Φωτιά ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Ροζένα Ξυλόκαστρου Κορινθίας νωρίτερα σήμερα.

Πριν από λίγη ώρα οι πολίτες της ευρύτερης περιοχής έλαβαν μήνυμα από το 112 για να παραμείνουν σε ετοιμότητα.

Οι επίγειες και οι εναέριες δυνάμεις ενισχύονται συνεχώς.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στο σημείο επιχειρούν 255 πυροσβέστες με 9 πεζοπόρα τμήματα και 81 οχήματα. Από αέρος πραγματοποίησαν ρίψεις νερού 13 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα. Στο κατασβεστικό έργο συνδράμουν επίσης εθελοντές, υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Πελοποννήσου καθώς και μηχανήματα έργου του Γενικού Επιτελείου Εθνικής ‘Αμυνας.

Ο δήμαρχος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, Βλάσης Τσιώτος, δήλωσε στο Korinthos Tv ότι δύο χωριά έχουν εκκενωθεί. Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ, τόνισε τη σοβαρότητα της κατάστασης: «Η νύχτα θα είναι δύσκολη. Οι άνεμοι παραμένουν δυνατοί, όπως και το πρωί».

Συντονιστική σύσκεψη πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής στην Πολιτική Προστασία υπό τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια, με αντικείμενο την πυρκαγιά στα Ροζενά. Στην σύσκεψη συμμετείχαν συναρμόδια υπουργεία, εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας, των ενόπλων δυνάμεων του ΕKAB καθώς και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς.

Λίγο πριν τις 17:30, στάλθηκε προειδοποιητικό μήνυμα μέσω του 112 σε όσους βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή Ροζενών Κορινθίας προκειμένου να παραμείνουν σε ετοιμότητα λόγω της πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη.

Ειδικότερα το μήνυμα αναφέρει: «Δασική πυρκαγιά στην ευρύτερη περιοχή Ροζενών Κορινθίας. Παραμείνετε σε ετοιμότητα. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών».

Μήνυμα για εκκένωση

Μήνυμα από το 112 για εκκένωση έλαβαν όσοι βρίσκονται σε Πύργο και Ελληνικό. Συγκεκριμένα, οι κάτοικοι του Πύργου καλούνται να απομακρυνθούν προς Ζάχολη και οι κάτοικοι του Ελληνικού προς Κάτω Πιτσά.

Ζημιές σε πυροσβεστικό όχημα

Σε ένα δυσάρεστο περιστατικό, ένα πυροσβεστικό όχημα εγκλωβίστηκε και καταστράφηκε από τη φωτιά, όπως αναφέρθηκε σε ανάρτηση της σελίδας Forecast Weather Greece στο Facebook, συνοδευόμενη από σχετική φωτογραφία.