Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις γύρω από την υπόθεση της τραγωδίας στα Τέμπη και τη σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών στις 28 Φεβρουαρίου 2023 με τους 57 νεκρούς.

Αναμένεται να απολογηθεί τις προσεχείς ημέρες και συγκεκριμένα στις 7 Οκτωβρίου η πρόεδρος της ΡΑΣ η οποία κατηγορείται για κακούργημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA και της εκπομπής «Εξελίξεις Τώρα» κατηγορείται για το κακούργημα της διατάραξης της ασφάλειας των συγκοινωνιών το οποίο επισύρει ποινή από 10 χρόνια έως και ισόβια, αλλά και για ανθρωποκτονία από αμέλεια και βαριά σωματική βλάβη.

Αναμένονται τρεις πραγματογνωμοσύνες

Σημειώνεται ότι εκκρεμούν τρεις πραγματογνωμοσύνες.

Η πρώτη θα αφορά τις χημικές ουσίες που βρέθηκαν από τις πραγματογνωμοσύνες που πραγματοποίησαν οι συγγενείς των θυμάτων.

Η δεύτερη θα αφορά την τηλεδιοίκηση και η τρίτη τις γραμμές των τρένων. Η δίκη αναμένεται να ξεκινήσει εντός του 2025.

Καθυστερεί το πόρισμα

Σημαντική καθυστέρηση που προκαλεί ερωτήματα παρατηρείται στην έκδοση του πορίσματος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου για τα αίτια της φονικής έκρηξης μετά τη σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών στα Τέμπη.

Παρότι η εντολή από την Εισαγγελία Λάρισας σε καθηγητή της Σχολής Χημικών Μηχανικών να συνταχθεί σχετική μελέτη έχει δοθεί από τις αρχές Μαρτίου, σχεδόν επτά μήνες μετά το πόρισμα δεν είναι έτοιμο.

Τα ερωτήματα για την καθυστέρηση αυτή αυξάνονται, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες από τα αρχικά δεδομένα της έρευνας του ΕΜΠ, έχει σχεδόν αποκλειστεί το ενδεχόμενο η πυρόσφαιρα που δημιουργήθηκε μετά την έκρηξη να οφείλεται σε βραδυφλεγή έλαια σιλικόνης στους μετασχηματιστές των αμαξοστοιχιών.