Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Οι… παλιοσειρές και η κυριαρχία του Πετρούσεφ

Οι… παλιοσειρές και η κυριαρχία του Πετρούσεφ

Η «τριάδα» του Ολυμπιακού Ντόρσεϊ, Βεζένκοφ και Πετρούσεφ ήταν όλα τα λεφτά για την ομάδα του λιμανιού «φορτώνοντας» το πράσινο καλάθι

Ο Ολυμπιακός πήρε την πρώτη κούπα της χρονιάς, επικρατώντας του Παναθηναϊκού στον τελικό του Super Cup κι ένα τρόπαιο έχει πάντα την αξία του. Ειδικά όταν στον τελικό κοντράρονται «ερυθρόλευκοι» και «πράσινοι».

Είναι λοιπόν σημαντικό για τους πειραιώτες ότι πήραν τη νίκη σε αυτή την πρώτη κόντρα τους με τον Παναθηναϊκό αλλά η σεζόν μόλις άρχισε κι έχουμε να δούμε πολλά στη διάρκεια της χρονιάς.

Αυτό όμως που έχει ιδιαίτερη σημασία για τον Ολυμπιακό και φανερώνει πολλά για την δυναμική που έχουν την φετινή χρονιά οι πειραιώτες, είναι ότι νίκησαν χωρίς Φαλ, Μιλουτίνοφ, ΜακΚίσικ αλλά και τον Έβανς καθώς κι αυτός είναι στο ρόστερ της ομάδας του λιμανιού.

Κι εκτός από μια νίκη που δίνει ένα τρόπαιο ήταν και μια νίκη που δίνει καλή ψυχολογία στον Ολυμπιακό για την συνέχεια αλλά και ηρεμία για να συνεχίσουν το «χτίσιμο» ο Μπαρτζώκας και οι παίκτες του.

Εστιάζοντας στους παράγοντες που έκριναν το παιχνίδι θα πρέπει να γίνει ιδιαίτερη μνεία σε δύο «παλιοσειρές» του Ολυμπιακού οι οποίοι επέστρεψαν το φετινό καλοκαίρι στον Πειραιά.

Ο λόγος για τον Τάιλερ Ντόρσεϊ και τον Σάσα Βεζένκοφ, οι οποίοι έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στη νίκη των «ερυθρόλευκων», καθώς ήταν και οι δύο πρώτοι σκόρερ για την ομάδα του λιμανιού.

Το κυριότερο όμως είναι ότι οι δύο παίκτες έβαλαν μεγάλα σουτ τριών πόντων (στο πρώτο δεκάλεπτο ο Ντόρσεϊ είχε 4/5 και στο δεύτερο ο Βεζένκοφ), ένα στοιχείο του παιχνιδιού που έλλειψε πέρυσι από τους πειραιώτες.

Η αλήθεια είναι ότι όχι μόνο έλλειψε αλλά το πλήρωσε πολύ ακριβά ο Ολυμπιακός.

Δεν ήταν όμως μόνο αυτοί οι δύο που επέστρεψαν κι έκαναν την διαφορά για τους «ερυθρόλευκους». Αναφερθήκαμε στον πρόλογο στις απουσίες Φαλ και Μιλουτίνοφ αλλά ο Μπαρτζώκας είδε τον Πετρούσεφ να είναι παλικάρι και να κάνει την διαφορά.

Έδωσε πολλές «μάχες» στις δύο ρακέτες ο Σέρβος και αν μη τι άλλο ήταν από τους «πύργους» πάνω στους οποίους «έχτισε» το πλάνο του ο Μπαρτζώκας.

Κι εδώ θα πρέπει να επισημανθεί ότι ο Ολυμπιακός έπαιξε χωρίς Φαλ και Μιλουτίνοφ αλλά Πετρούσεφ και Ράιτ νίκησαν κατά κράτος τους ψηλούς του Παναθηναϊκού.

Οι δύο «ερυθρόλευκοι» είχαν 27 πόντους και 14 ριμπάουντ ενώ από την πλευρά του «τριφυλλιού» πάλεψε μόνο ο Λεσόρ που είχε 11 πόντους και οκτώ ριμπάουντ, ενώ ο Γιούρτσεβεν είχε μόλις δύο πόντους και δύο ριμπάουντ, σύνολο δηλαδή 13 πόντοι και δέκα ριμπάουντ.

Η διαφορά είναι αναμφίβολα τεράστια, με τον Ολυμπιακό να κερδίζει πολλά από τους δύο ψηλούς του ενώ σίγουρα ο Αταμάν περίμενε περισσότερα από τον Γιούρτσεβεν.

Χρήζει μάλιστα ιδιαίτερης μνείας ότι ο Πετρούσεφ πήρε πάνω του τον Ολυμπιακό σ’ ένα πολύ δύσκολο σημείο του παιχνιδιού (στην τρίτη περίοδο) εκεί που οι «ερυθρόλευκοι» είχαν θέματα στην επίθεση καθώς δεν έβρισκαν εύκολα σκορ από άλλους παίκτες.

Ο Σέρβος σέντερ όμως ήταν εκεί (όπως ήταν παρών και στον ημιτελικό με το Περιστέρι) και έδωσε πολύτιμα καλάθια στην ομάδα του.

Η συνέχεια όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό αναμένεται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και για τις δύο ομάδες.

Φωτιά στη Μέση Ανατολή

Ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στο λιμάνι, το αεροδρόμιο και υποδομές της Υεμένης

Αεροπορικές επιδρομές πραγματοποίησε το Ισραήλ στο λιμάνι, το αεροδρόμιο και τους σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής της Χοντέιντα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2024