Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Oι γυναίκες συνεχίζουν να κρίνονται για το φαίνεσθαι

Oι γυναίκες συνεχίζουν να κρίνονται για το φαίνεσθαι

Πόσο κοστίζει το φόρεμα σου Νατάσσα Μποφίλιου; Πόσο χρονών είσαι Έλλη Στάη; Τι φοράς Ελεονώρα Μελέτη;

Εν έτει 2024, οι γυναίκες συνεχίζουν να κρίνονται για το φαίνεσθαι και όχι για το τι πραγματικά είναι ή για το τι πρεσβεύουν. Φυσικά όταν μιλάμε για κριτική, δεν εννoούμε χυδαίες επιθέσεις, αλλά διάλογο.

Ακόμη και αν έχουν καριέρα στο χώρο του θεάματος, της πολιτικής, του μουσικού στερεώματος και της δημοσιογραφίας, δέχονται κριτική με γνώμονα επιφανειακά κριτήρια, όπως το πόσο κοστίζει το ρούχο που φορούν ή την ηλικία τους.

Πόσο κοστίζει το φόρεμα σου; Πόσο χρονών είσαι; Τι φοράς;

Για ακόμη μια φορά γνωστές Ελληνίδες βρέθηκαν στο στόχαστρο των «επικριτών», όχι για αυτά που πρεσβεύουν, αλλά για την εξωτερική τους εμφάνιση και το ανάρμοστο -όπως υποστηρίζουν μερικοί- ντύσιμό τους.

«Γιατί τον φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον. Δε θα πεθαίνει μόνος, τσάκισέ τον», είπε πρόσφατα σε συναυλία η Νατάσσα Μποφίλιου.

Την ώρα που η τραγουδίστρια, έστελνε το δικό της μήνυμα ενάντια στο φασισμό, με αφορμή την 11η επέτειο από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, πολλοί ήταν εκείνοι – εκ των οποίων πολλοί με ανώνυμα προφίλ- την ειρωνεύτηκαν για το ακριβό φουστάνι της, το οποίο όπως διατυμπανίζουν κόστιζε 2.000 ευρώ, υπονοώντας πως για να στέκεσαι ενάντια στον φασισμό, απαγορεύεται να φοράς ότι θέλεις, αν κοστίζει αρκετά.

Στο στόχαστρο εκείνων που κρίνουν βάση του στυλ βρέθηκε και η Ευρωβουλεύτρια Ελεονώρα Μελέτη, καθώς αντί να παρακολουθήσουν την εισήγησή της για την λεκτική βία από το βήμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αρέσκονται στο να σχολιάζουν το σύνολο της, το οποίο χαρακτήρισαν «στολή σοβαροφάνειας».

«Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει στυλίστας στο Ευρωκοινοβούλιο. Εμένα μου αρέσει πάρα πολύ προσωπικά, είναι τα προσωπικά μου ρούχα, όποιος με ξέρει στη ζωή μου, αυτά τα ρούχα φοράω κάθε φορά που βγαίνω έξω. Το Ευρωκοινοβούλιο δεν υπάγεται σε κανόνες, ο καθένας μπορεί να φοράει ότι θέλει», απάντησε η Ελεονώρα Μελέτη, για τα σχόλια περί σεμνοτυφίας.

Από την κριτική άνευ λόγου και αιτίας, δεν έλειψε και ο Δήμος Βερύκιος, ο οποίος χαρακτήρισε την Έλλη Στάη «Μπέμπα 70 ετών», προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων.

«Είδα χθες στην τηλεόραση την Στάη, μπέμπα 70 ετών! Καινούργιο πρόσωπο», είπε.

Τα κατακριτέα σχόλια του Δήμου Βερύκιου για «αλλαγές» στο πρόσωπο της δημοσιογράφου που την κάνουν να δείχνει νεότερη, ενόχλησαν τους χρήστες του διαδικτύου οι οποίοι έκαναν λόγο για ηλικιακό ρατσισμό, κάτι που οδήγησε τον ίδιο να τοποθετηθεί εκ νέου.

Σε διάστημα μιας εβδομάδας, τρεις διάσημες γυναίκες από διαφορετικούς κλάδους κρίθηκαν για το τι φορούν όχι για το τι λένε, για το πώς δείχνουν και όχι για το τι πρεσβεύουν.

Θα καταφέρει άραγε ποτέ η κοινωνία να σταθεί στην ουσία και να μην εκτοξεύει πυρά προς πάσα κατεύθυνση βάση στερεοτύπων και προκαταλήψεων;

Φωτιά στη Μέση Ανατολή

Νετανιάχου: Η δολοφονία Νασράλα αλλάζει τις ισορροπίες - Δεν υπάρχει μέρος που να μη φτάνει το χέρι του Ισραήλ

Ως απαραίτητο βήμα για να υλοποιηθούν οι στόχοι του Ισραήλ περιέγραψε ο Νετανιάχου τη δολοφονία του Χασάν Νασράλα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2024