Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Ισραήλ: Νέες φονικές επιθέσεις σε Λίβανο και Συρία – Ομοβροντία ρουκετών από τη Χεζμπολάχ
Ισραηλινά τανκς.

Ισραήλ: Νέες φονικές επιθέσεις σε Λίβανο και Συρία – Ομοβροντία ρουκετών από τη Χεζμπολάχ

Σε τεντωμένο σχοινί βαδίζει ολόκληρη η Μέση Ανατολή - Ισραήλ και Χεζμπολάχ συνεχίζουν τις εχθροπραξίες, με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου να απορρίπτει πρόταση για εκεχειρία

Εννέα άνθρωποι από την ίδια οικογένεια, μεταξύ των οποίων 4 παιδιά, σκοτώθηκαν σε ισραηλινή επιδρομή που έγινε γύρω στις 3:00 σήμερα τα ξημερώματα τοπική ώρα στη μεθοριακή πόλη Σεμπάα στον νότιο Λίβανο, δήλωσε ο δήμαρχός της Μοχάμαντ Σάαμπ στο Reuters.

Δείτε σχετική ανάρτηση:

Παράλληλα το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Συρίας SANA μετέδωσε ότι 5 Σύροι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε ισραηλινή επιδρομή που είχε στόχο στρατιωτική εγκατάσταση στα σύνορα Συρίας – Λιβάνου τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα στην ύπαιθρο της συριακής πρωτεύουσας Δαμασκού.

Ρουκέτες εκτοξεύει η Χεζμπολάχ

Η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε σήμερα ότι εκτόξευσε ομοβροντία ρουκετών εναντίον της Τιβεριάδας, στην Κάτω Γαλιλαία στο βόρειο Ισραήλ, περίπου 30 χιλιόμετρα από τη μεθόριο με τον Λίβανο.

Σε ανακοίνωσή του το σιιτικό λιβανέζικο κίνημα επεσήμανε ότι απάντησε στα «‘άγρια» πλήγματα του Ισραήλ εναντίον τοποθεσιών και αμάχων στον Λίβανο.

Από την πλευρά του ο ισραηλινός στρατός επεσήμανε ότι τέσσερα drones και βλήματα εισήλθαν στον εναέριο χώρο του Ισραήλ προερχόμενα από τον Λίβανο.

Οι σειρήνες προειδοποίησης ήχησαν κυρίως στην Κάτω Γαλιλαία όταν τέσσερα drones εισήλθαν στον ισραηλινό εναέριο χώρο στην επαρχία Ρος Χανίκα, στα σύνορα με τον Λίβανο, τα οποία όμως καταρρίφθηκαν, επεσήμανε ο ισραηλινός στρατός. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, από τον Λίβανο εκτοξεύθηκαν και πολλές ρουκέτες, κάποιες από τις οποίες αναχαιτίστηκαν.

Φωτιά στη Μέση Ανατολή

Λίβανος, μια ουδόλως «τέλεια καταιγίδα»

Απουσία σαφούς στρατηγικής από τη ακροδεξιά κυβέρνηση του Ισραήλ και το θεοκρατικό καθεστώς του Ιράν, ο Λίβανος και η Μέση Ανατολή ισορροπούν στο χείλος της αβύσσου

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024