Η λέξη «ταμπού» υπάρχει εδώ και αιώνες. Αρχικά αφορούσε πρωτόγονους πολιτισμούς και σήμαινε το πρόσωπο ή το αντικείμενο που απαγορευόταν να πλησιάσει, να αγγίξει, να κατονομάσει ή να χρησιμοποιήσει κανείς, επειδή θεωρούταν ιερό ή μιαρό.

Ο όρος χρησιμοποιείται σήμερα για να δηλώσει οτιδήποτε απαγορευμένο – κυρίως οτιδήποτε αντιμετωπίζεται από την κοινωνία ως μη υπάρχον, για λόγους ηθικής ή κοινωνικών προκαταλήψεων. Από το βράδυ της Κυριακής, ωστόσο, όταν  κάποιος λέει τη λέξη «ταμπού» το μυαλό όλων θα πηγαίνει το νέο σήριαλ του MEGA.

Η σειρά έκανε την πολυαναμενόμενη πρεμιέρα της το βράδυ της Κυριακής, καθηλώνοντας τους θεατές και κάνοντας πολλούς να μαγευτούν ή να αναπολήσουν τα χρόνια τους στην πόλη των Ιωαννίνων. Ωστόσο, εκτός από το κοινό, την πρεμιέρα την έζησαν έντονα και οι πρωταγωνιστές της σειράς.

Οι ηθοποιοί Μέμος Μπεγνής, Κατερίνα Μισιχρόνη, Θεοχάρης Ιωαννίδης, Μυρτώ Αλικάκη,  Μαρίλια Μητρούση, αλλά και ο σκηνοθέτης  Ανδρέας Γεωργίου έζησαν, ο καθένας με διαφορετικό τρόπο το διπλό επεισόδιο που προβλήθηκε από το MEGA.

Λίγα λόγια για τη σειρά

Με φόντο την παγωμένη λίμνη Παμβώτιδα, μια παρέα φοιτητών περνάει τον χρόνο της με γέλια και πειράγματα, όταν ο πάγος στην επιφάνεια της λίμνης σπάει για να αποκαλύψει το μυστικό που κρατούσε: το πτώμα μιας γυναίκας.

Μια αποκάλυψη που αποτελεί την αρχή του νήματος και φέρνει ένα ντόμινο εξελίξεων στις ζωές των πρωταγωνιστών. Ήρθε η στιγμή να σπάσουν τα ταμπού στη χειμωνιάτικη πόλη των Ιωαννίνων.

Αλήθεια, πόσα μυστικά από το παρελθόν αντέχουν να μείνουν στο σκοτάδι; Ποια συμφέροντα έρχονται να αγνοήσουν τους ηθικούς κανόνες; Ποιοι είναι οι ανεκπλήρωτοι έρωτες που δεν αφήνουν σε ησυχία το παρελθόν;

Ένα ψηφιδωτό από συνταρακτικές ιστορίες αρχίζει να αποκαλύπτεται λεπτό με το λεπτό και αναστατώνει την πόλη. Ποια πράγματα δεν πρέπει, όμως, να βγουν στο φως;

Ένα ρεπορτάζ στην τηλεόραση φέρνει τα πάνω-κάτω στη ζωή του Λουκιανού.

Τι θα δούμε απόψε στο 3ο επεισόδιο

Ο Λουκιανός (Μέμος Μπεγνής) έχει χάσει τη γη κάτω απ’ τα πόδια του. Στο βίντεο ο ίδιος, κατά τη διάρκεια σεξουαλικής πράξης, πνίγει με τα χέρια του μία νεαρή γυναίκα! Με την βοήθεια του Μηνά  (Γιωργής Τσαμπουράκης) προσπαθεί να καταλάβει πως βρέθηκε μπλεγμένος στο ενοχοποιητικό βίντεο. Ο Γαβριήλ (Θεοχάρης Ιωαννίδης) βρίσκεται αντιμέτωπος με την  Ελένη (Μυρτώ Αλικάκη) ως ο βασικός ύποπτος για τον φόνο της Σύνθιας Τόμσον (Μαρία Ιωάννου), της δολοφονημένης γυναίκας που βρέθηκε στη λίμνη.

Ο έρωτας του Έκτορα (Ιάσονας Χρόνης) και της Πέρσας (Δώρα Μπηλιώνη) φουντώνει, την ώρα που η Μελία (Νίκη Βακάλη) οργανώνει το πονηρό σχέδιο της για να τον φέρει  πάλι κοντά της. Ο Ηρακλής (Ανδρέας Γιαννακούλας) ανακρίνεται για τον θάνατο του απανθρακωμένου άντρα στο πάρτι του ποταμού Βοϊδομάτη. Αυτή η ιστορία ταράζει τον Ζήση (Νίκος Μανωλάς) και την παρέα των νεαρών φοιτητών.

Η Μάρθα (Κατερίνα Μισιχρόνη) θεωρεί ότι η εξαφάνιση του Λουκιανού οφείλεται στην ύπαρξη άλλης γυναίκας. Ένα ρεπορτάζ στην τηλεόραση φέρνει τα πάνω-κάτω στη ζωή του Λουκιανού.