Μεγάλη ευκαιρία για να «σκαρφαλώσει» στην πρώτη θέση της βαθμολογίας της Premier League και να «πιάσει» τη Λίβερπουλ, έχασε η Άστον Βίλα, με τους «Χωριάτες» να μένουν στο ισόπαλο 2-2 με την Ίπσουιτς εκτός έδρας.

Η ομάδα του Ουνάι Έμερι είδε τους νεοφώτιστους να προηγούνται νωρίς στο ματς, κατάφερε να φέρει «τούμπα» την αναμέτρηση και να προηγηγθεί με 2-1, όμως η Ίπσουιτς την χτύπησε στην κόντρα και ισοφάρισε σε 2-2, παίρνοντας τον βαθμό, σταματώντας παράλληλα το σερί των 6 νικών της Άστον Βίλα.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους γηπεδούχους ο Λίαμ Ντελάπ που πέτυχε και τα δύο γκολ της ομάδας του. Ρότζερς και Γουότκινς τα γκολ της Βίλα.

Οι γηπεδούχοι έδειξαν από το ξεκίνημα του αγώνα ότι δεν θα είναι εύκολος αντίπαλος για τη Βίλα, μπαίνοντας δυνατά στο ματς. Μόλις στο 8ο λεπτό ο Ντελάπ έβαλε μπροστά στο σκορ την ομάδα του, όμως η απάντηση για τους φιλοξενούμενους ήταν άμεση. Αρχικά οι «Χωριάτες» ισοφάρισαν στο 15′ με τον Ρότζερς και έκαναν την ολική ανατροπή με τον Όλι Γουίτκινς στο 32ο λεπτό.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Ίπσουιτς βρήκε χώρο στην κόντρα και σε μία αντεπίθεση ο Ντελάπ σκόραρε ξανά με όμορφη ενέργεια από τα αριστερά, αδειάζοντας πρώτα τον Ντιέγκο Κάρλος, για να στείλει την μπάλα στην απέναντι γωνία του Μαρτίνες. Οι φιλοξενούμενοι πίεσαν για το γκολ της νίκης, αλλά αυτό δεν ήρθε ποτέ, με το 2-2 να μένει μέχρι το τέλος.

Ίπσουιτς: Μούριτς, Τουανζέμπε, Ο’Σέι, Γκριβς, Ντέιβις, Μόρσι (90+1′ Λουόνγκο), Φίλιπς (69’ Μπερνς), Ογκμπένε (69’ Τέιλορ), Χάτσινσον, Κλαρκ (90+1′ Χερστ), Ντέλαπ (90+1′ Σμόντιτς).

Άστον Βίλα: Μαρτίνες, Κονσά, Ντιέγκο Καρλος, Πάου Τόρες, Ντιν (84’ Μάατσεν), Τίλεμανς (85’ Μπάρκλει), Ονάνα, Ράμσεϊ, Ρότζερς (64’ Ντουράν), Μπέιλι (64’ Φίλοτζεν), Γουότκινς (85’ Μπουενδιά)

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 6ης αγωνιστικής

Νιουκάστλ – Μάντσεστερ Σίτι 1-1
Άρσεναλ – Λέστερ 4-2
Έβερτον – Κρίσταλ Πάλας 2-1
Μπρέντφορντ – Γουέστ Χαμ 1-1
Νότιγχαμ- Φούλαμ 0-1
Τσέλσι – Μπράιτον 4-2
Γούλβς – Λίβερπουλ 1-2
Ίπσουιτς – Άστον Βίλα 2-2
29/09 18:30 Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Τότεναμ
29/09 22:00 Μπόρνμουθ – Σαουθάμπτον