Η Θεοδώρα Γλύξμπουργκ και ο Μάθιου Κουμάρ ενώθηκαν με τα δεσμά του γάμου εχθές, Σάββατο (28/9/2024). Μια μέρα νωρίτερα αποφάσισαν να γιορτάσουν το γεγονός με ένα pre – wedding πάρτυ στο Βυζαντινό Μουσείο.

Όπως έγινε γνωστό, ο χώρος παραχωρήθηκε στο ζευγάρι έναντι αντίτιμου και με την υποχρέωση η οικογένεια να καλύψει τα έξοδα της συντήρησης των κήπων του μουσείου.

«Η ορχήστρα [που φαίνεται στο βίντεο που κυκλοφόρησε από το pre -wedding πάρτυ] είναι μέσα στο κηρυγμένο ως μνημείο, στην κηρυγμένη βίλα της Δουκίσσης Πλακεντίας»

Ωστόσο, η επιλογή του χώρου προκάλεσε αντιδράσεις, καθώς τα μουσεία δεν φιλοξενούν γαμήλιες εκδηλώσεις ιδιωτών. Πολλοί ήταν εκείνοι μάλιστα που υποστήριξαν πως πρόκειται για ειδική μεταχείριση.

Άλλο πριβέ πάρτυ και άλλο πολιτιστικές εκδηλώσεις

Η αρχαιολόγος Δέσποινα Κουτσούμπα, η οποία βρέθηκε στις «Εξελίξεις Τώρα», αναφέρθηκε στο γεγονός ότι τα μουσεία δεν είναι χώροι που τελούνται γαμήλιες δεξιώσεις, λέγοντας πως δεν έχει δοθεί ποτέ ξανά παρόμοια άδεια.

«Το Βυζαντινό Μουσείο και κανένα άλλο μουσείο μέχρι τώρα, ούτε έχει δοθεί ποτέ για δεξίωση γάμου και ούτε έχει βγεί οποιαδήποτε κανονιστική πράξη που λέει ότι δίνεται για δεξιώσεις γάμων. Μιλάμε για το ίδιο το μουσείο, δεν μιλάμε για το κυλικείο, το αναψυκτήριο του μουσείου που είναι σε άλλο σημείο. Η ορχήστρα [που φαίνεται στο βίντεο που κυκλοφόρησε από το pre -wedding πάρτυ] είναι μέσα στο κηρυγμένο ως μνημείο, στην κηρυγμένη βίλα της Δουκίσσης Πλακεντίας».

»Εκδηλώσεις κάνουμε και θέλουμε να κάνουμε σε μουσεία, σε αρχαιολογικούς χώρους. Δεν γίνονται συναυλίες, παραστάσεις και λοιπά σε αρχαιολογικούς χώρους; Στο Ηρώδειο για παράδειγμα. Υπάρχει κάτι που λέγεται προσωρινή παραχώρηση μνημείων για να γίνονται αυτά τα πράγματα, τα οποία εντάσσουν τα μνημεία, οι αρχαιολόγοι πρώτοι το θέλουμε αυτό, στη σύγχρονη ζωή. Αυτό όμως είναι άλλου τύπου εκδηλώσεις. Δεν είναι ιδιωτικές εκδηλώσεις, που είναι για έναν ιδιώτη, πριβέ», ανέφερε.

Επιπροσθέτως, αρκετοί χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης σχολίασαν αρνητικά το ότι το ζευγάρι επέλεξε να χορέψει τη «Δραπετσώνα» στο pre wedding πάρτυ του στο Βυζαντινό Μουσείο, ενώ το τραγούδι μιλά για φτωχολογιά και δεινά.