Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Γλυφάδα: Παρέμβαση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μετά τις απειλές στις δράστριες μέσω TikToK
Ξυλοδαρμός στη Γλυφάδα

Γλυφάδα: Παρέμβαση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μετά τις απειλές στις δράστριες μέσω TikToK

«Βεντέτα» στα social media έχει ανοίξει μετά τον ξυλοδαρμό της 14χρονης στη Γλυφάδα - Χρήστες στoχοποιούν τις δράστριες δημοσιοποιώντας φωτογραφίες, τηλέφωνα, ακόμη και διευθύνσεις τους

Την παρέμβαση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκάλεσαν τα βίντεο μίσους και τα απειλητικά μηνύματα που «πλημμύρισαν» τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης -κυρίως το TikTok- και στοχοποιούσαν τις δράστριες του ξυλοδαρμού της 14χρονης στη Γλυφάδα.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, έχει ξεκινήσει αυτεπάγγελτη έρευνα για την ταυτοποίηση των ατόμων που εμπλέκονται στο περιστατικό, καθώς και για την αποκάλυψη των στοιχείων των διαχειριστών των προφίλ που σχετίζονται με τις αναρτήσεις. Παράλληλα, έχουν κινηθεί οι διαδικασίες ενημέρωσης της πλατφόρμας, με σκοπό την αφαίρεση των εν λόγω βίντεο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Αναφορικά με την υπόθεση βιαιοπραγίας σε βάρος 14χρονης, στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχουν περιέλθει διάφορα βίντεο που έχουν αναρτηθεί σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Τα βίντεο αυτά παραβιάζουν τις διατάξεις περί προσωπικών δεδομένων, ενώ παράλληλα έχουν περιεχόμενο που ενθαρρύνει πράξεις βίας.

Στο πλαίσιο αυτό, έχει ξεκινήσει αυτεπάγγελτη έρευνα για την ταυτοποίηση των ατόμων που εμπλέκονται στο περιστατικό, καθώς και για την αποκάλυψη των στοιχείων των διαχειριστών των προφίλ που σχετίζονται με τις αναρτήσεις.

Τα ευρήματα της έρευνας διαβιβάζονται στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή, ενώ παράλληλα έχουν κινηθεί οι διαδικασίες ενημέρωσης της πλατφόρμας, με σκοπό την αφαίρεση των εν λόγω βίντεο.

Online «βεντέτα» μετά τον ξυλοδαρμό της 14χρονης στη Γλυφάδα

Μετά τον ξυλοδαρμό της 14χρονης μαθήτρια στη Γλυφάδα, η κόντρα μεταξύ των μαθητών που συμμετείχαν στο περιστατικό, έχει μεταφερθεί στο διαδίκτυο.

Σε διάφορες πλατφόρμες σημειώνεται ανταλλαγή μηνυμάτων προς τους πρωταγωνιστές του βίαιου επεισοδίου, με τα πρόσωπα αυτά να δηλώνουν ότι θα ξαναέκαναν επίθεση εναντίον της 14χρονης.

Αρκετοί μαθητές κανονίζουν ραντεβού έξω από το σχολείο του ενός κοριτσιού με πρόθεση να «πάρουν το αίμα τους πίσω»

Τα μηνύματα που ανταλλάσσουν προκαλούν σοκ και αποτροπιασμό, με το θέμα να λαμβάνει διαστάσεις που μπορεί να οδηγήσει σε πιο σοβαρά περιστατικά.

«Σήμερα θα την ξαναδείρουμε αν τη βρούμε. Και δεν ήμουν μόνη που τη βαρούσα, ήμασταν τόσα άτομα… Αλλά είστε τόσο ζώα που βρήκατε εμένα. Και να σου πω κάτι, το ευχαριστήθηκα πολύ», σημειώνει μία από τις δύο μαθήτριες που χτύπησαν την 14χρονη.

Τα μηνύματα της δράστριας του ξυλοδαρμού στη Γλυφάδα

Τα μηνύματα της δράστριας του ξυλοδαρμού στη Γλυφάδα

Τα ηχητικά ντοκουμέντα με τις νέες απειλές κατά της 14χρονης, αλλά και μηνύματα σαν κι αυτά έχουν προκαλέσει τσουνάμι αντιδράσεων. Χρήστες στα social media στoχοποιούν ευθέως συγκεκριμένα κορίτσια, δημοσιοποιώντας φωτογραφίες, τηλέφωνα, ακόμη και διευθύνσεις σπιτιών, απειλώντας τις με λιντσάρισμα.

«Πώς νιώθεις που σε ψάχνει όλη η Ελλάδα;», «Αυτή είναι η διεύθυνση του σπιτιού της», «Αν είστε μάγκες και βαράτε μια κοπέλα στο πάτωμα για στείλτε μου να σας αναλάβω αγοράκια», «Βρείτε σπίτι από τώρα γιατί θα καεί», «Μάθαμε που μένει και πάμε να δώσουμε μερικές αγκαλίτσες», είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά μηνύματα στα κοινωνικά δίκτυα.

Μάλιστα, αρκετοί μαθητές κανονίζουν ραντεβού έξω από το σχολείο του ενός κοριτσιού με πρόθεση να «πάρουν το αίμα τους πίσω». «Πώς νιώθεις που σε ψάχνουν όλοι και από Δευτέρα θα έχεις 300 άτομα έξω από το σχολείο;», αναφέρουν σε ένα από τα δεκάδες ανησυχητικά κλιπ που κυκλοφορούν στο TikTok.

Ραντεβού έξω από το σχολείο του ενός κοριτσιού κανονίζουν στη Γλυφάδα

Ραντεβού έξω από το σχολείο του ενός κοριτσιού κανονίζουν στη Γλυφάδα

Επίσης, οι αυτόκλητοι «τιμωροί» του Tik Tok διακινούν και ένα βίντεο με σκηνές ωμής βίας με θύμα μια ανήλικη υποστηρίζοντας πως πρόκειται για μια από τις τρεις δράστριες του ξυλοδαρμού της 14χρονης στη Γλυφάδα.

Στιγμιότυπο από το βίντεο που διακινούν με τη δράστρια του ξυλοδαρμού στη Γλυφάδα

Ο πατέρας της 14χρονης ζητάει να μην επιχειρήσει κανείς να πάρει το νόμο στα χέρια του: «Υπάρχει ότι θα μαζευτούνε διάφοροι άγνωστοι να σκοτώσουν αυτές που προκάλεσαν το κακό στην κόρη μου, το μήνυμά μου είναι ότι η βία δεν απαντά με βία, ο εκφοβισμός δεν θα λυθεί με εκφοβισμό».

Φωτιά στη Μέση Ανατολή

«Ξαφνικά σκοτάδι και παντού βομβαρδισμοί» - Σκηνές χάους από το σφυροκόπημα στον Λίβανο

Επιθέσεις στον Λίβανο εξαπολύει τις τελευταίες μέρες το Ισραήλ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2024