Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Υεμένη: Αγνοείται ο εκπρόσωπος Τύπου των Χούθι – Ταξίδευε με ελικόπτερο στο Ιράν

Υεμένη: Αγνοείται ο εκπρόσωπος Τύπου των Χούθι – Ταξίδευε με ελικόπτερο στο Ιράν

Το Κανάλι 14 του Ισραήλ κάνει λόγο πως το ελικόπτερο κατέπεσε στο Δυτικό Ιράν.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της οργάνωσης Ανσάρ Αλλάχ -γνωστοί και ως Χούθι- αγνοείται μαζί με Ιρανούς και Γιεμενίτες αξιωματούχους. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ταξίδευαν στην Τεχεράνη για σύσκεψη. Μετά την πτώση του ελικοπτέρου που μετέφερε τον πρόεδρο Ραΐσι και τον υπουργό Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ-Αμπντολαχιάν, όλοι κάνουν λόγο για δολοφονία από το Ισραήλ.

Οι Χούθι έχουν προσφέρει την στήριξή τους στην διάθεση της Χεζμπολάχ.

Ο Μοχάμεντ Αμπντούλ Σαλάμ είναι ο επικεφαλής της διαπραγματευτικής αντιπροσωπείας της Σαναά. Τα μέλη της Ανσάρ Αλλάχ έχουν τον έλεγχο της Υεμένης με το 80% του πληθυσμού και άνω του 1/4 των εδαφών. Χθες ο εκπρόσωπος Τύπου δήλωσε πως «Αυτή η ισραηλινή επίθεση ενισχύει τον ρόλο αρχών της Υεμένης απέναντι στην Παλαιστίνη και τη Γάζα και αυτό που ο λαός επιβεβαιώνει ότι δεν θα εγκαταλείψει τη Γάζα και τον Λίβανο».

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο πως στο ελικόπτερο επέβαινε και ανώτερος αξιωματούχος του Σώματος Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης (IRGC). Λανθασμένα ο εκπρόσωπος Τύπου παρουσιάζεται από τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης ως ο Ταξίαρχος Γιαχία Σαρί(α), δηλαδή με φωτογραφία του στρατιωτικού εκπροσώπου Τύπου των Χούθι. Η είδηση δεν έχει επιβεβαιωθεί από μέσα ενημέρωσης της Υεμένης ή του Ιράν, ενώ δεν υπάρχει επίσημη αναφορά από τον Ισραηλινό στρατό.

Ο ταξίαρχος Γιαχία Σαρί είχε αναφέρει πως οι Χούθι αποπειράθηκαν να σκοτώσουν τον Μπενιαμίν Νετανιάχου με πύραυλο Palestine 2, όπως επέστρεφε από τη Νέα Υόρκη.

Τι δήλωσε χθες ο Μοχάμεντ Αμπντούλ Σαλάμ

Εξήρε τον Νασράλα ως έναν «γενναίο μουτζαχεντίν» που έχει λίγους ομοίους του στη σύγχρονη ιστορία, προσθέτοντας ότι ο Νασράλα πέτυχε την πολυπόθητη επιθυμία του – το μαρτύριο – μετά από δεκαετίες ηγεσίας στην αντίσταση.

Ο Αμπντούλ Σαλάμ τόνισε ότι υπό τη σοφή ηγεσία του Νασράλα, το Ισραήλ και οι σύμμαχοί του αντιμετώπισαν διαδοχικές ήττες και ορκίστηκε ότι το αίμα του Nasrallah θα γίνει «κατάρα» που θα στοιχειώνει τη σιωνιστική οντότητα μέχρι την τελική καταστροφή της.

Παρατήρησε ότι ο θάνατος του Νασράλα δεν θα αποδυναμώσει την αποφασιστικότητα των συντρόφων του, αλλά αντίθετα θα χρησιμεύσει για να ενισχύσει την αποφασιστικότητά τους να συνεχίσουν το δρόμο της αντίστασης και του τζιχάντ μέχρι να επιτευχθεί η τελική νίκη.

Φωτιά στη Μέση Ανατολή

Θα μιλήσω στον Νετανιάχου - Πρέπει να αποφευχθεί ένας ολοκληρωτικός πόλεμος λέει ο Μπάιντεν

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ είπε πως θα μιλήσει με τον Νετανιάχου σχετικά με τις επιθέσεις του Ισραήλ στον Λίβανο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2024