Τρίτη 01 Οκτωβρίου 2024
weather-icon 21o
«Διαβάστε» γρήγορα τον άνθρωπο που έχετε απέναντί σας – Είναι διπρόσωπος;

«Διαβάστε» γρήγορα τον άνθρωπο που έχετε απέναντί σας – Είναι διπρόσωπος;

Έξι σημάδια για να καταλάβετε αμέσως τι «καπνό φουμάρει» ο νέος σας φίλος, σύντροφος ή και συνάδελφος

Όλοι λίγο πολύ έχουν συναντήσει ανθρώπους που… άλλα λένε και άλλα κάνουν. Πολλοί κάνουν παρέα με ανθρώπους που στην πραγματικότητα δεν συμπαθούν και κάνουν πράγματα που στην πραγματικότητα δεν θέλουν να τα κάνουν. Πρόκειται για μια τακτική ορισμένων ανθρώπων, γνωστή σε όλους ως διπροσωπία.

Αρκετοί γύρω μας είναι διπρόσωποι, άλλα λένε και στο τέλος πράττουν διαφορετικά πράγματα, με αποτέλεσμα να φτάνεις να μην ξέρεις πραγματικά τι να περιμένεις από αυτούς.

Εύστοχα λοιπόν θα αναρωτηθεί κανείς «γιατί να μπει κάποιος στη διαδικασία να δώσει μια διαφορετική εικόνα στον άλλο από εκείνη που πραγματικά ισχύει;».

Ίσως να θέλει να αποφύγει τους τσακωμούς και τις φασαρίες ή μπορεί να μην θέλει να χαλάσει κάποιες σχέσεις ή να θέλει να είναι αρεστός στους άλλους. Λόγοι που ενδεχομένως να μην μάθουμε ποτέ. Αλλά ό,τι κι αν ισχύει, το μόνο σίγουρο είναι ότι στο τέλος η αλήθεια θα αποκαλυφθεί. Κάποια στιγμή θα καταλάβουμε αν κάποιος είναι αληθινός ή είναι διπρόσωπος.

Και για να είστε ένα βήμα πιο μπροστά από τους διπρόσωπους ανθρώπους, ορίστες έξι σημάδια για να καταλάβεις από την πρώτη στιγμή με ποιον έχεις να κάνεις.

Τα 6 σημάδια για να «ανιχνεύσετε» την διπροσωπία

#1 Κουτσομπολιό

Ένα σίγουρο σημάδι ενός διπρόσωπου τύπου, είναι το κουτσομπολιό. Μιλούν αρνητικά για τους άλλους- και θέλουν να μάθουν πληροφορίες όταν οι εμπλεκόμενοι δεν είναι κοντά. Αλλά στη συνέχεια θα χαμογελάσουν και θα είναι φιλικοί με τους ίδιους ανθρώπους όταν τους δουν μπροστά τους. Αυτή η συμπεριφορά όχι μόνο προδίδει την εμπιστοσύνη όσων συζητούνται, αλλά εγείρει επίσης ερωτήματα σχετικά με το τι μπορεί να λέει ο κουτσομπόλης για εσάς όταν δεν είστε παρόντες.

#2 Συμπεριφορά χαμαιλέοντα, αλλάζει διαρκώς

Ένα άτομο που είναι αληθινό και ειλικρινές θα κινηθεί συνήθως με τον ίδιο τρόπο, ανεξάρτητα από το με ποιον μιλάει. Ένα άτομο με δύο πρόσωπα, από την άλλη πλευρά, μπορεί να αλλάξει τη γνώμη ή τη συμπεριφορά του για να… ταιριάζει με διαφορετικές κοινωνικές ομάδες ή για να χειραγωγήσει τους άλλους πιο εύκολα. Είναι ένας εύκολος τρόπος για να πείσουν κάποιον ότι είναι φίλοι. Αυτή η ικανότητα μοιάζει με χαμαιλέοντα. Προσαρμόζουν την προσωπικότητά τους για να κάνει δύσκολο να διακρίνουμε την αληθινή φύση και τις προθέσεις τους.

#3 Υπερβολικά φιλικοί… στην αρχή

Υπάρχει μια… κατάλληλη ποσότητα φιλικότητας όταν γνωρίζεις κάποιον. Κάποια άτομα που φαίνονται γοητευτικά ή πολύ φιλικά μπορεί να προσπαθούν να κερδίσουν την εμπιστοσύνη σας γρήγορα για να την εκμεταλλευτούν αργότερα. Να είστε επιφυλακτικοί με οποιονδήποτε φαίνεται να προσπαθεί πολύ σκληρά για να είναι φιλικός πολύ γρήγορα. Θυμηθείτε, οι γνήσιες σχέσεις συνήθως αναπτύσσονται σταδιακά, όχι εν ριπή οφθαλμού.

#4 Μόνο υποσχέσεις, χωρίς πράξεις

Ένα άτομο με δύο πρόσωπα συχνά παραβιάζει τον λόγο του ή αποτυγχάνει να τον ακολουθήσει. Μπορεί να συμφωνήσουν να κάνουν κάτι για να σας ευχαριστήσουν, αλλά δεν τηρούν τις υποσχέσεις τους. Το άτομο με δύο πρόσωπα θέλει τα εύσημα και θα συμφωνήσει με κάτι για να σας κάνει να νιώσετε ότι είναι χρήσιμο, αλλά εκεί τελειώνει… η δέσμευσή του. Αυτή η συμπεριφορά τελικά διαβρώνει κάθε εμπιστοσύνη που έχουν οι άλλοι για αυτούς.

#5 Πρώτα το συμφέρον τους

Οι διπρόσωποι άνθρωποι συχνά χτίζουν σχέσεις για προσωπικό όφελος. Είναι εκεί πραγματικά μόνο όταν θέλουν κάτι από εσάς. Αλλά όταν χρειάζεστε κάτι από αυτούς, δεν φαίνονται πουθενά. Ένα συνηθισμένο παράδειγμα είναι να σας χρησιμοποιούν ως προσωπικό θεραπευτή. Κάθε φορά που έχουν ένα πρόβλημα, σε ψάχνουν για να το «μεταφέρουν» πάνω σου, αναζητώντας συναισθηματική υποστήριξη. Αλλά όταν τους έχεις εσύ ανάγκη, είναι απασχολημένοι με άλλα θέματα.

#6 Αλλάζουν απόψεις… σαν τα πουκάμισα

Είναι δύσκολο να «χαρτογραφήσεις» τέτοια άτομα, γιατί δεν φαίνεται να έχουν συγκεκριμένες απόψεις. Αυτό τους καθιστά εγγενώς αναξιόπιστους. Δεν μπορείς να εμπιστευτείς κάποιον ότι είναι αληθινός μαζί σου, όταν δεν μπορεί καν να είναι αληθινός με τον εαυτό του. Μπορεί ακόμη και να ρωτήσουν πρώτα ποια είναι η γνώμη σας για να μπορέσουν να σας ‘καθρεφτίσουν’.

Φωτιά στη Μέση Ανατολή

«Πράσινο φως» από τον Λευκό Οίκο στο Ισραήλ για τον Λίβανο - «Καταλαβαίνουμε τον στρατηγικό στόχο»

Οι ΗΠΑ δηλώνουν ότι θέλουν κατάπαυση του πυρός, αλλά καταλαβαίνουν τις επιλογές του Ισραήλ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 01 Οκτωβρίου 2024