Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Λίβανος: Ο Στάρμερ ζητά να κηρυχθεί κατάπαυση του πυρός από το Ισραήλ και τη Χεζμπολάχ

Λίβανος: Ο Στάρμερ ζητά να κηρυχθεί κατάπαυση του πυρός από το Ισραήλ και τη Χεζμπολάχ

«Καλώ το Ισραήλ και τη Χεζμπολάχ να σταματήσουν τη βία, ν’ απομακρυνθούν από το χείλος της αβύσσου», είπε ο Κιρ Στάρμερ από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Κιρ Στάρμερ, κάλεσε χθες Πέμπτη από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών το Ισραήλ και το λιβανικό κίνημα Χεζμπολάχ να κλείσουν συμφωνία «άμεσης» κατάπαυσης του πυρός, όπως έπραξαν μεγάλες δυνάμεις, για να σιγήσουν τα όπλα και να δώσουν τη θέση τους στη διπλωματία.

Ισραήλ και Χεζμπολάχ «να σταματήσουν τη βία, ν’ απομακρυνθούν από το χείλος της αβύσσου»

«Καλώ το Ισραήλ και τη Χεζμπολάχ να σταματήσουν τη βία, ν’ απομακρυνθούν από το χείλος της αβύσσου. Πρέπει να έχουμε άμεση κατάπαυση του πυρός προκειμένου να δοθεί περιθώριο για διπλωματική διευθέτηση», τόνισε ο επικεφαλής της κυβέρνησης των Εργατικών στην πρώτη μεγάλη ομιλία του στη ΓΣ του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ (φωτογραφία, επάνω, από το Reuters/Leon Neal).

Κοινή δήλωση

Οι ΗΠΑ, η Αυστραλία, ο Καναδάς, η Ευρωπαϊκή Ενωση, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ιταλία, η Ιαπωνία, η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Ηνωμένο Βασίλειο και το Κατάρ εξέδωσαν χθες Πέμπτη κοινή ανακοίνωση με την οποία ζητούν «διπλωματική διευθέτηση» της κρίσης μεταξύ του Ισραήλ, του Λιβάνου και της Χεζμπολάχ και άμεση κατάπαυση του πυρός.

Στην ανακοίνωση ζητείται από τα μέρη της σύγκρουσης να σεβαστούν τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ σχετικά με τον Λίβανο και τη Γάζα.

Δεν συζητούν…

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου διέψευσε ότι συζητά για διπλωματική διέξοδο, αναφερόμενος στην πρωτοβουλία ΗΠΑ – Γαλλίας για κατάπαυση του πυρός 21 ημερών.

Από την πλευρά της, η Χεζμπολάχ συνέχισε να εκτοξεύει ρουκέτες στο Ισραήλ και σε προηγούμενη ανακοίνωσή της ανέφερε ότι έπληξε στόχους της αμυντικής βιομηχανίας κοντά στη Χάιφα.

Πάνω από 600 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και χιλιάδες άλλοι έχουν τραυματιστεί στον Λίβανο από τη Δευτέρα, οπότε το Ισραήλ ξεκίνησε τους σφοδρούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς του.

Φωτιά στη Μέση Ανατολή

Νέα πυραυλική επίθεση των Χούθι κατά του Τελ Αβίβ

Ο πύραυλος που εκτόξευσαν οι αντάρτες Χούθι κατά του Τελ Αβίβ «αναχαιτίστηκε μ’ επιτυχία από το σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας Arrow», σύμφωνα με τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024