Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Ρουμανία: «Βάζει μπρος» το project των αιολικών πάρκων παρά τον πόλεμο – Πού ψάχνει για εργάτες

Ρουμανία: «Βάζει μπρος» το project των αιολικών πάρκων παρά τον πόλεμο – Πού ψάχνει για εργάτες

Ρωσικά drones στα σύνορα της Ρουμανίας με την Ουκρανία προκάλεσαν πανικό στους πολίτες της χώρας, οι οποίοι όμως λίγο μετά... ηρέμησαν κι ασχολήθηκαν με την εύρεση εργατών από την Ασία - Τι σχεδιάζουν

Συναγερμός σήμανε στη Ρουμανία λόγω των ρωσικών drones στα σύνορα με την Ουκρανία.

Η Ρουμανία εξέδωσε συναγερμό στον βόρειο τομέα του νομού Τουλτσέα, κοντά στον Δούναβη, λόγω ρωσικών drones που κατευθύνονταν προς στόχους στην Ουκρανία, καθώς κάποια από τα drones φέρεται να παραβίασαν για λίγο τον ρουμανικό εναέριο χώρο.

Αν και δεν προκλήθηκαν ζημιές στη ρουμανική επικράτεια, οι κάτοικοι ενημερώθηκαν να παραμείνουν ψύχραιμοι και να ακολουθήσουν τις οδηγίες προστασίας σε περίπτωση κινδύνου.

Πιο συγκεκριμένα, οι κάτοικοι ειδοποιήθηκαν μέσω του συστήματος RO-Alert με συστάσεις να παραμείνουν ψύχραιμοι και να ακολουθήσουν οδηγίες για αυτοπροστασία σε περίπτωση πτώσης «αντικειμένων» από τον εναέριο χώρο.

Αν και η αρμόδια υπηρεσία τόνισε ότι οι περιοχές που δέχονται επίθεση βρίσκονται στην ουκρανική πλευρά των συνόρων και δεν υπάρχει κίνδυνος για το ρουμανικό έδαφος, οι κάτοικοι του βόρειου τμήματος του νομού, αλλά και οι τουρίστες, ειδοποιήθηκαν να μην πανικοβληθούν και να καλέσουν το 112 σε περίπτωση κινδύνου.

Φουλ για αιολικά πάρκα… παρά τον πόλεμο

Παρά την ένταση στην περιοχή, η Ρουμανία ανακοίνωσε την έκδοση ενός οδικού χάρτη για την ανάπτυξη υπεράκτιων αιολικών πάρκων στη Μαύρη Θάλασσα, πρωτοβουλία που υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Παγκόσμια Τράπεζα. Αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για τη μετάβαση της χώρας σε καθαρή ενέργεια, ενισχύοντας παράλληλα την ενεργειακή της ανεξαρτησία.

Προς αναζήτηση ξένων εργατών

Για να γίνουν όμως όλα αυτά τα έργα χρειάζονται και εργάτες.

Η Ρουμανία συνεχίζει να θέλει και άμεσα να προσελκύει αυξανόμενο αριθμό ξένων εργαζομένων, κυρίως από την Ασία, λόγω των οικονομικών ευκαιριών και της ανάγκης για εργατικό δυναμικό.

Ανεξάρτητα από τη σύρραξη στην ευρύτερη περιοχή, το θέμα της ένταξης των ξένων αυτών εργαζομένων στην τοπική κοινωνία αναδεικνύεται ως προτεραιότητα για τις ρουμανικές αρχές.

Όπως αναφέρουν τα τοπικά ΜΜΕ: «Η Ρουμανία έχει γίνει ένας ολοένα και πιο ελκυστικός προορισμός για ξένους εργαζομένους, λόγω της οικονομικής ανάπτυξης και του τοπικού ελλείμματος εργασίας σε διάφορους τομείς. Ο αριθμός των ατομικών συμβάσεων εργασίας πέρυσι ξεπέρασε τις 200.000. Οι περισσότεροι εργαζόμενοι προέρχονται από την Ασία, κράτη με μέτριο βιοτικό επίπεδο. Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι η ενσωμάτωση αλλοδαπών εργαζομένων δεν είναι εύκολη, αλλά η συμβολή τους στην τοπική οικονομία είναι απαραίτητη για τη διατήρηση του ρυθμού ανάπτυξης. Οι ρουμανικές αρχές επιθυμούν να εισαγάγουν ένα νομοθετικό πλαίσιο για να βοηθήσουν τους μετανάστες. Σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Στατιστικής, η Ρουμανία είχε ενεργό πληθυσμό 8,4 εκατομμυρίων ανθρώπων την περίοδο Απριλίου-Ιουνίου, εκ των οποίων 7,9 εκατομμύρια απασχολούνταν και 421.000 είναι άνεργοι».

Φωτιά στη Μέση Ανατολή

Ήξεραν πού βρισκόταν την κάθε στιγμή - Πώς το Ισραήλ σκότωσε τον Νασράλα

Το Ισραήλ διατείνεται πως είτε είχε συσκευές παρακολούθησης στον χώρο που βρίσκονταν ο Χασάν Νασράλα, είτε πως είχαν δικό τους πράκτορα στον στενό του κύκλο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2024