Είναι ασφαλώς πολύ νωρίς ακόμα για να ισχυριστεί κάποιος ότι «βλέπει» ομάδα ικανή να πάρει τα πρωτεία από την Μάντσεστερ Σίτι στην Πρέμιερ Λιγκ.

Ωστόσο υπάρχουν κάποια «σημάδια» που δεν μπορούν να περάσουν απαρατήρητα κι έχουν απ’ τη μια πλευρά να κάνουν με την ίδια την πρωταθλήτρια Αγγλίας κι απ’ την άλλη αφορούν την Άρσεναλ.

Η ομάδα του Λονδίνου πάλεψε την περσινή σεζόν μέχρι το τέλος αλλά δεν κατάφερε να κόψει πρώτη το νήμα. Η Σίτι κατέκτησε ξανά τον τίτλο αλλά είναι προφανές πως τα… μηνύματα είχαν σταλεί από τους «κανονιέρηδες».

Μηνύματα που είχαν να κάνουν με την δίψα και την αποφασιστικότητα των πρωτευουσιάνων να πάρουν το πρωτάθλημα κι αυτά τα δύο στοιχεία αν μη τι άλλο είναι εύκολα διακριτά στην φετινή Άρσεναλ.

Είναι ξεκάθαρο πως ο Μίκελ Αρτέτα έχει δουλέψει πολύ με την ομάδα του, εστιάζοντας μάλιστα και στον χαρακτήρα που πρέπει να έχουν οι παίκτες μιας επίδοξης πρωταθλήτριας.

Στο «μέταλλο» που πρέπει να επιδείξει μια ομάδα για να πάρει την κούπα, ειδικά στο πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα του κόσμου.

Και αναμφίβολα η φετινή Άρσεναλ δείχνει ότι έχει το «σκληρό μέταλλο» που χρειάζεται για να πετύχει τον στόχο της, κατακτώντας την κορυφή της Πρέμιερ Λιγκ.

Το είδαμε στο σημερινό παιχνίδι των «κανονιέρηδων» απέναντι στην Λέστερ αλλά κατά κύριο λόγο φάνηκε στο ντέρμπι με την Μάντσεστερ Σίτι την περασμένη αγωνιστική.

Σήμερα λοιπόν η ;Aρσεναλ βρέθηκε ένα βήμα πριν από την γκέλα, καθώς προηγήθηκε 2-0 αλλά ισοφαρίστηκε. Ίσως η Άρσεναλ περασμένων χρόνων να «λύγιζε» και να έχανε δύο βαθμούς που δεν της… περισσεύουν κιόλας.

Η φετινή Άρσεναλ όμως βρήκε τον τρόπο να βάλει τρίτο αλλά και τέταρτο γκολ και να πάρει τη νίκη με 4-2. Το τρίτο γκολ των Λονδρέζων μπήκε στο 94’ και το τέταρτο στο 99’, δείγμα και αυτός της προσπάθειας που έκαναν οι γηπεδούχοι για να πάρουν μια νίκη.

Στα αξιοσημείωτα ότι γνώριζαν πως η Σίτι είχε μείνει στο 1-1 με τη Νιούκαστλ στο Σεντ Τζέιμς Παρκ και μια νίκη στο δικό τους παιχνίδι θα τους έδινε την δυνατότητα να πιάσουν τους πρωταθλητές.

Βεβαίως κανείς δεν πρέπει να ξεχνά και το ντέρμπι με την Σίτι, ένα ακόμα ματς που η Άρσεναλ έδειξε ότι είναι φτιαγμένη φέτος από «σκληρό μέταλλο», καθώς έπαιξε με δέκα παίκτες για μεγάλο χρονικό διάστημα και τελικά δέχθηκε την ισοφάριση στο 98’ από τον Στόουνς.

Είπαμε και στον πρόλογο πως είναι πολύ νωρίς για να πει κάποιος ότι οι «κανονιέρηδες» θα καταφέρουν να πάρουν το πρωτάθλημα στην Αγγλία. Αυτό όμως που μπορεί να πει με σιγουριά είναι ότι ο Αρτέτα έχει κάνει καλή δουλειά και στην ψυχολογία που πρέπει να έχει μια ομάδα για να κατακτήσει τον τίτλο στην Πρέμιερ Λιγκ.