Νέο εργατικό ατύχημα σημειώθηκε σήμερα στην Κρήτη με θύματα δύο εργαζόμενες γυναίκες στην καθαριότητα, οι οποίες τραυματίστηκαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, όλα συνέβησαν σήμερα τα ξημερώματα όταν οι δύο εργαζόμενες, που βρίσκονταν σε απορριμματοφόρο, εκτελούσαν το προγραμματισμένο δρομολόγιό τους για την αποκομιδή των σκουπιδιών ανακύκλωσης.

Πώς έγινε το εργατικό ατύχημα

Οι δύο εργαζόμενες μετέφεραν τον μπλε κάδο προς το απορριμματοφόρο προκειμένου να αδειάσει το περιεχόμενο, χωρίς να γνωρίζουν πως κάποιοι είχαν πετάξει μια μπαταρία αυτοκινήτου. Μόλις η μπαταρία μπήκε στο απορριμματοφόρο και ξεκίνησε η διαδικασία σημειώθηκε μικρής εμβέλειας έκρηξη με αποτέλεσμα τα υγρά της μπαταρίας να πεταχτούν στα πρόσωπα των δύο εργαζομένων.

Η μπαταρία “έσκασε” μπροστά τους, με αποτέλεσμα το υγρό που περιέχει, να καταλήξει στα πρόσωπα των εργαζομένων και να τους προκαλέσει σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα, καθώς και τραυματισμό στο πρόσωπο και τα μάτια

Άμεσα κλήθηκε ασθενοφόρο που παρέλαβε τις δύο εργαζόμενες και τις μετέφερε στο νοσοκομείο Ρεθύμνου, όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και παραμένουν για παρακολούθηση.

«Δεν πετάμε μπαταρίες στους κάδους σκουπιδιών»

«Οι δύο γυναίκες έχουν τραυματιστεί στο μάτι και γενικά στο πρόσωπο ενώ χρειάστηκε να τους χορηγήσουν και οξυγόνο καθώς εμφάνισαν αναπνευστικά προβλήματα. Οι γιατροί τις περιέθαλψαν και λίγο μετά τις 10 το πρωί έλαβαν εξιτήριο ενώ θα ακολουθήσουν θεραπευτική αγωγή», τόνισε μιλώντας στο cretapost, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ρεθύμνου, Στέλιος Σπανουδάκης.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που συναντάμε κάτι τέτοιο. Σε αρκετές περιπτώσεις έχει προκληθεί φωτιά εξαιτίας των χημικών που απελευθερώνονται από τις μπαταρίες με τους εργαζόμενους να την σβήνουν με πυροσβεστήρες», ανέφερε σχετικά ο κ. Σπανουδάκης ενώ τόνισε πως «απαγορεύεται η ρίψη μπαταριών σε κάδους απορριμμάτων. Το έχουμε πει εκατοντάδες φορές. Υπάρχει άλλη διαδικασία καθώς είναι χημικά και τα χημικά δεν θάβονται».