Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Παραγωγικότητα: Μην τα δίνεις όλα αν θέλεις να πετύχεις

Παραγωγικότητα: Μην τα δίνεις όλα αν θέλεις να πετύχεις

Αν θέλεις να έχεις μια παραγωγικότητα με διάρκεια, τότε δίνει το 85% των δυνατοτήτων σου, υποστηρίζουν οι ειδικοί.

Αν θες να πετύχεις, λένε, πρέπει να δουλέψεις σκληρά. Ωστόσο, ορισμένοι ειδικοί έρχονται να «διαλύσουν» αυτήν την πεποίθηση, αφού υποστηρίζουν πως αν θέλεις να φτάσεις το μέγιστο στην παραγωγικότητα, πρέπει να… κατεβάσεις ταχύτητα.

Αρκεί να μπει κανείς στα παπούτσια ενός αθλητή για να κατανοήσει αυτή τη λογική. Αν ένας δρομέας, για παράδειγμα, τρέχει από την αρχή της κούρσας όσο πιο γρήγορα μπορεί να έχει χαμηλότερη επίδοση, καθώς θα κουραστεί σχετικά νωρίς.

Το ίδιο ισχύει και για τους περισσότερους τομείς της ζωής μας. Το να στοχεύουμε, συνεχώς, στην τελειότητα μπορεί να μας οδηγήσει στο burnout.

Το να πετύχουμε 8 από τους 10 στόχους που είχαμε θέσει μέσα στο τρίμηνο, είναι κι αυτό μια νίκη. Δεν χρειάζεται να βλέπουμε τη δουλειά, την υγεία ή τα χόμπι μας ως έπαθλα, σκεπτόμενοι πως αν δεν είναι όλα στο 100% έχουμε αποτύχει.

Ως μια μορφή «ισορροπίας» μεταξύ της επίτευξης στόχων και της ευχαρίστησης, το 85% είναι ο χρυσός αριθμός για σταθερή αποτελεσματικότητα, χωρίς υπερκόπωση.

Μαζί με τα πάνω έρχονται και τα κάτω

Οι άνθρωποι δεν είναι μηχανές. Όλοι έχουμε στιγμές που η απόδοσή μας πέφτει.

Μην δημιουργείς τύψεις στον εαυτό σου επειδή κοιμήθηκες ως αργά αντί να σηκωθείς για την πρωινή σου προπόνηση. Άκου το σώμα σου. Χρειάζεσαι την ξεκούραση για να μπορέσεις να ανταπεξέλθεις στις απαιτήσεις της καθημερινότητας.

Οι ενοχές είναι γέννημα του «hustle culture», της κουλτούρας που δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη διαρκή παραγωγικότητα, στη φιλοδοξία και στην επιτυχία, χωρίς να λαμβάνουμε υπόψη παράγοντες όπως η αυτοφροντίδα και η προσωπική ζωή.

Η αυτοφροντίδα είναι ο «φορτιστής» μας

Όταν φροντίζουμε τον εαυτό μας, είμαστε λιγότερο επιρρεπείς στο άγχος και τις επιπτώσεις του και είμαστε σε θέση να κάνουμε καλύτερες επιλογές επειδή νιώθουμε πιο «γεμάτοι» και πιο συγκεντρωμένοι.

Εάν λες σε όλους συνέχεια «ναι», τότε είναι πολύ πιθανό να λες στον εαυτό σου «όχι». Για αυτό προσπάθησε να το σταματήσεις και να οργανώσεις την ημέρα σου βάσει των προτεραιοτήτων σου.

Σκέψου λοιπόν: «Ποια απλά πράγματα θέλω να προσφέρω στον εαυτό μου»; Κάντε μια λίστα και ξεκίνα από σήμερα!

* Πηγή: Vita

Φωτιά στη Μέση Ανατολή

Νετανιάχου για Νασράλα: Παρομοίαζε το Ισραήλ με «ιστό αράχνης»

«Εχουμε χαλύβδινους τένοντες, βούλησης και δύναμης», είπε ο Νετανιάχου, αναφερόμενος στον Νασράλα που παρομοίαζε το Ισραήλ με «ιστό αράχνης».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2024