν πως οφειλόταν «σε πύραυλο που εκτοξεύθηκε από την Υεμένη» — προφανώς από το κίνημα των Χούθι (στη φωτογραφία αρχείου από το Χ, επάνω, βαλλιστικός πύραυλος των Χούθι).

Ο στόχος της πυραυλικής επίθεσης των Χούθι ήταν το Τελ Αβίβ, σύμφωνα με ισραηλινά ΜΜΕ

Ο πύραυλος «αναχαιτίστηκε μ’ επιτυχία από το σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας Arrow», διευκρίνισαν λίγο αργότερα.

Πρόσθεσαν ότι «οι σειρήνες και οι εκρήξεις ακούστηκαν μετά την αναχαίτισή (του) και την πτώση συντριμμιών», όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Ο στόχος της πυραυλικής επίθεσης ήταν το Τελ Αβίβ, στο κεντρικό Ισραήλ, γράφουν τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.

Οι Χούθι έχουν απειλήσει ότι οι δυνάμεις τους θα εξαπολύσουν μεγαλύτερες επιθέσεις.

Θα «συνεχίσουμε»

«Οι επιχειρήσεις μας θα συνεχιστούν όσο το Ισραήλ συνεχίζει τις επιθέσεις και την πολιορκία της Γάζας. Θα συνεχίσουμε να συντονιζόμαστε με την αντίσταση στη Γάζα», είχε δηλώσει προ ημερών ο ηγέτης τους Αμπντέλ-Μαλίκ αλ-Χούθι.

Ο ίδιος προειδοποίησε χθες Πέμπτη ότι οι αντάρτες «δεν θα διστάσουν να υποστηρίξουν τον Λίβανο και τη Χεζμπολάχ», καθώς συνεχίστηκαν για τέταρτη ημέρα οι ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές εναντίον του λιβανέζικου κινήματος.

Σε ομιλία που μεταδόθηκε τηλεοπτικά, υποστήριξε ότι το Ισραήλ εξαπέλυσε τις επιθέσεις στον Λίβανο προκειμένου να μην επιτρέψει στη Χεζμπολάχ «να υποστηρίξει τη Γάζα και τους Παλαιστίνιους».