Εθνική Τράπεζα – Bloomberg: Η Ελλάδα μπορεί να αντλήσει έως και €727,2 εκατ. από την πώληση του 10%
Το εύρος τιμών για τη συμφωνία έχει οριστεί από 7,30 έως 7,95 ευρώ για την Εθνική Τράπεζα, σύμφωνα ανακοίνωση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας
- Τικ τοκ, τικ τοκ: «Ρολόι του θανάτου» υπολογίζει πότε θα πεθάνουμε
- Το Διεθνές Απολυτήριο IB εισάγεται στη δημόσια εκπαίδευση – Πότε ξεκινάει η πιλοτική εφαρμογή του
- «Maestro» στο MEGA: Πρωτιά για την πρεμιέρα της αγαπημένης δραματικής σειράς
- Και νέο δικαστικό μπλόκο στην αστρονομική αμοιβή που απαιτεί ο Μασκ από την Tesla
Στη διάθεση του 10% της Εθνικής Τράπεζας προχωρά το ελληνικό δημόσιο, ως μέρος μιας προσπάθειας ιδιωτικοποίησης του κλάδου, σύμφωνα με το Bloomberg.
Το εύρος τιμών για τη συμφωνία έχει οριστεί από 7,30 έως 7,95 ευρώ, σύμφωνα με το Ελληνικό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας – ένα ταμείο ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών που δημιουργήθηκε κατά την διάρκεια των προγραμμάτων διάσωσης της Ελλάδας.
«Η Ελλάδα μπορεί να αντλήσει έως και €727,2 εκατ. από την πώληση του 10% της Εθνικής»
Το ανώτερο άκρο των τιμών είναι υψηλότερο από το κλείσιμο της Παρασκευής, στα 7,84 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να συγκεντρώσει έως και 727,2 εκατ. ευρώ από την πώληση, σύμφωνα με το Bloomberg.
Εθνική Τράπεζα: Τα βιβλία προσφορών
Τα βιβλία αναμένεται να κλείσουν την Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου, σηματοδοτώντας το τέλος ενός κύκλου κρατικών πωλήσεων προκειμένου το ελληνικό δημόσιο να αποχωρήσει πλήρως από την Eurobank, την Alpha Bank και την Τράπεζα Πειραιώς. Τον περασμένο Νοέμβριο το ΤΧΣ πούλησε επίσης μερίδιο 22% στην Εθνική Τράπεζα αντλώντας 1,06 δισ. ευρώ. Ωστόσο, το κράτος θα διατηρήσει ποσοστό 8,4% στην Εθνική Τράπεζα.
Η ελληνική οικονομία ξεπερνά με τις επιδόσεις των περισσότερων ευρωπαϊκών ομολόγων της, υπενθυμίζει επίσης το Bloomberg. Πέρυσι η χώρα ανέκτησε το καθεστώς επενδυτικής βαθμίδας που είχε χάσει το 2010 όταν ξεκίνησε η κρίση χρέους της. Ως αποτέλεσμα της κρίσης, οι τράπεζες έμειναν με ένα τεράστιο σωρό προβληματικών δανείων, αλλά τώρα ο δείκτης των μη εξυπηρετούμενων δανείων έχει πλησιάσει τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.
Σε μια περαιτέρω ένδειξη σταδιακής επιστροφής στην κανονικότητα, επετράπη και στις ελληνικές τράπεζες φέτος να πληρώσουν μερίσματα για πρώτη φορά από το 2008.
Πηγή: ΟΤ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις