Τρίτη 01 Οκτωβρίου 2024
weather-icon 21o
Μουσείο του Λούβρου: Η Lady Gaga πήρε το κραγιόν της και σχεδίασε ένα χαμόγελο στη Μόνα Λίζα
Louvre Museum

Μουσείο του Λούβρου: Η Lady Gaga πήρε το κραγιόν της και σχεδίασε ένα χαμόγελο στη Μόνα Λίζα

Το Μουσείο του Λούβρου επισημαίνει τη σύνδεση μεταξύ του αριστουργήματος του Λεονάρντο ντα Βίντσι και του παρανοϊκού χαρακτήρα του Τζόκερ που υποδύεται η Lady Gaga στη νέα της ταινία.

Το Μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι φαίνεται να είναι η πρώτη επιλογή των αστέρων της μουσικής και του κινηματογράφου. Ο ράπερ Snoop Dogg ξεναγήθηκε στο ίδρυμα ενώ βρισκόταν στο Παρίσι για τους Ολυμπιακούς Αγώνες τον Αύγουστο, ενώ η ηθοποιός Νάταλι Πόρτμαν έκανε επίσης πρόσφατα μια βόλτα στο χώρο.

Τώρα, σε μια άλλη έξυπνη κίνηση μάρκετινγκ, οι υπεύθυνοι του μουσείου προσκάλεσαν τη σούπερ σταρ της ποπ Lady Gaga στις ιερές αίθουσες του Λούβρου, επιτρέποντάς της να περιπλανηθεί ελεύθερα ανάμεσα σε διάσημα αγάλματα και πίνακες όπως η Νίκη της Σαμοθράκης (190 π.Χ.) για ένα νέο βίντεο.

«Giocondo»

Η επίσκεψη της Gaga στο Λούβρο σηματοδοτεί την κυκλοφορία ενός δίσκου που συνδέεται με τη νέα της ταινία Joker: Folie à Deux, στην οποία η τραγουδίστρια υποδύεται τη σύντροφο του Τζόκερ, Lee Quinzel, γνωστή και ως Harley Quinn, στη συνέχεια της επιτυχημένης ταινίας του 2019 με πρωταγωνιστή τον Χοακίν Φοίνιξ.

«Εμπνευσμένη από τον χαρακτήρα της Quinzel, η Lady Gaga εισέρχεται στις αίθουσες του μουσείου του Λούβρου, σαν σε όνειρο, για να βιώσει μια Folie à deux [Τρέλα για δύο] με το πιο εμβληματικό έργο τέχνης, τη Μόνα Λίζα», αναφέρει ανακοίνωση του Λούβρου.

Σε μια τολμηρή κίνηση, και χάρη σε κάποιο κόλπο της κάμερας, η σταρ του Born This Way φαίνεται να δημιουργεί ένα τεράστιο χαμόγελο, με κραγιόν, στη Μόνα Λίζα.

Το Μουσείο του Λούβρου επισημαίνει τη σύνδεση μεταξύ του αριστουργήματος του Λεονάρντο ντα Βίντσι και του παρανοϊκού χαρακτήρα του Τζόκερ.

«Αυτό το φιλόξενο χαμόγελο, με τη ζωηρή ευφυΐα του, δημιουργεί μια άμεση και πολύ αποτελεσματική επικοινωνία με τον θεατή… Την εποχή της δημιουργίας του, αυτό το χαμόγελο θα μπορούσε επίσης να ερμηνευτεί ως ένα ονομαστικό παιχνίδι: «Giocondo» σημαίνει «χαρούμενος- στα ιταλικά. Η La Gioconda [η Μόνα Λίζα] είναι επομένως μια ευτυχισμένη γυναίκα της οποίας το φυσικό χαρακτηριστικό είναι το χαμόγελο. Ο Τζόκερ και η Μόνα Λίζα μοιράζονται την ίδια ετυμολογία: Jocus’ στα λατινικά», προσθέτει η ανακοίνωση του μουσείου.

Το Μουσείο του Λούβρου θέλει επίσης να προωθήσει τη δική του έκθεση με θέμα «folie». «Είναι οι σημερινοί τρελοί ίδιοι με τους χθεσινούς; Αυτό είναι ένα από τα πολλά ερωτήματα που θέτει η νέα μεγάλη φθινοπωρινή έκθεση του Λούβρου, Figures of the Madman. Από τον Μεσαίωνα στους Ρομαντικούς, στοχεύει να απαντήσει», προστίθεται σε ανακοίνωση.

*Με πληροφορίες από: The Art Newspaper

Φωτιά στη Μέση Ανατολή

«Πράσινο φως» από τον Λευκό Οίκο στο Ισραήλ για τον Λίβανο - «Καταλαβαίνουμε τον στρατηγικό στόχο»

Οι ΗΠΑ δηλώνουν ότι θέλουν κατάπαυση του πυρός, αλλά καταλαβαίνουν τις επιλογές του Ισραήλ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 01 Οκτωβρίου 2024