Ο Ολυμπιακός επέστρεψε στις νίκες στο πρωτάθλημα επικρατώντας του Ατρόμητου με 2-0, σ’ ένα ματς που ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ δοκίμασε πολλές αλλαγές σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια των «ερυθρόλευκων».

Κι αυτό που πρέπει να επισημανθεί είναι ότι ο Ισπανός τεχνικός της ομάδας του Πειραιά είχε αρκετούς λόγους για να αισθάνεται ικανοποιημένος.

Τόσο σε ότι αφορά την ατομική απόδοση κάποιων παικτών όσο και από την γενική εικόνα των πειραιωτών στο ματς.

Αυτό πάντως από το οποίο πρέπει να ξεκινήσει κάποιος σχολιάζοντας το σημερινό παιχνίδι, είναι αναμφίβολα η εξαιρετική εικόνα του Ροντινέι.

Ο Βραζιλιάνος μπακ, έπαιξε στο δεξί άκρο της επίθεσης καλύπτοντας έτσι την απουσία του τραυματία Ζέλσον και τα έκανε όλα.

Ήταν με διαφορά ο κορυφαίος παίκτης του Ολυμπιακού στην αναμέτρηση και έδωσε συνέχεια στην πολύ καλή εμφάνιση που είχε κάνει και στην Γαλλία απέναντι στην Λιόν.

Ο Ροντινέι ήταν αυτός που έκανε την διαφορά για τους «ερυθρόλευκους» από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό του αγώνα και δικαιολογημένα γνώρισε την αποθέωση στο φινάλε της αναμέτρησης.

Πέτυχε γκολ, είχε δοκάρι και από τα δικά του πόδια ξεκίνησαν πολλές επιθετικές προσπάθειες της ομάδας του λιμανιού.

Αναμφίβολα ο Μεντιλίμπαρ δικαιώθηκε που επέλεξε το συγκεκριμένο σχήμα, να βάλει δηλαδή τον Κοστίνια μπακ και τον Ροντινέι μπροστά του, για να καλύψει το κενό του Ζέλσον.

Και δεν ήταν φυσικά μόνο ο Ροντινέι από δεξιά καθώς και ο Πορτογάλος μπακ, θύμισε σε όλους για ποιο λόγο ψηφίστηκε πέρυσι κορυφαίος δεξιός αμυντικός στο πορτογαλικό πρωτάθλημα.

Ο Κοστίνια έκανε καλό ματς και έπαιξε σημαντικό ρόλο και στην επιθετική ανάπτυξη της ομάδας του.

Είχε πολλά ανεβάσματα, συνεργάστηκε καλά με τον Ροντινέι ενώ θα πρέπει να επισημανθεί ότι είχε ένα καλό σουτ που «έβγαλε» ο Χουτεσιώτης κι ένα οριζόντιο δοκάρι σε σέντρα σουτ.

Ήταν δίχως άλλο μια «γεμάτη» εμφάνιση από τον Πορτογάλο αμυντικό, ο οποίος έδειξε ότι ο «Μέντι» μπορεί να βασιστεί πάνω του.

Πάμε όμως τώρα και στον Μουζακίτη, τον οποί ο εμπιστεύτηκε ο προπονητής του Ολυμπιακού στο σημερινό ματς.

Ο Μεντιλίμπαρ έδωσε θέση βασικού στον 17χρονο μέσο και ο «Μούζα» κατάφερε να κερδίσει τις εντυπώσεις.

Ήταν ένα καλό παιχνίδι από τον νεαρό μεσοεπιθετικό, σ’ ένα ματς μάλιστα που υπήρχε πίεση για νίκη των «ερυθρόλευκων».

Ο Μουζακίτης ανταποκρίθηκε καλά στις απαιτήσεις του αγώνα και η πάσα του στο δεύτερο γκολ του Ολυμπιακού ήταν εξαιρετική του ταλέντου του.

Ο 17χρονος μέσος του Ολυμπιακού είδε πριν πασάρει την κίνηση του Ελ Κααμπί και πάσαρε χωρίς να χάσει χρόνο, στην «πλάτη» της άμυνας του Ατρόμητου.

Ο Μουζακίτης έχει την «έξυπνη» μεταβίβαση, έχει την «γλυκιά» πάσα και το είχαμε δει στα φιλικά του καλοκαιριού. Σήμερα το είδαμε και σ’ επίσημο ματς με τον νεαρό άσο των «ερυθρόλευκων» να βγάζει μια εξαιρετική πάσα στον Ελ Κααμπί.

Η νίκη ήταν σημαντική για τους «ερυθρόλευκους», καθώς ο Ολυμπιακός πάει τώρα με καλύτερη ψυχολογία για να παίξει το μεγάλο παιχνίδι με την Μπράγκα στο Γιουρόπα Λιγκ.

Όπως επίσης ήταν μεγάλη υπόθεση για τον Ελ Κααμπί το γκολ που πέτυχε, με μια προσπάθεια στην οποία δεν μας έχει συνηθίσει ο Μαροκινός.

Συνήθως ο Ελ Κααμπί «εκτελεί» με την μία αλλά αυτή την φορά έκανε ωραία προσποίηση για ν’ αποφύγει το μαρκάρισμα του αμυντικού και εξαιρετικό πλασέ για να «κλειδώσει» το ματς με το δεύτερο γκολ.