Η Λίβερπουλ πέρασε από το Γουλβερχάμπτον και πλέον απολαμβάνει τη μοναξιά της κορυφής στην Premier League!

Οι «κόκκινοι» του Άρνε Σλοτ ξεπέρασαν το εμπόδιο της Γουλβς, επικράτησαν με σκορ 2-1 και ανέβηκαν στους 15 βαθμούς, προσπερνώντας στη βαθμολογία της Μάντσεστερ Σίτι (14β.), Άρσεναλ (14β.) και Τσέλι (13β.). Σκόρερ της μεγάλης νίκης των «Reds» οι Κονατέ (45+2′), Σαλάχ (61′), ισοφάρισε προσωρινά για τους «λύκους» ο Νουρί (56′).

Στο πρώτο ημίχρονο το τέμπο του αγώνα ήταν ιδιαίτερα χαμηλό, χωρίς τις πολύ μεγάλες ευκαιρίες από τις δύο ομάδες. Ωστόσο, στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους έγινε ό,τι και σε ολόκληρο το ημίχρονο.

Αρχικά, στο 41′ η Λίβερπουλ… προειδοποίησε τους γηπεδούχους. Ο Σόμποσλαϊ έκανε την προβολή από το μισό μέτρο, όμως ο Τζόνστον με φοβερή επέμβαση με τα πόδια του απέτρεψε το γκολ. Στο 45+2′ όμως οι φιλοξενούμενοι βρήκαν τον δρόμο μέχρι τα αντίπαλα δίχτυα.

Ο Ζότα με ωραία σέντρα στην περιοχή βρήκε τον Κονατέ, ο τελευταίος έκανε την καρφωτή κεφαλιά και νίκησε τον Τζόνστον, που βρήκε μεν τη μπάλα αλλά δεν κατάφερε να αποσοβήσει το γκολ. 0-1.

Με το… καλησπέρα του β’ μέρους η Γουλβς είχε την «απάντηση». Ο Κονατέ έκανε μεγάλο λάθος, επέτρεψε στον Λάρσεν να του κλέψει την μπάλα σε επικίνδυνο σημείο, επικράτησε… τρικυμία στην άμυνα της Λίβερπουλ και ο Αΐτ Νουρί σκόραρε σε κενή εστία για το 1-1 στο 56′.

Μόλις τρία λεπτά αργότερα, όμως, η Λίβερπουλ κέρδισε πέναλτι μετά από παρατεταμένο μαρκάρισμα του Σεμέδο στον Ζότα. Ο Μοχάμεντ Σαλάχ ανέλαβε την εκτέλεση της εσχάτης των ποινών και διαμόρφωσε το τελικό 2-1 υπέρ της Λίβερπουλ.

Τίποτα δεν άλλαξε στη συνέχεια, με την ομάδα του Άρνε Σλοτ να εξασφαλίζει την άνοδό της στην κορυφή της Premier League.