Ερωτηθείς από δημοσιογράφους εάν θεωρεί πως είναι αναπόφευκτη η χερσαία εισβολή του ισραηλινού στρατού στον Λίβανο, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν απηύθυνε έκκληση για κατάπαυση του πυρός. «Είναι ώρα για κατάπαυση του πυρός» είπε ο Μπάιντεν σε δημοσιογράφους στη Ρεχόμποθ Μπιτς του Ντέλαγουερ.

Διαδηλώσεις σε όλο τον κόσμο ακολούθησαν την δολοφονία Νασράλα

Σε ερώτηση εάν οι ΗΠΑ θα απαντούσαν σε ενδεχόμενες πυραυλικές επιθέσεις εναντίον αμερικανικών πολεμικών πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα. Ο αμερικανός πρόεδρος διαβεβαίωσε πως γίνονται οι απαραίτητες ενέργειες.

Η ερώτηση και η απάντηση αφορούσαν πυραύλους των Χούθι κατά τριών αμερικών καταδρομικών που «απαντήθηκαν» άμεσα με αεροπορική επιδρομή των ΗΠΑ στην Υεμένη.

Οι ΗΠΑ καλύπτουν το Ισραήλ από κάθε εχθρό

Νωρίτερα ο Αμερικανός πρόεδρος είχε δηλώσει ότι «Ο Χασάν Νασράλα και η τρομοκρατική ομάδα της οποίας ηγείτο, η Χεζμπολάχ, ήταν υπεύθυνοι για τη δολοφονία εκατοντάδων Αμερικανών κατά τη διάρκεια τεσσάρων δεκαετιών τρομοκρατίας. Ο θάνατός του από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή είναι ένα μέτρο δικαιοσύνης για τα πολλά θύματά του, συμπεριλαμβανομένων χιλιάδων Αμερικανών, Ισραηλινών και Λιβανέζων πολιτών».

Για να συνεχίσει λέγοντας ότι «Οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν πλήρως το δικαίωμα του Ισραήλ να υπερασπιστεί τον εαυτό του κατά της Χεζμπολάχ, της Χαμάς, των Χούθι και κάθε άλλης τρομοκρατικής ομάδας που υποστηρίζεται από το Ιράν. Μόλις χθες, έδωσα εντολή στον Υπουργό Άμυνας μου να ενισχύσει περαιτέρω την αμυντική στάση των αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων στην περιοχή της Μέσης Ανατολής για την αποτροπή της επιθετικότητας και τη μείωση του κινδύνου ενός ευρύτερου περιφερειακού πολέμου».

Πηγές: Λευκός Οίκος, ΑΠΕ