Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Βία ανηλίκων: Μαθήτρια γρονθοκόπησε και τη μητέρα 14χρονου που δεχόταν bullying στο σχολείο

Βία ανηλίκων: Μαθήτρια γρονθοκόπησε και τη μητέρα 14χρονου που δεχόταν bullying στο σχολείο

Ο διευθυντής του σχολείου της Θεσσαλονίκης προσπάθησε να υποβαθμίσει το γεγονός χαρακτηρίζοντάς το ως «άνευ σημασίας» - Καθημερινό και ανελέγκτο φαινόμενο πλέον η βία ανηλίκων

Αναρίθμητα είναι καθημερινά τα περιστατικά εκφοβισμού και βίας ανηλίκων στα σχολεία -και όχι μόνο- με την κατάσταση να βρίσκεται εκτός ελέγχου.

Τρανταχτό παράδειγμα του προβλήματος αποτελεί ένα νέο περιστατικό στη Θεσσαλονίκη, όπου συμμαθητές ενός 14χρονου αγοριού τον κλείδωσαν στις τουαλέτες, γελούσαν μαζί του και έβγαζαν φωτογραφίες με το κινητό τους. Αλλά η υπόθεση δεν σταμάτησε εκεί, καθώς μία μαθήτρια του Γυμνασίου επιτέθηκε και γρονθοκόπησε την μητέρα του 14χρονου μαθητή εκτός του σχολείου, όπως καταγγέλλει η ίδια η γυναίκα μιλώντας στο MEGA.

«Δεν πρόλαβα να πιάσω τα χέρια της, με σήκωσε το χέρι της και μου δίνει μία εδώ παιδιά και ακόμα το ακουμπάω και πονάει, και εδώ πονάει», λέει η μητέρα 14χρονου δείχνοντας το χτύπημα στο ζυγωματικό και το μάτι της.

Οι γονείς του 14χρονου ζητούν να υπάρξει τιμωρία μεγαλύτερη της διήμερης αποβολής που επιβλήθηκε, την ώρα που ο διευθυντής του σχολείου προσπαθεί να υποβαθμίσει το περιστατικό, λέγοντας ότι ποτέ δεν υπήρξε γεγονός παρενόχλησης, χαρακτηρίζοντάς το μάλιστα «άνευ σημασίας».

Η ανακοίνωση του διευθυντή του Γυμνασίου

«Δεν έγινε εγκλωβισμός μαθητή στην τουαλέτα. Ο μαθητής πήγε μόνος του και ένας άλλος συμμαθητής του κράτησε απ’ έξω την πόρτα για περίπου ένα λεπτό και τον εμπόδισε να βγει. Ο μαθητής που ήταν μέσα στην τουαλέτα, δεν κατήγγειλε κανένα γεγονός παρενόχλησης γιατί προφανώς το θεώρησε άνευ σημασίας».

«Το παιδί μου τρόμαξε»

«Όχι, δεν είναι φουσκωμένα γιατί εμένα το δικό μου το παιδί τρόμαξε. Άμα ήταν το δικό του το παιδί;  Και γιατί μου έλεγε εμένα ο διευθυντής να κάνω μεταγραφή στο δικό μου το παιδί;», λέει η μητέρα του 14χρονου.

«Πάει με φόβο, μέχρι και το πρωί δεν σηκώνεται γιατί δεν έχει όρεξη να πάει», τονίζει με τη σειρά του ο πατέρας 14χρονου.

Ελεύθερος ο μαθητής που επιτέθηκε στον Γυμνασιάρχη του

Ελεύθερος με εντολή εισαγγελέα, αφέθηκε ο μαθητής που επιτέθηκε και έστειλε στο νοσοκομείο τον Διευθυντή Γυμνασίου στο Ηρακλείο της Κρήτης την ώρα που έμπαινε στο σχολείο.

«Με ρώτησε γιατί ειδοποίησα τον πατέρα του για μία κατάληψη που είχε κάνει, του εξήγησα ότι αυτός είναι ο ρόλος μου, πρέπει να ενημερώνω τους γονείς για να μπορέσουν και αυτοί να βοηθήσουν και αμέσως μου επιτέθηκε με μια μπουνιά στο πρόσωπο. Έχω εκδορές χέρια, πόδια και το πιο σοβαρό, ευτυχώς δεν είναι σπάσιμο, ένα θλαστικό τραύμα στον αριστερό καρπό», είπε ο διευθυντής.

Σοκαρισμένη η 14χρονη στη Γλυφάδα

Μία εβδομάδα μετά τον άγριο ξυλοδαρμό της στη Γλυφάδα, η 14χρονη μαθήτρια παραμένει σε σοκ και δεν αισθάνεται ασφαλής να επιστρέψει στο σχολείο. Όπως λέει ο πατέρας της, ακόμη και τώρα περιμένει μία αντίδραση, από τους γονείς των παιδιών που συμμετείχαν στην επίθεση σε βάρος της.

«Τριάντα παιδιά είδαν ένα παιδί να ξυλοκοπείται και δεν αντέδρασε κανένα. Ούτε καν οι γονείς δεν μας πήραν ένα τηλέφωνο να ρωτήσουν ποια είναι η κατάσταση, να μας υποστηρίξουν. Δεν έχουν ζητήσει καν μία συγγνώμη», λέει ο πατέρας της.

Σοκ από την καταγγελία για τον βιασμό του 5χρονου

Αποτροπιασμό προκαλεί η καταγγελία γονιών για βιασμό του 5χρονου γιου του από συνομηλίκους του σε νηπιαγωγείο στην Αλεξανδρούπολη.

«Πού ήταν η δασκάλα; Πήγα και μίλησα και μου είπε η διευθύντρια «μην μιλήσετε σε κάμερες», καταγγέλλει ο πατέρας του 5χρονου.

Οι γονείς των συμμαθητών του και οι δύο νηπιαγωγοί που συνελήφθησαν, για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο και παραμέληση εποπτείας ανηλίκου, αφέθηκαν ελεύθεροι, με την υπόθεση να εκδικάζεται την Δευτέρα.

Φωτιά στη Μέση Ανατολή

Νετανιάχου: Η δολοφονία Νασράλα αλλάζει τις ισορροπίες - Δεν υπάρχει μέρος που να μη φτάνει το χέρι του Ισραήλ

Ως απαραίτητο βήμα για να υλοποιηθούν οι στόχοι του Ισραήλ περιέγραψε ο Νετανιάχου τη δολοφονία του Χασάν Νασράλα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2024