Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Sex Roulette: Το νέο challenge στο TikTok που «ικανοποιεί» άγνωστους άνδρες και καταστρέφει ανήλικα κορίτσια

Sex Roulette: Το νέο challenge στο TikTok που «ικανοποιεί» άγνωστους άνδρες και καταστρέφει ανήλικα κορίτσια

Το Sex Roulette είναι νέα διαδικτυακή δοκιμάσια που «επιβάλλει» σε κοπέλες να συνευρίσκονται ερωτικά με αγνώστους και να... χάνουν εάν μείνουν έγκυες, κολλήσουν σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα ή HIV

Μία νέα μόδα προωθείται τώρα μέσω του TikTok που εκθέτει τα ανήλικα κορίτσια σε σοβαρό κίνδυνο τόσο για την υγεία όσο και τη ζωή τους. Το τελευταίο διάστημα προωθείται έντονα το trend του «Sex Roulette», ένα νέο challenge που «προκαλεί» τα ανήλικα κορίτσια να συνευρεθούν ερωτικά με αγνώστους άνδρες σε αυτές και μάλιστα… χωρίς καμία προφύλαξη.

Και σε ποιες περιπτώσεις κερδίζουν ή χάνουν το challenge; Κερδίζουν εάν το κάνουν και όλα πάνε κάλα -με όποιο κόστος για την ψυχική τους υγεία- και χάνουν όταν αυτές μείνουν έγκυες, ή κολλήσουν σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα (ΣΜΝ), ακόμη και HIV.

Συχνά οι συμμετέχοντες επιλέγουν να υπάρχει ανάμεσά τους άτομο που είναι θετικό στον HIV, χωρίς όμως να γνωρίζουν ποιος είναι, για να εντείνουν τον κίνδυνο και την αίσθηση του ρίσκου

Και τι μπορεί να συμβεί έαν χάσουν το «στοίχημα»; Φυσικά και οι ίδιες είναι εκείνες που επωμίζονται το ρίσκο και τον κίνδυνο, αφού εάν για παράδειγμα μείνουν έγκυες (πράγμα πολύ πιθανό εάν κάνουν σεξ χωρίς προφυλάξεις) εκείνες θα είναι υπεύθυνες και μόνες τους θα πρέπει να βρουν τη λύση. Πράγμα «λογικό» εξάλλου, αφού… ο πατέρας θα είναι άγνωστος.

Έγκυος έξι μηνών 14χρονη στην Ιταλία

Σύμφωνα με τον ιστότοπο ilmessaggero.it η πιο πρόσφατη υπόθεση που συγκλονίζει την Ιταλία, είναι μια 14χρονη από τη Ρώμη, που εκμυστηρεύτηκε σε ψυχολόγο που έκανε σεμινάριο στο σχολείο της, πως είναι έξι μηνών έγκυος.

Η κοπέλα που προέρχεται από προβληματική οικογένεια υποστήριξε πως «δεν την ενδιαφέρει η εγκυμοσύνη», αλλά το γεγονός πως «έχασε» στο Sex Roulette και είναι «εκτός ομάδας».

Ειδικοί σχολιάζοντας το ζήτημα που έχει ανακύψει, τόνισαν την ανάγκη άμεσης παρέμβασης και ενημέρωσης των νέων, καθώς και της στήριξης από τις οικογένειές τους, για να προστατευθούν από την παραπλάνηση των κοινωνικών δικτύων και την αυτοκαταστροφική συμπεριφορά που πηγάζει από την ανάγκη ένταξης σε ομάδες και την αναζήτηση ακραίων εμπειριών.

Πώς οργανώνουν τα ερωτικά ραντεβού που εγκυμονούν ανεπανόρθωτους κινδύνους

Το «Sex Roulette» πρόκειται για μία νέα διαδικτυακή δοκιμασία που εξαπλώνεται ραγδαία στην Ιταλία και είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη. Δημοσίευμα της ιστοσελίδας lacitymag.it έγραψε ότι η πρόκληση διαδίδεται ραγδαία στο TikTok, ενώ έχουν δημιουργηθεί ειδικές συνομιλίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με ανήλικες που οργανώνουν τα ερωτικά ραντεβού τους.

Η δοκιμασία ξεκίνησε από κύκλους πλουσίων οικογενειών στο Βελιγράδι και εξαπλώθηκε γρήγορα σε Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο και πρόσφατα στην Ιταλία. Οι συμμετέχοντες οργανώνονται μέσω παράλληλων συνομιλιών στα social media και κανονίζουν τόπο και χρόνο για τις συναντήσεις, πάντα χωρίς τη χρήση προφυλακτικών.

Το «Sex Roulette» δεν περιορίζεται όμως μόνο στην εγκυμοσύνη ως αποτέλεσμα, αλλά οι συμμετέχοντες για να εντείνουν τον κίνδυνο και την αίσθηση του ρίσκου μπορεί να επιλέγουν να υπάρχει ανάμεσά τους άτομο που είναι θετικό στον HIV, χωρίς όμως να γνωρίζουν ποιος είναι, αυξάνοντας έτσι την επικινδυνότητα της πρόκλησης.

Η πρόκληση “Sex Roulette” δεν είναι το μόνο επικίνδυνο φαινόμενο. Προκλήσεις όπως το “Calippo Tour” και το “Chinotto Tour”, όπου ανήλικες ταξιδεύουν σε διάφορες περιοχές της Ιταλίας για να επιδοθούν σε πράξεις σεξουαλικής φύσης με αγνώστους, καταγράφονται και δημοσιεύονται σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, θέτοντας τους συμμετέχοντες σε κίνδυνο σωματικών και ψυχικών βλαβών.

Πρόκειται για μια επικίνδυνη τάση που εξαπλώνεται αθόρυβα στην Ευρώπη, θέτοντας σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία και την ασφάλεια πολλών ανηλίκων. Ξεκίνησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τα Βαλκάνια και έπειτα διαδόθηκε και σε άλλες χώρες της Ευρώπης, έχοντας ήδη προκαλέσει έντονη ανησυχία στους επαγγελματίες της προληπτικής ιατρικής, της ψυχολογίας και της εκπαίδευσης.

Φωτιά στη Μέση Ανατολή

Συνεδριάζει το Συμβούλιο Ασφαλείας του Ισραήλ - Θα αποφασίσει για τη χερσαία εισβολή στον Λίβανο;

Το Ισραήλ φαίνεται ότι ετοιμάζει χερσαία εισβολή στον Λίβανο - Τι δήλωσε Αμερικανός αξιωματούχος στο Reuters για τις θέσεις των ισραηλινών στρατευμάτων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2024