Σουβλάκι: Απλησίαστο για το ελληνικό νοικοκυριό – Πιο ακριβό μέσω ηλεκτρονικής παραγγελίας
Ιδιοκτήτης ψητοπωλείου στο Χαϊδάρι λέει ότι στο μαγαζί το σουβλάκι κοστίζει 3,50 ευρώ ενώ μέσω ηλεκτρονικής παραγγελίας αναγκάζονται να το πωλούν έως και 3,90 ευρώ.
Το αγαπημένο όλων μας σουβλάκι ή αλλιώς, τυλιχτό δεν θυμίζει σε τίποτα πλέον το παραδοσιακό φαγητό του λαού, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά το κόστος του, καθώς κοντεύει να φτάσει τα 4 ευρώ.
Όπως είναι λογικό οι έλληνες καταναλωτές έχοντας να αντιμετωπίσουν τις αυξήσεις στις τιμές πολλών βασικών αγαθών, έχουν αφήσει πίσω τους τόσο τις επισκέψεις στα σουβλατζίδικα, όσο και τις παραγγελίες στο σπίτι.
Αξίζει να σημειωθεί πως το αυξημένο κόστος του «εθνικού πιάτου» μας έχει συνέπειες και στα ψητοπωλεία ή τα σουβλατζίδικα.
«Αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζουμε πολλά προβλήματα… όλα έχουν να κάνουν με την ποιότητα, το εργατικό κόστος, με το ρεύμα, το αέριο, έχουν να κάνουν πάρα πολύ με τις ιντερνετικές παραγγελίες», λέει ο κ. Άρης Χρονόπουλος, ιδιοκτήτης ψητοπωλείου στο Χαϊδάρι.
Όπως εξηγεί ο ίδιος, μιλώντας στο Mega, οι ηλεκτρονικές παραγγελίες μέσω ειδικών πλατφορμών συμπαρασύρουν την τιμή του τυλιχτού, λόγω της προμήθειας που κρατά η εκάστοτε πλατφόρμα από τις επιχειρήσεις.
«Γι’ αυτό αναγκαζόμαστε να πουλάμε μέχρι και 3,90 ευρώ ενώ στο μαγαζί έχει 3,30- 3,50 ευρώ το τυλιχτό», επισημαίνει ο κ. Χρονόπουλος.
Θα φτάσει τα 4,50 ευρω;
Σε ό,τι αφορά την ενδεχόμενη νέα αύξηση στην τιμή του κρέατος, ο κ. Χρονόπουλος λέει πως φέτος ήδη έχουν σημειωθεί αυξήσεις τόσο στο χοιρινό κρέας, όσο και στο κοτόπουλο, που η επιχείρησή του τις έχει απορροφήσει.
Ο ίδιος αποκάλυψε πως οι επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν θέμα και σε ό,τι αφορά την εύρεση προσωπικού, όπως και στους μισθούς.
«Πριν δύο χρόνια ο ψήστης έπαιρνε 6 ευρώ/ώρα και τώρα ζητάει 9», αναφέρει.
Δείτε το ρεπορτάζ:
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις