Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Τυφώνας Χέλεν: Πλησιάζει με ανέμους ως και 215 χιλιομέτρων ανά ώρα

Τυφώνας Χέλεν: Πλησιάζει με ανέμους ως και 215 χιλιομέτρων ανά ώρα

Περισσότερα από 200.000 σπίτια έχουν μείνει χωρίς ρεύμα - Ο τυφώνας Χέλεν πλησιάζει στις ακτές της βορειοδυτικής Φλόριντας

Σε εξαιρετικά επικίνδυνο καιρικό φαινόμενο ενισχύθηκε την Πέμπτη ο τυφώνας Χέλεν. Το αμερικανικό εθνικό κέντρο τυφώνων ανέβασε το βαθμό επικινδυνότητας σε 4 στην πεντάβαθμη κλίμακα Σαφίρ – Σίμσον, καθώς ο τυφώνας έρχεται με ανέμους ως και 215 χιλιομέτρων ανά ώρα.

Συγκεκριμένα, ο τυφώνας πλησιάζει στις ακτές της βορειοδυτικής Φλόριντας —της τρίτης πολυπληθέστερης αμερικανικής πολιτείας— κι αναμενόταν να φθάσει πάνω από το έδαφος στο τέλος της ημέρας (νωρίς το πρωί ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με το NHC, μέρος του συστήματος της αμερικανικής εθνικής μετεωρολογικής υπηρεσίας, το οποίο έχει έδρα το Μαϊάμι.

«Καμπανάκι» από τις αρχές για όσους μείνουν πίσω

Σε μια δραματική προειδοποίηση, το γραφείο του σερίφη της κομητείας Τέιλορ στη Φλόριντα παροτρύνει τους κατοίκους που έχουν επιλέξει να μείνουν πίσω και να μην εκκενώσουν πριν από τον τυφώνα να γράψουν τα ονόματά τους και τις πληροφορίες αναγνώρισης στο σώμα τους με έναν μόνιμο μαρκαδόρο.

Αυτό το μέτρο έχει σκοπό να βοηθήσει στην αναγνώριση σε περίπτωση θανάτων που προκαλούνται από την καταιγίδα. Οι αξιωματούχοι προειδοποιούν ότι οι καταστροφικές ζημιές από τον άνεμο από την καταιγίδα θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε διακοπές ρεύματος που μπορεί «πιθανότατα να διαρκέσουν μέρες, αν όχι εβδομάδες».

Χωρίς ρεύμα χιλιάδες σπίτια στη Φλόριντα

Περισσότερα από 200.000 σπίτια έχουν μείνει χωρίς ρεύμα στη Φλόριντα καθώς ο τυφώνας διασχίζει τον Κόλπο του Μεξικού την Πέμπτη, σύμφωνα με το PowerOutageUS. Ήδη στη Τάμπα της Φλόριντα η έντονη βροχόπτωση έχει προκαλέσει πλημμυρικά φαινόμενα.

Ο κυβερνήτης της Φλόριντα Ρον Ντε Σάντις λέει ότι η πολιτεία διαθέτει ανθρώπους και πόρους για να ανταποκριθεί άμεσα στις συνέπειες του τυφώνα. Eνθάρρυνε τους ανθρώπους στις ζώνες εκκένωσης να απομακρυνθούν όσο υπάρχει ακόμη χρόνος, προειδοποιώντας συγκεκριμένα για απειλητική για τη ζωή κύμα καταιγίδας σε μέρη των περιοχών Big Bend της Φλόριντα.

Φωτιά στη Μέση Ανατολή

«Βράζει» η Μέση Ανατολή: Εντολή Νετανιάχου να συνεχιστεί ο πόλεμος με τη Χεζμπολάχ - Πώς αντιδρά η Δύση

Έγιναν δεκάδες πλήγματα εναντίον θέσεων της Χεζμπολάχ στον Λίβανο, η οποία άνοιξε μέτωπο με το Ισραήλ την επόμενη της επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024