Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Christian Louboutin: To εντυπωσιακό σόου στο Παρίσι – Συγχρονισμένη κολύμβηση και γόβες στιλέτο

Christian Louboutin: To εντυπωσιακό σόου στο Παρίσι – Συγχρονισμένη κολύμβηση και γόβες στιλέτο

Ο Christian Louboutin επιστράτευσε την ολυμπιακή ομάδα συγχρονισμένης κολύμβησης της Γαλλίας για να παρουσιάσει τα νέα stilettos Miss Z στην Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού.

Ο Christian Louboutin έκανε θραύση στην Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού το βράδυ της Παρασκευής, όταν διοργάνωσε το «Paris is Louboutining», ένα θέαμα συγχρονισμένης κολύμβησης στο Piscine Molitor.

Η πισίνα Art Deco, σχεδιασμένη από τον αρχιτέκτονα Λουσιέν Πολέ το 1929, μεταμορφώθηκε σε ένα υδάτινο μπουρλέσκο που θα έκανε ακόμη και την Έστερ Ουίλιαμς να ζηλέψει. Ο Louboutin στράφηκε στον φωτογράφο και σκηνοθέτη μουσικών βίντεο David LaChapelle για την καλλιτεχνική διεύθυνση, στην Blanca Li για τη χορογραφία, σε ένα θίασο 14 χορευτών και σε 15 μέλη της γαλλικής ολυμπιακής ομάδας καλλιτεχνικής κολύμβησης για μια υποβρύχια παράσταση που έγινε εξ ολοκλήρου με τα νέα του stilettos Miss Z.

Ακόμη και πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, ο Louboutin είχε ενθουσιαστεί με την ιδέα να χρησιμοποιεί αθλητές για να παρουσιάζει τη συλλογή του. Οραματιζόταν κάτι αναπάντεχο, «όπου δεν θα περιμένατε αθλητές και δεν θα περιμένατε παπούτσια», δήλωσε ο Louboutin πριν από την επίδειξη. «Σκέφτηκα, βασικά, την κολύμβηση».

«Το Παρίσι καίγεται»

Γνωστός για τα κομψά παπούτσια του με τις κόκκινες θρυλικές σόλες, ο Louboutin έχει επίσης μια αγάπη για τον χορό, την κατασκήνωση και τη λάμψη. Η πρώτη του δουλειά ήταν στο Folies Bergère και ξεκίνησε να σχεδιάζει παπούτσια για τις χορεύτριες. Έχει συνεργαστεί με το Crazy Horse, το γουστόζικο καμπαρέ του Παρισιού, και έχει στήσει τα Loubi shows του, τις χορευτικές και μουσικές παρουσιάσεις που ενορχηστρώνει για να παρουσιάσει τις νέες συλλογές, με διάφορους χορογράφους και ερμηνευτές.

Οι χορευτές της πισίνας εμφανίστηκαν στα παράθυρα της πρόσοψης του κτιρίου που θύμιζε τη φωτογραφία του 1960 «Models in Window», η οποία ενέπνευσε την καμπάνια του Jean-Paul Goude για την Chanel Égoïste το 1990

Το «Paris is Louboutining» πήγε την όλη ιδέα σε ένα άλλο επίπεδο. Ολόκληρη η επιθεώρηση ήταν μυθικά υπερβολική, ξεκινώντας από την ονομασία, ένα λογοπαίγνιο με τον τίτλο του  ντοκιμαντέρ «Το Παρίσι καίγεται» (1980), το οποίο ερευνά την γέννηση των διαγωνισμών χορού μεταξύ drag queens και γκέι ατόμων στη Νέα Υόρκη.

«Είναι λίγο σαν ταινία», δήλωσε ο Louboutin, ο οποίος οραματίστηκε ένα χολιγουντιανό υδάτινο μπαλέτο της δεκαετίας του 1950, γεμάτο χρώμα, φως και διεστραμμένο δράμα. Επικοινώνησε με τον LaChapelle μέσω της κοινής τους φίλης, Daphne Guinness. Οι εικόνες του LaChapelle συχνά απεικονίζουν αστέρες – Pamela Anderson, Britney Spears, Miley Cyrus – σε υπερρεαλιστικά σενάρια που είναι σατιρικά και κιτς. Για παράδειγμα, απεικόνισε την Katy Perry ως γοργόνα που προεδρεύει σε μια παλίρροια σκουπιδιών.

Ο πυροσβέστης γδύθηκε

Ο LaChapelle έχτισε το «Paris is Louboutining» γύρω από μια φωτιά. Μια γυναίκα με ρόμπα που ούρλιαζε διασώθηκε από ένα φλεγόμενο κτίριο από δύο πυροσβέστες, οι οποίοι με γενναιότητα κατευθύνθηκαν πίσω στις φλόγες για να βρουν το «μωρό» της, πετώντας ένα κουβάρι από το παράθυρο στην αγκαλιά της μητέρας του. Εκείνη το ξετύλιξε για να αποκαλύψει ένα ζευγάρι Louboutin.

Στη συνέχεια, ένας πυροσβέστης γδύθηκε. Η γυναίκα γδύθηκε. Βούτηξαν στην πισίνα και άρχισαν ένα σέξι pas de deux καθώς ο LP εμφανίστηκε στο deck, τραγουδώντας το «Lost on You» δίπλα σε ένα πανύψηλο ζευγάρι Christian Louboutin.

Τα γιγαντιαία παπούτσια δεν ήταν απλά σκηνικά- ήταν μια λειτουργική τσουλήθρα. Κάτω από τα mules και μέσα στην πισίνα μπήκε και η υπόλοιπη γαλλική ολυμπιακή ομάδα, ξεκινώντας μια 15λεπτη παράσταση.Οι χορευτές της πισίνας εμφανίστηκαν στα παράθυρα της πρόσοψης του κτιρίου που θύμιζε τη φωτογραφία του 1960 «Models in Window», η οποία ενέπνευσε την καμπάνια του Jean-Paul Goude για την Chanel Égoïste το 1990. Ο άλλος πυροσβέστης εμφανίστηκε πάνω σε έναν στύλο στριπτίζ.

Μετά το φινάλε, όλο το καστ και το συνεργείο – ο Louboutin, η Li, ο LaChapelle και ο LP – βούτηξαν, πήδηξαν ή κατέβηκαν με την τσουλήθρα στην πισίνα. Κανείς δεν ήθελε να βγει.

*Με πληροφορίες από: NYT | Jessica Iredale

Φωτιά στη Μέση Ανατολή

Ολυμπιακός: Εκτός 12αδας ο ΜακΚίσικ για τον τελικό με τον Παναθηναϊκό

Ο Ολυμπιακός θα παραταχθεί χωρίς τον Σακίλ ΜακΚίσικ κόντρα στον Παναθηναϊκό για τον τελικό του Super Cup.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2024