Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Μίκαελ Σουμάχερ: Συνελήφθησαν τρία άτομα για απόπειρα εκβιασμού της οικογένειας του πρωταθλητή της Formula 1
Ο Μίκαελ Σουμάχερ

Μίκαελ Σουμάχερ: Συνελήφθησαν τρία άτομα για απόπειρα εκβιασμού της οικογένειας του πρωταθλητή της Formula 1

Πρόκειται για τη δεύτερη απόπειρα εκβιασμού της οικογένειας του Μίκαελ Σουμάχερ.

Τρία άτομα κατηγορούνται για την απόπειρα εκβιασμού της οικογένειας του —επτάκις παγκόσμιου πρωταθλητή της Formula 1— Μίκαελ Σουμάχερ, ζητώντας το ποσό των 15 εκατομμυρίων ευρώ.

Σύμφωνα με το planetf1.com, αυτή την εβδομάδα οι γερμανοί εισαγγελείς στο Βούπερταλ απήγγειλαν κατηγορίες στους τρεις άνδρες, οι οποίοι φέρονται να προσπάθησαν να εκβιάσουν την οικογένεια του Σουμάχερ χρησιμοποιώντας προσωπικές πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένων φωτογραφιών που τραβήχτηκαν πριν και μετά το ατύχημά του.

Μάλιστα, ένας από τους κατηγορούμενους ήταν πρώην μέλος της ομάδας ασφαλείας του παγκόσμιου πρωταθλητή.

Ο συγκεκριμένος φέρεται να παρείχε υλικό στους άλλους δύο με αντάλλαγμα ένα «πενταψήφιο» ποσό. Εκείνοι, με τη σειρά τους, προσπάθησαν να εκβιάσουν την οικογένεια ζητώντας 15 εκατομμύρια ευρώ, απειλώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση θα δημοσιοποιούσαν τις πληροφορίες.

Υπενθυμίζεται ότι αυτή δεν είναι η πρώτη περίπτωση που η οικογένεια Σουμάχερ αντιμετωπίζει εκβιασμό. Το 2017, ένας 25χρονος καταδικάστηκε σε ένα έτος και εννέα μήνες με αναστολή για απόπειρα εκβιασμού. Του επιβλήθηκε επίσης πρόστιμο 4.500 ευρώ, υποχρεώθηκε να συμπληρώσει 50 ώρες κοινωνικής εργασίας και υποχρεώθηκε να υποβληθεί σε θεραπεία.

Τότε, ο δράστης απαίτησε 900.000 ευρώ από τη σύζυγο του Μίκαελ Σουμάχερ, Κορίνα.

Ο Μίκαελ Σουμάχερ δεν έχει εμφανιστεί δημοσίως από τότε που υπέστη σοβαρό τραυματισμό στο κεφάλι σε σοβαρό ατύχημα σε πίστα σκι κατά τη διάρκεια οικογενειακών διακοπών στις γαλλικές Άλπεις τον Δεκέμβριο του 2013.

Αποζημίωση για ψεύτικη συνέντευξη

Τον Μάιο η οικογένεια του Μίκαελ Σουμάχερ κέρδισε τη δίκη για την υπόθεση ψεύτικης δημοσιευμένης συνέντευξης του πρωταθλητή της Formula 1, η οποία είχε δημιουργηθεί μέσω τεχνητής νοημοσύνης.

Το γερμανικό περιοδικό Die Aktuelle δημοσίευσε δηλώσεις του Σουμάχερ, με το εξώφυλλο του περιοδικού να φέρει τον τίτλο: «Μίκαελ Σουμάχερ, η πρώτη συνέντευξη!».

Το εξώφυλλο του γερμανικού περιοδικού

Ο εκδότης του περιοδικού – ο όμιλος Funke media – ζήτησε συγγνώμη από την οικογένεια και απέλυσε τον συντάκτη του Die Aktuelle όταν το άρθρο κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 2023.

Είπε ότι το «κακόγουστο και παραπλανητικό άρθρο» δεν θα έπρεπε «ποτέ να έχει δημοσιευτεί».

Η εκπρόσωπος της οικογένειας Sabine Kehm επιβεβαίωσε ότι τα μέλη της είχαν κερδίσει στη νομική διαδικασία κατά του εκδότη. Δεν έδωσε περαιτέρω λεπτομέρειες, αλλά η αποζημίωση φέρεται να ήταν 200.000 ευρώ.

Φωτιά στη Μέση Ανατολή

Νέες φονικές επιθέσεις του Ισραήλ σε Λίβανο και Συρία - Ομοβροντία ρουκετών από τη Χεζμπολάχ

Σε τεντωμένο σχοινί βαδίζει ολόκληρη η Μέση Ανατολή - Ισραήλ και Χεζμπολάχ συνεχίζουν τις εχθροπραξίες, με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου να απορρίπτει πρόταση για εκεχειρία

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024