Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Η συνέντευξη του Tupac που ρίχνει φως στον υποτιθέμενο ρόλο του Diddy στους πυροβολισμούς του 1994
Reuters

Η συνέντευξη του Tupac που ρίχνει φως στον υποτιθέμενο ρόλο του Diddy στους πυροβολισμούς του 1994

Σε μια συνέντευξη στο περιοδικό Vibe μετά το φρικιαστικό γεγονός, ο Tupac άφησε να εννοηθεί ότι ο Diddy, τότε γνωστός ως Puffy Daddy, είχε κάποιο ρόλο στην ενορχήστρωση της επίθεσης.

Μια συνέντευξη του Tupac Shakur που ήρθε στην επιφάνεια έχει αναστατώσει το διαδίκτυο, καθώς δείχνει τον αείμνηστο ράπερ να εικάζει για την πιθανή εμπλοκή του Sean «Diddy» Combs σε έναν πυροβολισμό που συνέβη δύο χρόνια πριν από την ανεξιχνίαστη δολοφονία του.

Αυτό προκύπτει μετά την πρόσφατη σύλληψη του Combs, ο οποίος συνελήφθη στις 16 Σεπτεμβρίου σε ξενοδοχείο της Νέας Υόρκης και επί του παρόντος αντιμετωπίζει μια σειρά από κατηγορίες που ο ίδιος αρνείται, όπως σωματεμπορία, εκβιασμός.

«Είναι μεταξύ εμού και αυτού και μόνο εκείνος ξέρει»

Ενώ οι θαυμαστές αναλογίζονται τις διασυνδέσεις του Diddy στη μουσική βιομηχανία – από την καθοδήγηση ταλέντων όπως ο Usher και ο Justin Bieber – η προσοχή στρέφεται πίσω στους πυροβολισμούς στο Quad Studios το 1994 στην Times Square, όπου ο Tupac επέζησε από πυροβολισμούς.

Σε μια συνέντευξη στο περιοδικό Vibe το 1995 μετά το φρικιαστικό γεγονός, ο Tupac άφησε να εννοηθεί ότι ο Combs, τότε γνωστός ως Puffy Daddy, είχε κάποιο ρόλο στην ενορχήστρωση της επίθεσης.

Tο 2018, ο Diddy «τα έβαλε» με τον Eminem για το diss track του, Killshot, το οποίο υπονοεί την εμπλοκή του διευθύνοντος συμβούλου της Bad Boy στη δολοφονία του Tupac

Το καταιγιστικό απόσπασμα της συνέντευξης, που κυκλοφορεί τώρα στο Twitter (X), καταγράφει τον Tupac να ερωτάται για τις πιθανές σχέσεις του Puffy Daddy με τους πυροβολισμούς της 30ης Νοεμβρίου 1994. «Είναι μεταξύ εμού και αυτού και μόνο εκείνος ξέρει», δήλωσε με αίνιγματικό τρόπο ο Tupac.

«Ξέρετε τι ώρα είναι»

Πριν από το περιστατικό στα Quad Studios, ο Tupac ήταν σκεπτικός σχετικά με την ασφάλειά του, ενώ πήγαινε να ηχογραφήσει για το κομμάτι του Little Shawn, όπως αναφέρει η Mirror.

Ο Tupac υποψιάστηκε ότι άτομα όπως ο Diddy και ο Biggie μπορεί να γνώριζαν εκ των προτέρων την επίθεση που παραλίγο να του στερήσει τη ζωή, καθώς παρατήρησε τις περίεργες αντιδράσεις τους κατά την άφιξή του στο στούντιο

«Καθώς ανεβαίναμε στο κτίριο, κάποιος φώναξε από την κορυφή του στούντιο», είπε ο Tupac στο Vibe. «Ήταν ο Little Caesar(…)Αυτός είναι ο κολλητός μου. Μόλις τον είδα, χαλάρωσα». Νιώθοντας άνετα, ο Tupac και η ομάδα του μπήκαν στο κτίριο.

Ωστόσο, καθώς πλησίαζε το ασανσέρ, παρατήρησε μια ομάδα ανδρών που νόμιζε ότι ανήκαν στην ομάδα του Biggie. Η κατάσταση άλλαξε προς το χειρότερο όταν ο Tupac συνειδητοποίησε ότι δεν ήταν η ασφάλεια του Biggie.

Στη συνέντευξη, θυμήθηκε: «Ακόμα και οι φίλοι του Biggie με αγαπάνε, γιατί δεν κοιτάνε ψηλά; Πάτησα το κουμπί του ασανσέρ, γύρισα και τότε ήταν που βγήκαν οι τύποι με τα όπλα – δύο πανομοιότυπα 9 mms. «Μην κουνηθεί κανείς. Όλοι στον όροφο. Ξέρετε τι ώρα είναι. Τρέξτε… Ήμουν κάπως: «Τι να κάνω;»

«Κανείς δεν με πλησίασε»

Ο Tupac, του οποίου το πραγματικό όνομα ήταν Lesane Parish Crooks, δέχτηκε τότε πυροβολισμούς, με αποτέλεσμα να υποστεί σοβαρά τραύματα από την απροσδόκητη επίθεση, συμπεριλαμβανομένης μιας σφαίρας που έπληξε το κρανίο του. Καθώς οι ένοπλοι διέφυγαν, ο Tupac και η συνοδεία του έτρεξαν στον επάνω όροφο με το ασανσέρ.

Αναπολώντας τις στιγμές μετά το περιστατικό, ο Tupac είπε: «Κουτσαίνω και τα λοιπά, αλλά δεν αισθάνομαι τίποτα. Είναι μουδιασμένο. Όταν ανεβήκαμε επάνω, κοίταξα γύρω μου και τρόμαξα πάρα πολύ».

Ο Tupac υποψιάστηκε ότι άτομα όπως ο Diddy και ο Biggie μπορεί να γνώριζαν εκ των προτέρων την επίθεση που παραλίγο να του στερήσει τη ζωή, καθώς παρατήρησε τις περίεργες αντιδράσεις τους κατά την άφιξή του στο στούντιο. «Κανείς δεν με πλησίασε. Παρατήρησα ότι κανείς δεν με κοίταζε», θυμήθηκε ο Tupac.

Το 2008, ο Combs αρνήθηκε σθεναρά ότι γνώριζε εκ των προτέρων για το περιστατικό. «Η ιστορία είναι ένα ψέμα, είναι πέρα από γελοία και εντελώς ψευδής», δήλωσε. «Ούτε ο αείμνηστος ράπερ Notorious B.I.G. ούτε εγώ είχαμε γνώση οποιασδήποτε επίθεσης πριν, κατά τη διάρκεια ή μετά που συνέβη».

Ο Tupac δολοφονήθηλε στις 13 Σεπτεμβρίου 1996, μετά από πυροβολισμούς, όπου τον χτύπησε τέσσερις φορές στο στήθος ένας δράστης που επέβαινε σε μια λευκή Cadillac σε ένα φανάρι του Λας Βέγκας.

«Αστειεύομαι, Diddy, ξέρεις ότι σε αγαπώ»

Tο 2018, ο Diddy «τα έβαλε» με τον Eminem για το diss track του, Killshot, το οποίο υπονοεί την εμπλοκή του διευθύνοντος συμβούλου της Bad Boy στη δολοφονία του Tupac. Ο Eminem ραπάρει στο επίμαχο τραγούδι: «Kells, η μέρα που βγάζεις ένα hit είναι η μέρα που ο Diddy παραδέχεται ότι αυτός έβγαλε το hit που σκότωσε τον Pac!».

Παρ’ όλα αυτά, ο Eminem αργότερα έκανε πίσω στο κομμάτι, λέγοντας: «Και απλώς αστειεύομαι, Diddy, ξέρεις ότι σε αγαπώ».

Αδιαφορώντας για το σχόλιο του Eminem, ο Diddy ανταπέδωσε γρήγορα κατά τη διάρκεια ενός επεισοδίου του podcast του Joe Budden στο YouTube που έχει πλέον αφαιρεθεί, στέλνοντας ένα ασαφές μήνυμα σχετικά με την μπάρα του Eminem. Στο podcast, δήλωσε απειλητικά ότι το θέμα με τον Eminem αντιμετωπίστηκε ιδιωτικά, υποστηρίζοντας: «Δεν υπάρχει τίποτα να πούμε γι’ αυτό. Είναι στα χέρια μου».

*Με πληροφορίες από: Mirror

Φωτιά στη Μέση Ανατολή

Οι ΗΠΑ έδωσαν εντολή σε διπλωμάτες τους να φύγουν από τον Λίβανο

Ο Λίβανος βρίσκεται αντιμέτωπος με συνεχείς βομβαρδισμούς - Οι ΗΠΑ προτρέπουν επίσης τους αμερικανούς πολίτες να εγκαταλείψουν τη χώρα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2024