Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Γουίλ Φέρελ: «Αν η τρανς κοινότητα αποτελεί απειλή για εσένα, τότε δεν είσαι σίγουρος για τον εαυτό σου»
Netflix

Γουίλ Φέρελ: «Αν η τρανς κοινότητα αποτελεί απειλή για εσένα, τότε δεν είσαι σίγουρος για τον εαυτό σου»

«Υπάρχει μίσος εκεί έξω», δήλωσε ο Γούιλ Φερέλ στον Independent αναφερόμενος στην τρανσφοβία.

Ο Γουίλ Φέρελ μίλησε στον Independent στο πλαίσιο της περιοδείας Τύπου για το ντοκιμαντέρ του Netflix «Will & Harper» και του ζητήθηκε να μοιραστεί τη γνώμη του σχετικά με το γιατί υπάρχει τρανσφοβία.

Ο ίδιος απάντησε: «Νομίζω ότι φοβόμαστε αυτό που δεν ξέρουμε».

«Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί η Χάρπερ θεωρείται απειλή για μένα»

Το «Will & Harper» επικεντρώνεται στη φιλία μεταξύ του Φέρελ και της Χάρπερ Στιλ. Οι δύο τους γνωρίστηκαν τη δεκαετία του 1990 κατά τη διάρκεια της «θητείας» τους στο «Saturday Night Live».

«Όλοι μας ήμασταν εξαιρετικά υποστηρικτικοί και εκφράσαμε την αγάπη μας», είπε. «Αλλά αυτό κατά κάποιο τρόπο δημιούργησε ερωτήματα όπως, πώς μπορούμε να σε βοηθήσουμε; Τι θέλεις να κάνουμε;»

Η Στιλ αποκάλυψε ότι είναι τρανς αφότου έκανε παρέα για τριάντα χρόνια με τον Φέρελ. Το ντοκιμαντέρ, το οποίο αγοράστηκε από το Netflix μετά την πρεμιέρα του στο Sundance νωρίτερα φέτος, παρουσιάζει τους δύο κωμικούς σε ένα οδικό ταξίδι σε όλη την Αμερική, καθώς ανακαλύπτουν ξανά τη φιλία τους μετά τη μετάβαση της Στιλ.

Netflix

«Υπάρχει μίσος εκεί έξω», δήλωσε ο Φερέλ στον Independent. «Είναι πολύ αληθινό και είναι πολύ επικίνδυνο για τα τρανς άτομα σε ορισμένες καταστάσεις. … Αλλά δεν ξέρω γιατί τα τρανς άτομα πρέπει να θεωρούνται απειλή για μένα ως cis άντρας. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί η Χάρπερ θεωρείται απειλή για μένα».

«Είναι τόσο παράξενο για μένα, γιατί η Χάρπερ είναι τελικά… αυτή», πρόσθεσε. «Είναι επιτέλους αυτή που ήταν πάντα γραφτό να είναι. Ανεξάρτητα από το αν μπορείς τελικά να το καταλάβεις αυτό ή όχι, γιατί να σε νοιάζει αν κάποιος είναι ευτυχισμένος; Γιατί αυτό είναι απειλητικό για σένα; Αν η τρανς κοινότητα αποτελεί απειλή για σένα, νομίζω ότι αυτό πηγάζει από το ότι δεν έχεις αυτοπεποίθηση ή σιγουριά για τον εαυτό σου».

«Είναι μια ευκαιρία για όλους»

Ο Φέρελ δήλωσε στο Variety στο Sundance πριν από την πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ ότι η Στιλ αποκάλυψε ότι είναι τρανς σε ένα email που έστειλε σε μερικούς φίλους της.

«Όλοι μας ήμασταν εξαιρετικά υποστηρικτικοί και εκφράσαμε την αγάπη μας», είπε. «Αλλά αυτό κατά κάποιο τρόπο δημιούργησε ερωτήματα όπως, πώς μπορούμε να σε βοηθήσουμε; Τι θέλεις να κάνουμε;».

Ο Φέρελ είπε ότι είχε «μηδενική γνώση» για την τρανς κοινότητα πριν η Χάρπερ του το αποκαλύψει.

Netflix

«Είχα γνωρίσει τρανς άτομα, αλλά δεν είχα κανέναν προσωπικά στη ζωή μου», δήλωσε ο Φέρελ. «Οπότε όλα αυτά ήταν νέα δεδομένα για μένα, και γι’ αυτό νομίζω ότι αυτή η ταινία είναι τόσο συναρπαστική για εμάς που την παρουσιάζουμε στον κόσμο. Είναι μια ευκαιρία για όλους εμάς στην κοινότητα των cis να μπορούμε να κάνουμε ερωτήσεις και επίσης να ακούσουμε και να είμαστε εκεί ως φίλοι για να συζητήσουμε αυτό το ταξίδι».

Το «Will & Harper» προβάλλεται στις 27 Σεπτεμβρίου στο Netflix.

*Με πληροφορίες από: Variety

Φωτιά στη Μέση Ανατολή

Εντείνεται η ανησυχία για περιφερειακή ανάφλεξη - Ισραηλινά πλήγματα στην καρδιά της Βηρυτού και την Υεμένη

Οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ συνεχίζουν να σφυροκοπούν τον Λίβανο - Αεροπορικές επιδρομές και στην Υεμένη - Εντείνεται η ανησυχία για περιφερειακή ανάφλεξη

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2024