Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
First Global Challenge: Επίσκεψη Μητσοτάκη στον διεθνή διαγωνισμό ρομποτικής

First Global Challenge: Επίσκεψη Μητσοτάκη στον διεθνή διαγωνισμό ρομποτικής

Για πρώτη φορά ο διαγωνισμός πραγματοποιείται στην Ελλάδα με τη συμετοχή ομάδων από 193 χώρες.

Στον διεθνή διαγωνισμό μαθητικής ρομποτικής First Global Challenge, ο οποίος πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα με τη συμμετοχή ομάδων από 193 χώρες, παρέστη το πρωί του Σαββάτου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο διαγωνισμός διοργανώνεται κάθε χρόνο , στα πρότυπα των Ολυμπιακών Αγώνων από τον αμερικανικό μη κερδοσκοπικό οργανισμό «FIRST Global», τον οποίο ίδρυσε ο επιχειρηματίας και εφευρέτης, Ντιν Κέιμεν για την προώθηση της τεχνολογίας και της καινοτομίας σε όλο τον κόσμο. Φέτος πραγματοποιείται στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

«Μόλις επέστρεψα από τη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και καθώς έμπαινα στο στάδιο σκέφτηκα: πόσο διαφορετική νοοτροπία, η γενιά μας αγωνίζεται απέναντι σε όλα τα προβλήματα αλλά εσείς μας στέλνετε ένα μήνυμα για το πώς να συνεργαζόμαστε για να λύσουμε τα προβλήματα του αύριο» δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης.

«Συγχαρητήρια για την παρουσία σας εδώ. Και πάλι, αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με το να χτίσετε το καλύτερο ρομπότ ή να κερδίσετε τον διαγωνισμό, αυτό έχει να κάνει με το να γνωρίσετε άλλους ανθρώπους, να χτίσετε φιλίες και να κατανοήσετε την αξία της συνεργασίας και του σεβασμού» συνέχισε.

Ο φετινός διαγωνισμός πραγματοποιείται στο ΣΕΦ (Eurokinissi)

Νοσοκομείο ρομπότ

Ο διαγωνισμός «First Global Challenge» είναι διεθνής διαγωνισμός ρομποτικής Ολυμπιακού τύπου, στον οποίο οι ομάδες των μαθητών που συμμετέχουν καλούνται να κατασκευάσουν και να προγραμματίσουν ένα αγωνιστικό ρομπότ, καθώς επίσης και να συνεργαστούν σε συγκεκριμένα θεματικά πεδία τα οποία σχετίζονται με τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο πλανήτης. Ο φετινός διαγωνισμός έχει θέμα τη βιώσιμη παραγωγή τροφίμων.

Όλοι οι χώροι του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, στον Πειραιά, διαμορφώθηκαν κατάλληλα για να υποδεχθούν τις εθνικές ομάδες των συμμετεχόντων και τις διαφορετικές προκλήσεις του διαγωνισμού. Όλα τα σημεία του ΣΕΦ πήραν ονομασίες εμπνευσμένες από την ελληνική αρχαιότητα. Τα κιόσκια των ομάδων στήθηκαν στην «Αγορά», η αίθουσα του διαγωνισμού ονομάστηκε «Στάδιο», οι πινακίδες με τον χάρτη του χώρου τιτλοφορούνται «Λαβύρινθος». Υπάρχει ακόμα και το «Εργαστήρι του Ηφαίστου»: ένα… Νοσοκομείο Ρομπότ, που έχει στηθεί στην αίθουσα των δοκιμών.

Από το αγωνιστικό κομμάτι της διοργάνωσης στο ΣΕΦ (Eurokinissi)

Οι διαγωνιζόμενοι έχουν συναρμολογήσει τα ρομπότ τους ήδη πριν έρθουν στην Αθήνα, με βάση το ίδιο κιτ των εξαρτημάτων που όλοι έχουν παραλάβει, ωστόσο κάνοντας τις τελικές δοκιμές συχνά διαπιστώνουν ότι κάτι δεν πάει καλά. Στο Νοσοκομείο Ρομπότ βρίσκουν τεχνική υποστήριξη για την επισκευή και τον προγραμματισμό των ρομπότ, ζητούν ανταλλακτικά εξαρτήματα και εργαλεία ή φορτίζουν μπαταρίες

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από τον υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κωνσταντίνο Κυρανάκη, είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τον διαγωνισμό «First Global Challenge» από τον ιδρυτή του Dean Kamen, να συνομιλήσει με μαθητές που διαγωνίζονται και να δει τα ρομπότ που έχουν κατασκευάσει.

«Τα σετ της ρομποτικής στα σχολεία πιάνουν τόπο και με το παραπάνω. Χαίρομαι που έχουμε τόσο δυνατή εκπροσώπηση», ανέφερε ο Πρωθυπουργός στο περίπτερο της ελληνικής ομάδας, που απαρτίζεται από 100 μαθητές και μαθήτριες απ’ όλη τη χώρα και έχει διακριθεί στις προηγούμενες διοργανώσεις.

Φωτιά στη Μέση Ανατολή

Πόσους Νασράλα έχουν εκτελέσει οι Ισραηλινοί και τι άλλαξε;

«Όλες αυτές οι οργανώσεις με κάποιον τρόπο βρήκανε στις τάξεις τους περισσότερους ικανούς, χαρισματικούς, πανίσχυρους ηγέτες για να ηγηθούν αυτών των οργανισμών»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2024