Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Ανεμοστρόβιλος κατηγορίας 3 χτύπησε την Βόρεια Καρολίνα εν μέσω του τυφώνα Helene

ΗΠΑ: Ανεμοστρόβιλος κατηγορίας 3 χτύπησε την Βόρεια Καρολίνα εν μέσω του τυφώνα Helene

Ανεμοστρόβιλος με ταχύτητες ανέμου μεγαλύτερες των 225-250 χμλ/ώρα χτύπησε την Βόρεια Καρολίνα αφήνοντας πίσω του τουλάχιστον 15 τραυματίες.

Ο τυφώνας πιστεύεται ότι παρήγαγε αρκετούς ανεμοστρόβιλους, με τους περισσότερους να σημειώνονται στην Bόρεια και Νότια Καρολίνα. Σύμφωνα με το Κέντρο Πρόβλεψης Καταιγίδων, έλαβε αρχικές αναφορές για περισσότερους από δώδεκα ανεμοστρόβιλους στις ζώνες που σχετίζονται με τον τυφώνα Helen.

Ένας ανεμοστρόβιλος που βρισκόταν στο έδαφος μόλςι για 500 μέτρα, κατέστρεψε οχήματα και προκάλεσε σοβαρές ζημιές σε κτίρια σε μια κοινότητα της Βόρειας Καρολίνας κατά μήκος του I-95 την Παρασκευή. Το γραφείο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας στο Ράλεϊ ανέφερε ότι ο ανεμοστρόβιλος σημειώθηκε γύρω στη 1:30 μ.μ. και εκτιμάται ότι είχε ανέμους ταχύτητας έως και 250 χλμ/ώρα όταν πέρασε από την πόλη Ρόκι Μάουντ.

«Αν και η διαδρομή του ήταν σύντομη, οι ζημιές ήταν έντονες, καθώς όλοι οι εξωτερικοί τοίχοισε ένα συνεργείο αυτοκινήτων εκτός από έναν κατέρρευσαν, ενώ ένα άλλο κοντινό κτίριο από τούβλα ισοπεδώθηκε πλήρως, χωρίς να μείνει κανένας τοίχος όρθιος.

Πολλά από τα γύρω κτίρια υπέστησαν ζημιές από τούβλα και μπλοκ τοιχοποιίας που σηκώθηκαν και ρίχτηκαν στους τοίχους και τα παράθυρα των κοντινών κτιρίων. Δεκάδες οχήματα, συμπεριλαμβανομένων πολλών μεγάλων φορτηγών, σηκώθηκαν και εκσφενδονίστηκαν», δήλωσαν οι μετεωρολόγοι του NWS. Μετά το συμβάν, επιβεβαιώθηκε ότι 15 άνθρωποι τραυματίστηκαν, με τουλάχιστον τέσσερις να φέρουν σοβαρά τραύματα και να νοσηλεύονται σε τοπικό ιατρικό κέντρο.


Πλημμύρες σε όλες τις νοτιοανατολικές πολιτείες των ΗΠΑ, αναμένεται αύξηση του αριθμού των νεκρών

Η υπερκυψέλη που δημιούργησε τον ανεμοστρόβιλο σχετίζεται με τα υπολείμματα του τυφώνα Ελένη, ο οποίος έφτασε στην ξηρά κατά μήκος του Big Bend της Φλόριντα την Πέμπτη ως κατηγορία 4.

Οι περισσότερες θεάσεις ανεμοστρόβιλων από τη Helene σημειώθηκαν στην Καρολίνα, όπου εκδόθηκαν δεκάδες προειδοποιήσεις κατά τη διάρκεια της εργάσιμης εβδομάδας, καθώς οι ζώνες περιστρέφονταν γύρω από τον τυφώνα. Σύμφωνα με τις έρευνες ζημιών, ο ισχυρότερος ανεμοστρόβιλος από τον τυφώνα ήταν αυτός που έπληξε το Rocky Mount, καθώς προσδιορίστηκε ως έντασης EF3 (με κλίμακα EF1-EF5) στην ενισχυμένη κλίμακα Fujita.

Μετά τον ανεμοστρόβιλο, ο δήμαρχος του Rocky Mount κήρυξε τοπική κατάσταση έκτακτης ανάγκης και δεσμεύτηκε να ανοικοδομήσει μετά την καταστροφή.

Τυφώνας, πλημμύρες, ανεμοστρόβιλοι

Οι διατηρούμενοι άνεμοι του τυφώνα εκτιμήθηκαν από αεροσκάφη ότι ήταν λίγο παραπάνω από 225 χλμ/ώρα, αλλά λόγω της ταχύτητας προώθησης του κυκλώνα, προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές από την κομητεία Sunshine μέχρι τις κοιλάδες του Τενεσί και του Οχάιο. Το Κέντρο Πρόβλεψης Καταιγίδων έλαβε αρχικές αναφορές για περισσότερους από δώδεκα ανεμοστρόβιλους, οι οποίοι είναι συνηθισμένοι κατά τη διάρκεια της προσγείωσης κυκλώνων κατά μήκος της ακτής του Κόλπου.

Εκτός από τους ανεμοστρόβιλους, οι πλημμύρες κρίθηκαν καταστροφικές στα δυτικά τμήματα της Πολιτείας Tar Heel. Ο συνδυασμός μέτρων νερού, κατολισθήσεων και άλλων συντριμμιών προκάλεσε σημαντικές ζημιές στις υποδομές, συμπεριλαμβανομένου της διαπολιτειακής εθνικής οδού 40 γύρω από τα σύνορα Βόρειας Καρολίνας-Τενεσί.

Ένα τμήμα ενός μεγάλου διαπολιτειακού δρόμου υπέστη καθίζηση κατά τη διάρκεια των καταστροφικών πλημμυρών, με τους αξιωματούχους να μην είναι βέβαιο πότε θα ανοίξει ξανά ο αυτοκινητόδρομος. Τουλάχιστον 50 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της καταστροφής, αλλά οι κυβερνήτες τουλάχιστον δύο νότιων πολιτειών προειδοποιούν ότι ο αριθμός των ζημιών θα αυξηθεί τις επόμενες ημέρες σε πολλά δισεκατομμύρια δολάρια.

Φωτιά στη Μέση Ανατολή

Νετανιάχου: Η δολοφονία Νασράλα αλλάζει τις ισορροπίες - Δεν υπάρχει μέρος που να μη φτάνει το χέρι του Ισραήλ

Ως απαραίτητο βήμα για να υλοποιηθούν οι στόχοι του Ισραήλ περιέγραψε ο Νετανιάχου τη δολοφονία του Χασάν Νασράλα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2024