Αρκάς: Η «Καλημέρα» της Δευτέρας
Η «καλημέρα» του μας λέει και σήμερα ο Αρκάς με την Κιβωτό του Νώε και ένα ζευγάρι μυθικά πλάσματα.
Την καλημέρα του μας λέει και σήμερα ο Αρκάς με ένα σκίτσο.
Ο σκιτσογράφος επέλεξε να μοιραστεί τις ευχές του για την νέα εβδομάδα, σήμερα που είναι Δευτέρα, με την κιβωτό του Νώε.
Στο συγκεκριμένο σκίτσο, ο Νώε λέει σε δύο πήγασους: «Λυπάμαι, αλλά δεν μπορώ να σας δεχτώ! Εσείς είστε μυθολογικά όντα, πλάσματα της φαντασίας!». Στη συνέχεια το ζεύγος των μυθικών ζώων του απαντά: «Μίλησε ο ιστορικά τεκμηριωμένος!».
Ο Πήγασος
Ο Πήγασος ήταν το φτερωτό άλογο της Ελληνικής Μυθολογίας, για τον οποίο, αν και ο Όμηρος δεν τον αναφέρει, αναφέρεται σε διάφορες άλλες παραδόσεις όπως αυτή της Θεογονίας του Ησιόδου, του μύθου του Περσέα, στις παραδόσεις των Κορινθίων συσχετίζουν τον Πήγασο με την παράδοση του Βελεροφόντη και της Χίμαιρας, αλλά και σε μεταγενέστερους μύθους. Σε αυτούς ο Πήγασος αναφέρεται και ως άλογο της Ηούς στην οποία της τον πρόσφερε ως δώρο ο Ζεύς για να σέρνει το άρμα της ή θεωρείται ως άλογο των Μουσών που ιππεύουν οι ποιητές και πετούν μαζί του ψηλά στο καλλιτεχνικό στερέωμα.
Συμβολισμός
Γενικά ο Πήγασος συμβολίζει αλληγορικά το θαλάσσιο νέφος ως γιος του Ποσειδώνα και της Μέδουσας, όπως προκύπτει από το γενεαλογικό δέντρο του Χάους. Ο Πήγασος είναι αυτός που μεταφέρει τους κεραυνούς (του Δία) και που γίνονται αντιληπτοί στις καταιγίδες.
- Γκαρά: Ο ανασχηματισμός είναι ένα επικοινωνιακό παιχνίδι για να αλλάξει λίγο η ατζέντα
- Βινίσιους: Το προκλητικό μήνυμα του μετά την πρόκριση στο «Μετροπολιτάνο» (pics)
- Ουκρανία: Ανοίγει τα χαρτιά του σήμερα ο Πούτιν – Στη Ρωσία αμερικανική αντιπροσωπεία
- Το σκίτσο του Κώστα Μητρόπουλου για τα ΝΕΑ 13/3/2025
- Το σκίτσο της Εφης Ξένου για τα ΝΕΑ 13/3/2025
- Φάρμακο αποτρέπει νόσηση με Covid μετά την έκθεση στον ιό – Σημαντική ασπίδα για τις ευάλωτες ομάδες