Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Απειλούν οι επιθετικές επενδύσεις των baby boomers την οικονομική σταθερότητα;

Απειλούν οι επιθετικές επενδύσεις των baby boomers την οικονομική σταθερότητα;

Πώς η πλουσιότερη γενιά των baby boomers σκορπά ανησυχία στην οικονομία

Ένας από τους ισχυρότερους κινητήρες της οικονομίας μπορεί να κινδυνεύει, αναφέρει το BI.

Ο κίνδυνος

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι baby boomers, η δεύτερη μεγαλύτερη και πλουσιότερη γενιά της Αμερικής, θα μπορούσαν να μειώσουν απότομα τις δαπάνες τους με το πρώτο σημάδι οικονομικής αναταραχής ή αναταραχής στην αγορά, σύμφωνα με τον Brij Khurana, διαχειριστή χαρτοφυλακίου σταθερού εισοδήματος στο Wellington Management.

Ο Khurana πιστεύει ότι αυτό που έχει κάνει τους boomers την πλουσιότερη γενιά – μετοχές και κατοικίες – τους καθιστά επίσης κίνδυνο για την οικονομική σταθερότητα.

Η παγίδα

«Αυτό που νομίζω ότι συμβαίνει είναι ότι, επειδή οι τιμές των περιουσιακών στοιχείων έχουν αυξηθεί, αισθάνονται πολύ άνετα να ξοδεύουν πολύ επιθετικά», δήλωσε ο Khurana. «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι νομίζω ότι σίγουρα τα πήγαν καλύτερα σε αυτό το περιβάλλον από ό, τι άλλες γενιές».

Ωστόσο, τα κέρδη που έχουν απολαύσει στην αγορά μετοχών και κατοικιών έχουν επίσης θέσει τους boomers σε επισφαλή θέση, με την ομάδα να κινδυνεύει περισσότερο από καταστροφή πλούτου εάν πέσουν οι τιμές των κατοικιών ή των μετοχών.

Οι τιμές των κατοικιών και των μετοχών βάδισαν σε υψηλά επίπεδα ρεκόρ τα χρόνια μετά την πανδημία, αλλά οι σχολιαστές, συμπεριλαμβανομένου του Khurana, πιστεύουν ότι μια διόρθωση και στις δύο αγορές θα μπορούσε να είναι επικείμενη.

Ο John Hussman, ένας από τους πιο πτωτικούς αναλυτές της αγοράς, εκτίμησε ότι οι μετοχές θα μπορούσαν να έχουν έως και 70% πτώση. Σύμφωνα με έναν δείκτη που παρακολουθεί η εταιρεία του, η αγορά φαίνεται να είναι η πιο υπερτιμημένη από το 1929, ανέφερε σε πρόσφατο σημείωμα.

Οι τιμές των κατοικιών, εν τω μεταξύ, έχουν ήδη αρχίσει να πέφτουν σε βασικά μετρό που άνθισαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας, όπως πόλεις στη Φλόριντα και το Τέξας. Οι μειώσεις των τιμών των κατοικιών εκτινάχθηκαν στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 5 ετών τον Αύγουστο, σύμφωνα με έκθεση του Realtor.com.

Boomers και ύφεση

Αυτό δεν σημαίνει ότι οι boomers θα προκαλέσουν την επόμενη ύφεση, αλλά ο κίνδυνος κατά τη διάρκεια μιας ύφεσης αυξάνεται σύμφωνα με το τρέχον παράδειγμα, δήλωσε ο Khurana.

«Νομίζω ότι η αύξηση του ποσοστού αποταμίευσης που προκαλείται από την πτώση των τιμών των περιουσιακών στοιχείων είναι ένας κίνδυνος που δεν βρίσκεται στο ραντάρ των ανθρώπων και είναι σίγουρα κάτι που θα μπορούσε να προκαλέσει την ύφεση. Και νομίζω ότι η πιθανότητα αυτού είναι σίγουρα υψηλότερη από ό, τι πολλοί άνθρωποι πιστεύουν τα επόμενα πέντε χρόνια, ή δύο έως τρία χρόνια, για να είμαι ειλικρινής».

Πηγή: ot.gr

Φωτιά στη Μέση Ανατολή

Ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στο λιμάνι, το αεροδρόμιο και υποδομές της Υεμένης

Αεροπορικές επιδρομές πραγματοποίησε το Ισραήλ στο λιμάνι, το αεροδρόμιο και τους σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής της Χοντέιντα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2024