Το Ιράν κάλεσε σήμερα σε έκτακτη συνεδρίαση το Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη δολοφονία του αρχηγού τής Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στον Λίβανο, σύμφωνα με επιστολή προς το Συμβούλιο, που εστάλη στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Στην επιστολή, ο απεσταλμένος του Ιράν στον ΟΗΕ Αμίρ Σαγιέντ Ιραβανί κάλεσε το Συμβούλιο «να λάβει άμεση και αποφασιστική δράση για να σταματήσει τη συνεχιζόμενη επιθετικότητα του Ισραήλ και να αποτρέψει… από το να σύρει την περιοχή σε πόλεμο πλήρους κλίμακας».

Που οφείλεται η έκτακτη σύγκλιση του Συμβουλείο Ασφαλείας του ΟΗΕ

Ο αναπληρωτής διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν, Αμπάς Νιφορουσάν, σκοτώθηκε στα ισραηλινά πλήγματα που εξαπέλυσε το Ισραήλ στη Βηρυτό χθες, Παρασκευή, μετέδωσαν ιρανικά μέσα ενημέρωσης, χωρίς να δίνουν περισσότερες λεπτομέρειες.

Η Χεζμπολάχ επιβεβαίωσε νωρίτερα ότι ο ηγέτης της Χασάν Νασράλα είναι νεκρός από ισραηλινά πυρά και δήλωσε ότι θα συνεχίσει να μάχεται απέναντι στο Ισραήλ για συμπαράσταση στους Παλαιστίνιους και προς υπεράσπιση του Λιβάνου.

Το Ιράν δήλωσε σήμερα πως «η γραμμή του Χασάν Νασράλα θα συνεχιστεί».

«Η ένδοξη γραμμή του ηγέτη της αντίστασης, Χασάν Νασράλα, θα συνεχιστεί και ο ιερός σκοπός του θα πραγματοποιηθεί με την απελευθέρωση της Κοντς (Ιερουσαλήμ), δήλωσε ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών Νασέρ Καναανί, σε μήνυμα που αναρτήθηκε στην πλατφόρμα X.

Εν τω μεταξύ ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ έχει μεταφερθεί σε ασφαλή τοποθεσία μέσα στη χώρα με αυξημένα μέτρα ασφαλείας να έχουν ληφθεί επί τόπου, δήλωσαν στο Reuters δύο περιφερειακοί αξιωματούχοι που ενημερώθηκαν από την Τεχεράνη.